Znachor (1981 vs. 2023)
[Obrazek: ZNACHOR-1.png]
Cytat:Netflix postanowił przypomnieć klasykę polskiego kina w zupełnie nowym wydaniu. "Znachor" z 1981 r. Jerzego Hoffmana do dziś cieszy się ogromnym uznaniem. Nowa wersja stoi w kontrze do tego, co widzieliśmy w kultowej wersji.

wersji z 1981 roku chyba nie trzeba nikomu przedstawiać, swojego rodzaju klasyka ale pewnie mało kto pamięta, że przed nim powstał jeszcze jeden oryginalny Znachor z 1937 roku

no cóż o wersji NF napisałem już w temacie o filmach więc ją tutaj przekopiuję

moim zdaniem nie chcieli psuć kultowego tekstu Fronczewskiego w sądzie i dali swoją wersję

może młodszemu pokoleniu to się spodoba, dobry Lichota, może Marysia i długo, długo nic, fajnie kadry ale jakoś chyba się nie polubię z tą wersją chociaż to nawet dobry melodramat wreszcie z jakimś dobrym dźwiękiem w polskim filmie

Odpowiedz
Nigdy nie oglądałem tego filmu. Jak gimbus obejrzę se rimejka.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To masz unikalną okazję obejrzeć najpierw nowszą wersję, a dopiero później klasyka.

Odpowiedz
Może tak zrobię. Ale książki już nie przeczytam

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Szaman, Ty to jestes ancymon. Zebow dzisiaj tez nie myj :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Romanse/melodramaty to nie mój gatunek. Te filmy mnie przede wszystkim NUDZĄ.

6/10

Odpowiedz
Ten cytat powinien być na okładce blu, bez kitu :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dlaczego "Znachor" jest w Polsce filmem "świątecznym"?
Wiecie, jak puszczają "Kevina" na Boże Narodzenie, ma to sens - akcja dzieje się w Boże Narodzenie i jest w filmie bożonarodzeniowy klimat.
Ale "Znachora" puszczają z uporem w jakieś losowe święta, typu Wszystkich Świętych czy 3 maja albo Boże Ciało. A w samym filmie nie ma nic świątecznego, więc... Skąd to się wzięło?

Odpowiedz
Znachor to w zasadzie jest co weekend na jakimś kanale.

Ale mnie właśnie kojarzy się z dniem Wszystkich Świętych bo zawsze go wtedy puszczali na TVP i jak widać tradycja ta trwa do dziś :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon