![]() |
|
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
|
RE: Star Wars - spin-offy - Grievous - 07-01-2016 (07-01-2016, 18:31)Mierzwiak napisał(a): Myślicie że spieprzą backstory Hana w takim samym stopniu, co Lucas Vadera? Czy spieprzą backstory Hana? Możliwe. Czy w takim samym stopniu, co Lucas Vadera? Nie ma chuja w galaktyce. RE: Star Wars - spin-offy - Lawrence - 07-01-2016 (07-01-2016, 15:51)szopman napisał(a): Jedyne co daje jakieś nadzieje, że ten film się uda, to Lawrance Kasdan. Hm, a czy to ten sam Lawrence Kasdan, co nie otrzymał nominacji za najbardziej leniwego scenarzystę roku? ![]() Sorry, ale od kiedy to Kasdan ma być taką gwarancją jakości i sukcesu? RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Od kiedy napisał TESB, RotJ, Indiana Jonesa i odkąd pokazał, że po latach pisze na tym samym poziomie (TFA)
RE: Star Wars - spin-offy - simek - 08-01-2016 Scenariusze sprzed lat nie mają znaczenia, nawet ostatni dobry nie ma. Taki Zaillian napisał Awekenings, Listę Schindlera, Gangi Nowego Jorku, American Gangster, Moneyball - same świetne lub bardzo dobre rzeczy, a potem podpisał się pod kompletną scenariuszową kupą jaką był Exodus. Przed jego premierą też mówiłeś, że "Zaillian to gwarant jakości, Exodus na 100% będzie zajebisty"? RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Nie interesowałem się "Exodusem" więc nic nie mówiłem ![]() Ale w przypadku Kasdana, wiem, że gość czuje gwiezdnowojenny klimat jak mało kto. TFA tylko udowadnia, że nadal świetnie się odnajduje w tym świecie. Jeśli ktokolwiek powinien pisać ten film, to tylko Kasdan. Chociaż nie jest on też gwarancją, że film o młodym Solo będzie super. o jeszcze w ogromnej mierze zależy od aktora, który zagra te postać. Poza tym jest jeszcze Lucasfilm, Disney - oni też pewnie mają dużo do gadania jeśli chodzi o film. No i reżyser of kors. Ale póki co, nazwisko Kasdana daje mi jakąś nadzieje, że może ten film się uda Najgorzej zrobią idąc w kierunku originu postaci. Dużo lepiej by zrobili, gdybyśmy dostali po prostu jakąś ciekawą przygodę Hana Solo, który już jest młodym szmuglerem, lata "Sokołem" razem z Chewiem i po prostu wplątuje się w jakąś awanturniczą drakę Taki troche gwiezdny Indiana Jones Toby było coś ![]() Ciekawi mnie kwestia złotych napisów. Czy będą zarezerwowane tylko dla Epizodów, czy w spin-offach też się pojawią. Obstawiam, że dla spin-offów zostawią tylko "Dawno, dawno temu..." W "Ewokach" było chyba na początku "Dawno temu, na odległym księżycu Endor..." wypowiadane przez narratora. W kinowych TCW i filmach z "Rebels" też złotych napisów nie ma. No ale nie ma co na to patrzeć, bo nadciągające spin-offy będą czymś zupełnie nowym
RE: Star Wars - spin-offy - Huntersky - 08-01-2016 szopman napisał(a):że po latach pisze na tym samym poziomie (TFA)A to ciekawe. Zastanawiam się, jaki był wkład Kasdana w scenariusz, bo wszystko co rzuca mi się w nim w oczy to Abrams i jego chyba podświadome naleciałości rodem z Orciego i Kurtzmana RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Mi za to wrzuca się w oczy klimat OT i świetne dialogi, generalnie trzymające poziom tych z OT. Wątpie, że Abrams by napisał tak świetnie Hana Solo, bez pomocy Lawrenca
RE: Star Wars - spin-offy - Huntersky - 08-01-2016 Ciężko żeby nie było klimatu OT skoro bierze się tyle rzeczy z ANH. Hana może pisał Kasdan, ale Finn i Poe to na bank Abrams RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Jaki z tego wniosek ? Disney niech zatrudni tych Panów do Ep. IX ![]() Wgl ten pomysł ze spin-offami jest dla mnie poroniony i niepotrzebny. Wolałbym, żeby Disney zamiast robić 3 epizody i 3 spin-offy, zrobił np. 5 epizodów w odstępach po półtorej roku. Dziwie się, że nie wpadli jeszcze na kręcenie np. 8 i 9 jednocześnie tak jak Piraci z Karaibów 2-3. RE: Star Wars - spin-offy - Huntersky - 08-01-2016 Wniosek jest prosty, Abrams niech wraca do Star Treka, albo M: I, bo tam się akurat sprawdził. Swoją drogą, już wiem, co musieli czuć hardkorowi fani Star Treka kiedy zobaczyli reboot.
RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Ja głównie po obejrzeniu "Star Treka" mogłem spać spokojnie, bo wiedziałem, ze JJ to odpowiednia osoba do E7 ![]() Ja zrozumiałem co fani star treka poczuli, kiedy oglądałem Terminator Genisys w kinie
RE: Star Wars - spin-offy - Grievous - 08-01-2016 Cytat:Wgl ten pomysł ze spin-offami jest dla mnie poroniony i niepotrzebny. Spin-offy byłyby spoko gdyby to faktycznie były spin-offy, a nie kolejne prequele. I myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie najpierw trylogii VII-IX, a następnie nakręcić kilka spin-offów, które by robiły za małą przerwę pomiędzy trylogiami. Ta roszada średnio mi się podoba. I też nie jarałbym się aż tak bardzo Kasdanem. Pamiętajmy, że jednak TESB, RotJ i TFA to wypadowa współpracy kilku scenarzystów. Lubię Star Wars, Star Trek i M:I. Abrams wszędzie się sprawdził znakomicie
RE: Star Wars - spin-offy - Huntersky - 08-01-2016 Jeszcze chwila i dojdziemy do dwóch filmów na rok. Marvelizacja Star Warsów postępuje, a Disney łatwo nie odpuści.
RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 No niestety Huntersky ma racje. O ile wierze, że trylogia 7-9 wyjdzie dobrze, to pewnie im dalej w las tym będzie gorzej. SW niestety podzieli pewnie los MCU - postawią na ilość a nie na jakość ;/ Więc trzeba nacieszyć się póki jeszcze SW trzyma poziom ![]() Cytat: Spin-offy byłyby spoko gdyby to faktycznie były spin-offy, a nie kolejne prequele.Dokładnie. George pewnie nie po to numerował filmy od 1-6, żeby później dorabiać kolejne prequele. I tak z chronologicznie, ładnie poukładanej serii zrobi się bałagan i wgl wyjdzie na to, że ta numeracja nie miała sensu ;/ Cytat: I myślę, że lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie najpierw trylogii VII-XIX, a następnie nakręcić kilka spin-offów, które by robiły za małą przerwę pomiędzy trylogiami. Ta roszada średnio mi się podoba.Tu też się z Tobą zgodzę. To troche tak jak Thory, Iron Many itp pomiędzy season finale czyli każdymi Avengersami ![]() Cytat: Lubię Star Wars, Star Trek i M:I. Abrams wszędzie się sprawdził znakomicieM:I nie lubie ale SW, ST i Lost oglądałem, każde spod ręki Abramsa i każde bardzo mi się podobało
RE: Star Wars - spin-offy - Lawrence - 08-01-2016 (08-01-2016, 13:33)Huntersky napisał(a): Marvelizacja Star Warsów postępuje, a Disney łatwo nie odpuści. Brrr... Przeszedł mnie nieprzyjemny dreszcz. A właściwie Grievous wspomniałem o co chodzi z Lawrencem Kasadanem i po części napisał to co myślę. Wszystkie te super filmy, gdzie Kasdan był zatrudniony, wynikały, że był współscenarzystą. Ja może bym się nie martwił, gdyby ktoś dobry odpowiadał za fabułę. Lucas nigdy nie był i nie będzie specjalistą od dialogów, ale przynajmniej wymyślał ciekawą fabułę i potem na tym Kasdan mógł się opierać. Przecież to nie jest tak, że TSB RotJ, czy Indianę Jonesa sam wymyślił. I tym samym wracamy do punktu wyjścia każdej debaty o Star Wars na tym forum, odtwórczego The Force Awakens
RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Ciekawe jakby wyglądała PT gdyby Lucas wymyślał tylko historie, a scenariusz pomagał pisać Kasdan
RE: Star Wars - spin-offy - Doppelganger - 08-01-2016 W cholere lepiej. A jakby kto inny reżyserował to już w ogóle. A czy pomysł na Indianę nie pochodził całkowicie od Dżordżiego? RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 No tak, Indiane wymyślił Lucas, ale scenariusz pisał Kasdan Czyli w sumie tak jak w przypadku E5-6
RE: Star Wars - spin-offy - Grievous - 08-01-2016 Cytat:Ciekawe jakby wyglądała PT gdyby Lucas wymyślał tylko historie, a scenariusz pomagał pisać Kasdan Z tego co kojarzę to Lucas zaproponował Kasdanowi napisanie scenariusza, ale ten odmówił. RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016 Szkoda. Myślę, że gdyby chociaż pomógł Geroge'owi z Atakiem Klonów, to całe PT wyglądałoby dużo lepiej jako całość. TPM i RotS wymaga jedynie małych poprawek, AotC niestety wymaga przepisana na nowo całego wątku miłosnego
|