Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu (/Thread-The-Revenant-2015-re%C5%BC-Alejandro-Gonz%C3%A1lez-I%C3%B1%C3%A1rritu--3673)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: The Revenant (2015) - Juby - 07-12-2015

Chyba tylko tych starszych. Obecnie wchodzę na RT, oglądam jego videorecenzję i mam to samo. Nawet jak ponarzekał na Jurashit World to wystawił pozytywną ocenę, bo pomidor był czerwony. Dla mnie to człowiek, który bardzo fajnie recenzuje filmy, lubię jego kanał, ale ocenę podaje raczej większości ludu, a nie swoją.

RE: The Revenant (2015) - Arahan - 07-12-2015

Widzisz, ja też ponarzekałem i dałem 7 :)

RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 07-12-2015

(06-12-2015, 23:16)Pitero napisał(a): Zatem szykuje się hatrick oscarowy Lubezkiego, chyba pierwszy taki przypadek w historii w tej kategorii... bo jeśli film faktycznie tak pięknie wygląda, nieprzyznanie nagrody operatorowi nagrody tylko za to, że już "za dużo się nachapał" będzie rażącą niesprawiedliwością.
No ale Oscary często mają to do siebie, że są "rażąco niesprawiedliwe", więc tej statuetki dla Meksykanina nie byłbym taki pewny. Zwłaszcza, że będzie miał mocniejszą konkurencję niż w zeszłym roku.

RE: The Revenant (2015) - Mierzwiak - 18-12-2015

Z jakiegoś powodu niesamowicie drażni mnie praca kamery w tym klipie. Sposób w jaki przykleja się do Leo, to jak odwraca się by uchwycić akcję za nim wydaje mi się niesamowicie sztuczny, nachalny, wykalkulowany. Widzę pracę kamery, bo mi się narzuca, ale może to tylko wrażenie wynikające z oglądania wyrwanego z kontekstu fragmentu i przy oglądaniu całości to wrażenie zniknie.

RE: The Revenant (2015) - PropJoe - 18-12-2015

Coś jest w tym, co piszesz. Nie tylko tu kamera wydaje się zbyt "widoczna". A to odwacanie się w tym klipie to wygląda jak przełączanie kamery w grze.

Ale o ile pamiętam niektóre klipy z Birdmana też trochę raziły sztucznoscią więc na razie się nie martwię i liczę, że po wsiaknieciu w film nie będzie to przeszkadzało.

RE: The Revenant (2015) - Mierzwiak - 18-12-2015

Też mi się to z grą skojarzyło.

Klipów z Birdmana nie oglądałem, więc porównania nie mam, ale pewnie tak będzie - dlatego nie powinno się oglądać klipów :)

RE: The Revenant (2015) - Gambit - 19-12-2015

Właśnie pojawił się oskarowy DVDScreener.

RE: The Revenant (2015) - Arahan - 19-12-2015

Korci, ale nie chcę oglądać tego po raz pierwszy w ten sposób.

RE: The Revenant (2015) - Predator895 - 19-12-2015

Sicario i Rise of Footsoldier II też już są:D

RE: The Revenant (2015) - Juby - 20-12-2015

(19-12-2015, 20:29)Gambit napisał(a): Właśnie pojawił się oskarowy DVDScreener.

Fajnie. I tak nie planowałem kinowego seansu, a i widzę, że kinach w moim mieście nie ma filmu w zapowiedziach. Czekam na napisy.

RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 20-12-2015

Przejrzałem sobie pojedyncze fragmenty z pierwszych 20-25 minut. Robią wrażenie. Więcej nie oglądam, plik wypieprzyłem z dysku w cholerę i teraz jeszcze bardziej nie mogę się doczekać kinowego seansu.

RE: The Revenant (2015) - PropJoe - 20-12-2015

Też zajrzałem. Dobrze wiedzę, że jakość przyzwoita jak na dvd-screenera? Niestety, bo kilka momentów z początku, chyba niekoniecznie w scenach akcji, wygląda jeszcze lepiej niż zwiastuny i będę musiał ostro ze sobą walczyć, żeby nie odpalić.

RE: The Revenant (2015) - Berus - 20-12-2015

Zacny filmik. Atak niedźwiedzia i końcówka potrafią nieźle szarpnąć nerwy, a poza tym to taki konkretny survival plus revenge movie. Wygląda super, więc Lubezki pewnie znowu statuetkę otrzyma. Poza tym nawet nie ma za dużo egzystencjalnych pierdół i wizji, więc to nie przeszkadza. Tylko dla mnie ciągle na głównego bohatera bardziej pasuje Day-Lewis niż DiCaprio, ale i tak trzeba się cieszyć z tego, co jest.

8/10

RE: The Revenant (2015) - Mental - 21-12-2015

Dla mnie to jest film tej samej rangi co "Apocalypto". Czyli 10/10. Kino zemsty i survival. Wszystko podane z maksymalnym naturalizmem. Atak niedźwiedzia - w życiu nie widziałem czegoś takiego. Jak oni to nakręcili?

RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 21-12-2015

Czyli co, czysta gatunkowa epa, bez żadnych blurbów?

A do premiery w Polsce jeszcze tyle czasu :(

RE: The Revenant (2015) - Arahan - 21-12-2015

Jedno pytanie - będzie Oscar dla Leo? :)

RE: The Revenant (2015) - Berus - 21-12-2015

Biorąc pod uwagę charakter jego roli, czyli to wszystko co on tam zrobił, żeby się nauczyć survivalu etc. i to, że nie ma w tym roku jakiejś super konkurencji (chyba tylko Fassbender za Jobsa ma jakieś szanse?) to jest pewniakiem, ale kto wie.

Cytat:Czyli co, czysta gatunkowa epa, bez żadnych blurbów?

Tak. Kino gatunkowe i epa po całości. Schizy i wizje pojawiają się w uzasadnionych momentach, gdy bohater ma gorączkę i znajduje się na styku życia i śmierci.

RE: The Revenant (2015) - Grievous - 21-12-2015

Napiszcie przynajmniej że screener wygląda jak gówno, żeby było łatwiej czekać na kino :/

Screener nie wygląda źle, ale powtórka i tak jest konieczna już choćby dla samych zdjęć, które są fenomenalne.

edit

aha, Hardy gada dialektem, który jest niezrozumiały nawet dla amerykańskich widzów ;)