![]() |
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) (/Thread-DC-Vertigo-zapowiedzi-plotki-gor%C4%85ce-newsy-temat-og%C3%B3lny--3758) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
|
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Gal Anonim - 21-01-2016 Drugich filmów czego? Bo porownywanie drugiego filmu DC z drugim filmem Marvela będzie malo adekwatne. A sequel MoS będzie dopiero za pare lat. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Gieferg - 21-01-2016 Cytat: Bo porownywanie drugiego filmu DC z drugim filmem Marvela będzie malo adekwatne. No shit. Myślisz, że niby co tam na końcu robi adekwatny do sytuacji emotek? RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Gal Anonim - 21-01-2016 Nie wiem, to ty flirtujesz z Jubym. Ja tylko bylem ciekaw co masz na mysli. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Juby - 21-01-2016 (21-01-2016, 15:16)Szpeku napisał(a): Wiesz... dyskusja z tobą, jest jak ping pong, zamiast napisać co myślisz, bawisz się w cytowanie po zdaniu i za punkt honoru postawiłeś sobie oświecanie cały ciemnogród, nawet gdy nie masz racji to próbujesz wypełznąć z gnoju by mieć swoje na wierzchu, spoko,, czy coś jeszcze? tak, rodzice są pewnie z ciebie dumni, taki landrynek im wyrósł :) Przecież napisałem co myślę o tym materiale i o tym co w nim pokazali. Ty twierdzisz, że się zawiodłeś bo liczyłeś, że pokazane zostaną materiały o filmach i serialach nie będących częścią DCEU (w dokumencie o DCEU!), że pokażą jakieś mistyczne "plany" i "zapatrywania się" na swoje uniwersum (co zrobili, nie wiem czego jeszcze oczekiwałeś), ciekawostki z planu (ten materiał to nie dodatki na blu-ray) i coś tam jeszcze. Pytam cię o konkrety, czego oczekiwałeś skoro się zawiodłeś, a ty nie potrafisz ani razu odpowiedzieć. I w czym nie mam racji? W tym, że mi się podobało? W tym, że twierdzę, że coś pokazali, a tego nie pokazali? Oświeć mnie, bo nie ogarniam. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - zombie001 - 21-01-2016 (21-01-2016, 13:48)Phil napisał(a): Swoją drogą - fakt, że nie ma nic o Shazamie, ma sugerować, że ten film naprawdę nie będzie częścią DCEU? Bo były takie ploty. Zauważ, że zaprezentowano klipy wszystkich postaci, które będą w przyszłorocznej "JL". Prędzej bym powiedział, że nie mają co pokazać odnośnie Shazama, bo się nim nie zajmują, a premiera jest dość odległa. "JL" i poboczne filmy związane z tymi postaciami to priorytet. (21-01-2016, 13:48)Juby napisał(a): Justice League Dark było kiedyś w planach, obecnie nie istnieje, nie ma go w zapowiedziach DCEU i nie spodziewałem się, że ktoś oczekiwał wzmianki o tym nieistniejącym projekcie w tym materiale. Jakie było w planach i jakie nie istnieje??? Ok "JLD" nigdy nie zostało oficjalnie zapowiedziane, ale z tego co słychać, WB nadal planuje to nakręcić. Przecież ostatnio plotkowano nawet, że produkcją filmu zainteresował się Scott Rudin, a WB ma na oku kilku reżyserów i aktorów. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Juby - 21-01-2016 (21-01-2016, 19:13)zombie001 napisał(a): Zauważ, że zaprezentowano klipy wszystkich postaci, które będą w przyszłorocznej "JL". Prędzej bym powiedział, że nie mają co pokazać odnośnie Shazama, bo się nim nie zajmują, a premiera jest dość odległa. "JL" i poboczne filmy związane z tymi postaciami to priorytet. Green Lanterna najwyraźniej nie ma być w składzie JLA (na pewno nie w pierwszej części), a jakoś wspomnieli o tym bohaterze i jego filmie, choć premierę zapowiedzianą ma na 2020, a Shazam na 2019. (21-01-2016, 19:13)zombie001 napisał(a): Jakie było w planach i jakie nie istnieje??? Ok "JLD" nigdy nie zostało oficjalnie zapowiedziane, ale z tego co słychać, WB nadal planuje to nakręcić. Przecież ostatnio plotkowano nawet, że produkcją filmu zainteresował się Scott Rudin, a WB ma na oku kilku reżyserów i aktorów. Planują od lat, ale nic z tego nie wychodzi. Nie ma żadnych informacji o tym projekcie, zaplanowanej daty premiery, wybranego scenarzysty, nic. Na dziś dzień pomysł na taki film stoi w miejscu, w martwym punkcie. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Juby - 22-01-2016 Rozmawiałem już o tym zombie001 w temacie o box office, więc warto dodać tę informacje. Warner Bros. oficjalnie potwierdziło, które filmy wpisują się w daty premiery ustalone na 2017 rok. http://www.comingsoon.net/movies/news/649611-wonder-woman-and-justice-league-release-date-confirmed#/slide/1 Wonder Woman - 23 czerwca 2017 Justice League: Part One - 17 listopada 2017 Boxofficemojo zaktualizowało też informacje o pozostałych filmach. Potwierdziła się więc rozpiska podana w temacie otwierającym wątek, no chyba, że JLA Part 2 wyjdzie wcześniej. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - szopman - 23-01-2016 Cytat:A o serialach to chyba nie w dokumencie o KINOWYCH produkcjach DC.Juby, a jakoś w skład Marvel CINEmatic Universe też wchodzą także serialowe produkcje (Daredevil, Jessica Jones, Agenci Tarczy, Agent Carter, a wkrótce także Luke Cage, Iron Fist, Defenders, może Punisher), więc to chyba nie jest jakieś bez sensu gdybanie ze strony chłopaka, że ciekawe jak się zapatrują na filmy i seriale, skoro konkurencyjna marka swoje uniwersum wzbogaca również o seriale. Poza tym, dla wielu zwykłych widzów może to być bardzo mylące : w tv DC tworzy uniwersum powiązanych ze sobą kilku seriali, w kinie planują coś podobnego, więc nie jeden widz może być w błędzie i myśleć, że to jedno wielkie uniwersum jak u Marvela ; ) RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Gieferg - 23-01-2016 Cytat:a jakoś w skład Marvel CINEmatic Universe też wchodzą także serialowe produkcje (Daredevil, Jessica Jones, Agenci Tarczy, Agent Carter, a wkrótce także Luke Cage, Iron Fist, Defenders, może Punisher Są na doczepkę. Ignorując je, nie czuje się, że się coś istotnego traci. Mam nadzieję, że DC nie będzie mieszało kina z telewizją. Z drugiej strony chętnie zobaczyłbym serial live action z Batmanem, ale nie jakieś Gotham bez Batmana, które dla mnie jest kompletną bzdurą (wnioskując po opisach i opiniach). RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Huntersky - 23-01-2016 Może są na doczepkę, ale Daredevil jest lepszy od 3/4 filmów z MCU. :) RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Mierzwiak - 23-01-2016 (23-01-2016, 17:25)szopman napisał(a): jakoś w skład Marvel CINEmatic Universe też wchodzą także serialowe produkcje (Daredevil, Jessica Jones, Agenci Tarczy, Agent Carter, a wkrótce także Luke Cage, Iron Fist, Defenders, może Punisher)Być może (a może i nie) te postaci pojawią się w kinie obok głównych bohaterów MCU, a jeśli tak by się stało, to nie ma wyjścia i zamiast być ciekawostką staną się one stuprocentowym kanonem. Wtedy chyba nawet ty dostrzeżesz różnicę między tym, a całym tym starwarsowym śmietnikiem, który funkcjonuje w całkowitym oderwaniu od filmów. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - szopman - 23-01-2016 Dalej roztrząsasz temat Star Warsów ? Akurat póki co przytoczone przeze mnie seriale funkcjonują na takiej samej zasadzie względem MCU, jak "The Clone Wars" względem SW ;p Jedno i drugie funkcjonuje w totalnym oderwaniu od filmów. Z tym, że TCW ma też film kinowy ; ) Gdyby powstała animacja 3D 'Avengers' będąca częścią oficjalną MCU, to też byś uważał, że się to nie liczy do MCU? Cytat:a całym tym starwarsowym śmietnikiemAkurat co do TCW, to jak najbardziej trafne określenie :D Cytat:Może są na doczepkę, ale Daredevil jest lepszy od 3/4 filmów z MCU. :)Cięzko się nie zgodzić. Cytat:Są na doczepkę. Ignorując je, nie czuje się, że się coś istotnego traci.Tak, masz racje. Ale mi chodziło o to, że skoro widzowie wiedzą, że w MCU seriale i filmy = jedno uniwersum, to w przypadku DC mogą myśleć, że jest podobnie, a nie jest. I gdybanie czy jakieś seriale wejdą wskład DCEU jest zrozumiałe, skoro w MCU tak jest. W dodatku moge sie mylić (nie nadążam już nad planami aktualnymi i anulowanymi Hollywoodu), ale czy X-Men Universe tez nie ma miało mieć spin-offu serialowego ? Cytat:Mówimy o DC w odniesieniu do Marvela, czy moglibyśmy w tych rozważaniach jednak pominąć Srałwarsy? :)Wręcz powinniśmy. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Juby - 24-01-2016 (23-01-2016, 17:25)szopman napisał(a): Juby, a jakoś w skład Marvel CINEmatic Universe też wchodzą także serialowe produkcje (Daredevil, Jessica Jones, Agenci Tarczy, Agent Carter, a wkrótce także Luke Cage, Iron Fist, Defenders, może Punisher), więc to chyba nie jest jakieś bez sensu gdybanie ze strony chłopaka, że ciekawe jak się zapatrują na filmy i seriale, skoro konkurencyjna marka swoje uniwersum wzbogaca również o seriale. Tak ale: 1) Marvel od początku oficjalnie wydawał te seriale jako część MCU, a seriale o bohaterach DC powstały zanim DCEU było w planach i nie mają ze sobą związku. Te dwa oddzielne światy DC funkcjonują i będę funkcjonować oddzielnie. 2) Nie oglądam żadnego serialu Marvela, dla mnie Marvel CINEMATIC Universe, to kinowe uniwersum Marvela, w skład którego wchodzą tylko filmy. Dopóki któraś z serialowych postaci nie pojawi się w filmie (rola większa niż cameo) ignoruje je, zwłaszcza, że widziałem z 1 odcinek Agentki Carter i fragmenty Agentów Tarczy (młodszy brat ogląda) i, zwłaszcza to drugie, było bardzo złe. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Szpeku - 24-01-2016 Ty nawet nie wiesz jaki numer odwalili Agenci którzy na początku byli nudnym serialem, a w drugim sezonie był jednym z najlepszych jakie w życiu widziałem, ze względu na wielowątkowość, emocjonalne i prawdziwe zachowania postaci oraz ciekawą fabułę i mnóstwo zwrotów akcji, drugi sezon to majstersztyk, a trzeci nie zwalnia tempa, ma lekką zadyszkę, ale to dalej wysoki poziom. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Juby - 24-01-2016 Widziałem fragmenty drugiego sezonu. Agenci Tarczy byli brani z agencji modelek, całość wyglądała tanio, sceny akcji słabiutkie, mnóstwo jakiś paranormalnych bzdetów (nie lubię tego w serialach), no i z tego co mi mówił brat strasznie to przeczy filmom MCU, w których Tarczy już nie ma, bohaterowie nic o niej nie wiedza/wspominają, a w serialu podobno mówią o niej w wiadomościach. :P Zresztą, nie mam czasu na oglądanie seriali, a te z Marvela już totalnie mnie nie interesują. Może tylko za Daredevila bym się wziął jakby miał czas. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Szpeku - 24-01-2016 Krótko mówiąc, dyskutujesz na temat serialu i opiniujesz go, nie oglądając go, spoko :) RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Szaman - 24-01-2016 Przecież odniósł się do tego co widział. Mnie zawsze rozwala podejście "trzeba było oglądać dalsze 10 godzin tego serialu, potem jest świetnie". Sorry, przez 10 godzin obejrzę 5 filmów których twórcy potrafią się wysłowić i mają pojęcie o pisaniu zgrabnego, obdarzonego określonym celem scenariusza. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Juby - 24-01-2016 A nie wyraziłem się jasno? (24-01-2016, 12:35)Juby napisał(a): 2) Nie oglądam żadnego serialu Marvela, dla mnie Marvel CINEMATIC Universe, to kinowe uniwersum Marvela, w skład którego wchodzą tylko filmy. Ten i 3 powyższe posty powinny zostać przeniesione do tematu o Agentach. RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - zombie001 - 24-01-2016 (21-01-2016, 20:57)Juby napisał(a): Green Lanterna najwyraźniej nie ma być w składzie JLA (na pewno nie w pierwszej części), a jakoś wspomnieli o tym bohaterze i jego filmie, choć premierę zapowiedzianą ma na 2020, a Shazam na 2019.Ok.. Może i go nie będzie w "JL" <smuteczek>, ale prawdopodobnie pojawi się w "JL2". Powtórzyłem sobie materiał i odniosłem wrażenie, że Johns mówi kilkukrotnie o omawianych filmach jako o "Justice League Universe". Być może dlatego zaprezentowano materiał o GL - to jeden z głównych przedstawicieli Ligii, postać ściśle z tą grupą związana. Shazam natomiast... no wiadomo, superbohater na doczepkę, który ledwo przez ligę się przewinął. Nie dziwie się jakoś szczególnie, że nic o tym filmie nie powiedzieli. Brak w zestawieniu jeszcze nie oznacza wyłączenia z uniwersum, w którego skład wchodzą pozostałe produkcje. Cytat:Planują od lat, ale nic z tego nie wychodzi. Nie ma żadnych informacji o tym projekcie, zaplanowanej daty premiery, wybranego scenarzysty, nic. Na dziś dzień pomysł na taki film stoi w miejscu, w martwym punkcie.Juby.. Ty jak coś czasami napiszesz... To, że nie ma oficjalnych informacji jeszcze nic nie oznacza -.- Ciągle wypływają jakieś plotki na ten temat. "SS" też planowali od dawna i nic im nie wychodziło. Co ciekawe z wywiadu z Rovenem wynikało, że pierwotnie "SS" nie było nawet w aktualnych planach na filmowe uniwersum! Film powstaje, bo Ayer przyszedł do nich pomysłem. Z kolei "JLD" jest męczone tak długo z 2 powodów. Pierwszy to wiadomo... Del Toro. Drugi to.. DCEU, bo gdy Del Toro przygotował wreszcie wstępny tekst ze scenarzystą, WB zapragnęło swojego spójnego uniwersum i wszystko szlag trafił. (23-01-2016, 17:27)Gieferg napisał(a): Mam nadzieję, że DC nie będzie mieszało kina z telewizją. Z drugiej strony chętnie zobaczyłbym serial live action z Batmanem, ale nie jakieś Gotham bez Batmana, które dla mnie jest kompletną bzdurą (wnioskując po opisach i opiniach). Gdyby chodziło o nowe, 30-to minutowe odcinki „Batman:TAS”, z Timmem na pokładzie, to nie ma sprawy. Jako serial aktorski? Meh i ziew.. „Daredevil” udowodnił mi, że tacy bohaterowie sprawdzają się lepiej w 2-3 godzinnych filmach, z konkretną, zamkniętą historią. Na serial trzeba mieć materiał. Sporooooooooo materiału. DOBREGO MATERIAŁU. „Daredevil” z ledwością zapełnił 13 odcinków. Komiksy niby oferują dużo, ale… no cóż, wbrew pozorom, nie ma tam aż tyle „dobra” wartego uwagi. Jeśli już DC miałoby robić w telewizji coś związanego z DCEU, to zdecydowanie bardziej wolałbym film aktorski - najlepiej w Rce, przygotowany dla HBO. No.. ewentualnie miniseria w stylu Sherlocka. Konkretne 3-4,5 godziny materiału na temat jakiejś mniej wymagającej ($$) postaci np. Unknow Soldiera, Green Arrowa (z lepszym aktorem off-kors), Black Canary, cz może nawet.. Nithwinga? Po co marnować (i tak okrojony) budżet na 10-15 odcinków serialu, gdzie 50-75% zawartości jest przeciętna? RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Szaman - 24-01-2016 A moim zdaniem Shazam trafił do zamrażarki i ostatecznie nic z niego nie wyniknie. Johnson robił swego czasu dużo szumu wokół tego filmu, potem wszystko nagle ucichło. The Rock ma dość napięty kalendarz i przy niezdecydowaniu lub problemach Warnera z tym filmem wszystko może bardzo łatwo posypać się po odejściu głównej gwiazdy. |