![]() |
|
Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) (/Thread-Spider-Man-No-Way-Home-2021-2022--5597) |
RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Badus - 24-08-2021 Co xD Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - zombie001 - 24-08-2021 Chyba były już 2 całkiem konkretne przecieki odnośnie całego filmu. Czytałem gdzieś komentarze, że trochę niespójne, ale może to też kwestia tego, że Marvel sporo grzebie przy tych filmach w postprodukcji. Przynajmniej ja mam takie wrażenie, że oni tam nagrywają całkiem sporo dodatkowego/alternatywego materiału i później kleją to na różne sposoby w montażowni. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Capt. Nascimento - 24-08-2021 W Spiderverse był starszy Peter Parker, który uczył młodszego. Fajnie gdyby Tobey Maguire był kimś takim w No Way Home (zamiast dwusekundowego cameo), jakby nie patrzeć aktor ma już prawie 50 lat. Andrew Garfield nadaje się tu tylko na cameo, nie jestem fanem jego wersji spidera. Sam koncept wrzucania do filmu postaci z poprzednich wersji jest bardzo fajny. Swoją drogą: ![]() ![]() To musi być inny wariant Dr Strange. Czasem w What If nie pojawił się albo ma się pojawić Strange vs Strange? RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - marsgrey21 - 24-08-2021 Dla mnie jest oczywiste nawet bez przecieków, że Maguire i Garfield (którego uwielbiam w tej roli, jest nieporównywalnie zabawniejszy niż Holland), będą mieć spore role, bo po co robić w ogóle taki crossover jeśli te postacie się nie spotkają i nie spędzą ze sobą trochę czasu. Z resztą już w trailerze widać sprytny montaż, że niby Doc Ock wita się z Iron Boyem, ale niby dlaczego miałby go witać po imieniu? Na pewno wita się z Maguirem. Z tego co wiem, ten film powstałby z MCU albo bez, Madame Webb miała zastąpić Strange'a jako tego odpowiedzialnego za rozłam multiwersum i Holland tak czy owak spotkałby się z Maguirem i Garfieldem, bo tak chciało Sony od samego początku, oni vs Sinister Six. RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - szopman - 24-08-2021 Jeszcze gdyby ściągnęli ja cameo Spidera z lat 70 albo tego japońskiego, to byłoby epic :D RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Pitero - 24-08-2021 Epic będzie jak ściągną animowanego Spider-Mana ze "Spider-Man Uniwersum" albo tego z lat 90. z kreskówki :) RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - szopman - 24-08-2021 Mam ślepa nadzieję że ściągną tego z lat 90 do sequele Spiderverse :D RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - shamar - 24-08-2021 (24-08-2021, 14:16)yacajackowski napisał(a): Było dwie strony wcześniej. Ale dwa już skasowano RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Dr Strangelove - 24-08-2021 On ma skafander-pelerynę czarnoksiężnika? RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - zombie001 - 24-08-2021 (24-08-2021, 18:54)Capt. Nascimento napisał(a): Swoją drogą: W sumie może za dużo się tutaj doszukujemy. To może być zwykła zgrywa reżysersko-montażowa. Scena dograna z myślą o zwiastunie. Samo to mrugnięcie wygląda jak meta-żart skierowany do widza, nie do Parkera. A co do fabuły to Strange mógł chcieć coś tam wyczarować, żeby dać pewną nauczkę Parkerowi ale akurat a) nie wyszło tak jak trzeba, bo Iron Boy sknocił mu zaklęcie (Doktorek niekoniecznie czarował to co chciał Parker), b) czarowanie zbiegło się w czasie z innym wydarzeniem, które skomplikowało sprawy. Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Pitero - 24-08-2021 Ja myślę, że Parker przekonał Strange'a, że ujawnienie tożsamości Spider-Mana to coś co nigdy nie powinno się wydarzyć i wzięli się za odkręcanie tego. Ciekawe jak podzielą czas ekranowy bo ta część do momentu gdy Parker idzie do Strange'a powinna trwać góra pół godziny a właściwy film czyli przynajmniej dobre dwie godziny powinna dziać się w multiverse. I niech jak najmniej puszczają zajawki z tej części, tyle co teraz dali w zwiastunie wystarczy. Zaskoczenie to podstawa, przykład to świetny zwiastun "Avengers: Koniec gry". RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - marsgrey21 - 24-08-2021 RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - al_jarid - 24-08-2021 (24-08-2021, 21:56)Pitero napisał(a): I niech jak najmniej puszczają zajawki z tej części, tyle co teraz dali w zwiastunie wystarczy. Zaskoczenie to podstawa, przykład to świetny zwiastun "Avengers: Koniec gry". No wiesz, nikt cię przecież nie zmusi do oglądania kolejnych zwiastunów, klipów i innych materiałów promocyjnych. Trochę mnie zawsze dziwi, jak ludzie narzekają, że zwiastuny za dużo zdradziły i nie mieli już w kinie niespodzianki. Nie ma żadnego obowiązku oglądania zwiastunów. Ewentualnie można rzucić okiem na pierwszy, który zwykle nie zdradza jeszcze wszystkiego, wtedy zdecydować, czy zwiastun przekonał do filmu, czy nie, a jeśli przekonał, to absolutnie darować sobie następne zwiastuny (które już z reguły rzeczywiście streszczają cały film). RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Badus - 24-08-2021 Ale to już nawet od dawna nie jest kwestia chcieć/nie chcieć obejrzeć zwiastun. Ja olewałem wszystkie zajawki IW, Endgame, a i tak internet cudownie mi zaspoilerował kilka elementów, bez celowego szukania w temacie. Kliki i baity mają się zgadzać ;( RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - marsgrey21 - 24-08-2021 A ja oglądam i czytam wszystkie spoilery, jak leci, nie robi mi to różnicy, jeśli film jest dobry to się wciągam i nie myślę już o tym co wiem, całkowicie inne doświadczenie. RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - raven.second - 25-08-2021 Cytat:A co do fabuły to Strange mógł chcieć coś tam wyczarować, żeby dać pewną nauczkę Parkerowi ale akuratNa moje to Strange czarował coś zupełnie innego i w międzyczasie opowiadał Parkerowi o zaklęciu. RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Danus - 25-08-2021 Niektorzy z piszacych tutaj nie ogladali chyba serialu Loki. RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Pelivaron - 25-08-2021 ![]() :) RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Spoilerowo - 25-08-2021 podczas zaklęcia chyba Parker musiał coś pomóc i powiedzieć życzenie bo sam Dr mówi aby uważał, czego sobie życzy, skoro wszyscy inni mieli przestać wiedzieć, że on to Pajączek zatem na bank coś odwalił albo w tym samy czasie Sylvie zrobiła wiadomo co pierwszy raz Peter przychodzi do Dr jako Peter ale tutaj jest już ujęcie, że jest jako Spiderman więc sam Dr nie wie, że to Peter dlatego wypchnął jego prawdziwą tożsamość, co Peter trzyma w ręku ktoś podpowie? ![]() szkoda, że Dr ma taką możliwość bo wtedy po zaklęciu tylko Stark wiedział kim jest tak naprawdę Spiderman (no wiadomo Tony już nikomu nie powie), na statku jak lecieli na Tytana poznali go inni ale mam nadzieję, że koniec końców Dr zachowa to dla siebie kim jest Spiderman a jeżeli mamy multiversum i to się może ciągnąć przez kilka filmów to jest oczywiście opcja aby Stark i Kapitan powrócili (ich wersje z innych rzeczywistości skoro Pajączka będą) a patrząc na biedę jaką Marvel zaserwował w serialach to nie można tego wykluczyć RE: Spider-Man: No Way Home (2021/2022) - Badus - 25-08-2021 Nie ma co za mocno dywagować, Marvel jest znany z trollowania montażem w swoich zwiastunach. Imo tak jest właśnie z tą sceną rzucania zaklęcia, może tak naprawdę będą 2 takie sceny - jedna wyjdzie, Parker zrobi (znowu) fuckupa i przy drugiej coś się schrzani? Chociaż ja i tak obstawiam, że to będzie jakaś koniunkcja fuckupa Sylvie i czaru Doktora. |