![]() |
|
OSCARY 2023!! - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: OSCARY 2023!! (/Thread-OSCARY-2023--6459) |
RE: OSCARY 2023!! - Kryst_007 - 13-03-2023 (13-03-2023, 07:03)zombie001 napisał(a): Najpierw nie chcieli nomek dać tej Davis, a teraz okradli Basset. Niedobre te białe diabły, oj niedobre. :D Nie chcę zamieniać się w Mentala, ale zauważ że najmniej klasy w tym wyścigu pokazały akurat czarne kobiety. Davis (laureatka Oscara, a przy tym nominowana parokortnie) i reżyserka jej filmu psioczące na olanie The Woman King, Deadwyler zdjęta z krzyża gdy przegrywała SAG-a z Yeoh, a teraz właśnie nie kryjąca rozczarowania na widowni Bassett ;) Plusy: - EEAaO - haters gonna hate, ale mnie satysfakcjonuje taki zwycięzca. Zawsze chciałem by Akademia pokazała więcej luzu i nagradzała coś mniej oczywistego i wpisującego się w definicję Oscar-baitu - Brendan - aż miałem łzy w oczach <3 - Quan - jak wyżej - Top Gun za dźwięk - statuetki dla All Quiet za film międzynarodowy i zdjęcia - Pinokio i przełamanie monopolu Disneya Minusy: - muzyka, muzyka i jeszcze raz muzyka - niech Akademia się przyzna, że nie widziała Babylonu, ani nawet nie odpaliła soundtracka, bo nie ma absolutnej mowy by tun-dun-duuun było lepsze - scenografia - jak wyżej - życiówka Blanchett pominięta, no ale lubię Yeoh, więc niech ma - Lee Curtis - no, fajnie że ma za całokształt, ale z jej roli niewiele pamiętam (co innego Condon) - kostiumy - zarówno Babylon, jak i EEAaO byłyby w pytę ciekawszym wyborem, ale nie, bo trza było otrzeć łzy wiadomej grupie - Kimmel to przehajpowany nudziarz i nawet Maciej Stuhr by to lepiej poprowadził OSCARY 2023!! - Pitero - 13-03-2023 Zasłużony triumf EEAAO (zrobię sobie chyba dzisiaj powtórkę tego filmu) ale z drugiej strony szkoda, że McDonagh znowu nic nie dostał. I cieszy mnie wygrana Yeoh. Chociaż nie widziałem jeszcze "TAR" a wszyscy tak chwalą rolę Blanchett jakby zasłużyła na wszystkie Oscary świata. No cóż, niedługo będzie grany u mnie w mieście i może się wybiorę i przekonam się. I dobrze, że chociaż po tym jednym Oscarze dostał Top Gun i Avatar. Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka RE: OSCARY 2023!! - Snappik - 13-03-2023 Nie emocjonowały mnie te Oscary w ogóle (zresztą od lat olewam już galę) i trochę smuteg że Top Gun tylko z 1 rycerzykiem, a przehajpowany NZBZ zgarnął aż cztery, a już nic praktycznie z niego nie pamiętam, nawet w elementach technicznych wyglądał jak "Netflix na wojnie za 60 milionów dolarów". RE: OSCARY 2023!! - Mental - 13-03-2023 Kiedy będą wyniki oglądalności? Gdyby nie garstka zboczeńców na tym forum, w życiu bym nie wiedział, że leci jakaś gala i 7 oskarów wygrywa jakiś chiński kupsztal. RE: OSCARY 2023!! - Dr Strangelove - 13-03-2023 (13-03-2023, 06:12)Lawrence napisał(a):Na Trygława i Swaroga!!!(13-03-2023, 04:37)Persona non grata napisał(a): Dobrze jest tak sobie wejść tutaj raz do roku i zobaczyć, że jeszcze żyjecie. :D To są dopiero zwycięzcy tej Gali :D OSCARY 2023!! - srebrnik - 13-03-2023 Magia kina RE: OSCARY 2023!! - Corn - 13-03-2023 (13-03-2023, 09:18)Mental napisał(a): Kiedy będą wyniki oglądalności? Gdyby nie garstka zboczeńców na tym forum, w życiu bym nie wiedział, że leci jakaś gala i 7 oskarów wygrywa jakiś chiński kupsztal.Najbardziej oryginalny Amerykański film od lat nazywasz chińskim kupsztalem :) może jeszcze powiesz, że Prometeusz to wybitny film? RE: OSCARY 2023!! - Mental - 13-03-2023 Nie mam pojęcia, co to za film. Widziałem Chińczyków na zdjęciach, myślałem, że to chiński. Cytat:może jeszcze powiesz, że Prometeusz to wybitny film? Obejrzyj fanedita. 7 oskarów to minimum dla wersji fanowskiej. RE: OSCARY 2023!! - Corn - 13-03-2023 Daj źródło to obejrzę RE: OSCARY 2023!! - Persona non grata - 13-03-2023 (13-03-2023, 06:12)Lawrence napisał(a):(13-03-2023, 04:37)Persona non grata napisał(a): Dobrze jest tak sobie wejść tutaj raz do roku i zobaczyć, że jeszcze żyjecie. :D Dokładnie! W "Lost" był taki motyw, że Desmond podróżując w czasie potrzebował ponadczasowych, niezmiennych punktów zaczepienia. Dla Desmonda była to miłość do Penny, dla mnie byłyby to posty Mentala. XD RE: OSCARY 2023!! - first-pepe - 13-03-2023 Oscary po zwycięstwie Braveheart w 1996r, to z roku na rok większa żenada, ale zawsze znajdzie się jakaś perełka. W tym roku perełka to Brendan Fraser, piękna historia, Shorty w sumie również, no i żadnego czarnego na tronie aktorskim. Podobno ten cały "Wszystko, wszędzie naraz", to tiktokowa chujnia z patatajnią. Swoją drogą Shorty ma Oscara, a Ford nadal bez. Yeoh z piekła (Błąd Origin) do nieba. RE: OSCARY 2023!! - Corn - 13-03-2023 Cytat:Podobno ten cały "Wszystko, wszędzie naraz", to tiktokowa chujnia z patatajnią.Bardzo krzywdząca i powierzchowna opinia (ale rozumiem skąd się bierze) RE: OSCARY 2023!! - simek - 13-03-2023 Wszystko wszędzie na raz to jest tiktokowa chujnia, ale rozumiem skąd się biorą niesłuszne pochwały dla filmu :) RE: OSCARY 2023!! - Mental - 13-03-2023 Cytat:Oscary po zwycięstwie Braveheart w 1996r, to z roku na rok większa żenada Ja skoczyłem z oskarami chyba w okolicach 2007 roku. Potem wracałem tylko sporadycznie, czekając na wielki combak Mela. Od 6-7 lat wiem o tej ceremonii tylko dlatego, że ktoś tutaj pisze na forum. No i jak jakiś murzyn komuś przywali. RE: OSCARY 2023!! - Corn - 13-03-2023 (13-03-2023, 12:13)simek napisał(a): Wszystko wszędzie na raz to jest tiktokowa chujnia, ale rozumiem skąd się biorą niesłuszne pochwały dla filmu :)No jak się ogląda dupą i się przy tym wącha własne pierdy to tak właśnie jest ;) RE: OSCARY 2023!! - srebrnik - 13-03-2023 Wrócił Lawrence, wróciła merytoryczna ekspercka debata o filmach. Magia kina trwa RE: OSCARY 2023!! - Dr Strangelove - 13-03-2023 (13-03-2023, 12:39)srebrnik napisał(a): Wrócił Lawrence, wróciła merytoryczna ekspercka debata o filmach. Magia kina trwa
RE: OSCARY 2023!! - shamar - 13-03-2023 Obejrzałem do "filmów zagranicznych". Nie wiem za co Curtis, a już szczególnie ten Azjata dostali te nagrody za role drugoplanowe. A tu się okazuje, że sam ich film wygrał. Nie to, żeby to był zły film ale BEZ PRZESADY. Śmierdzi to ideologicznie. Do tego dokument "Navalny" o nacjolu, który wysyła z kolonii karnej twitty. Ja p... Zryte towarzystwo RE: OSCARY 2023!! - Corn - 13-03-2023 Z czystej ciekawości kto powinien dostać oscara? Film o biednych irlandczykach? Kolejny biopic? Gra komputerowa od Camerona? Top Gun to super blockbuster ale żaden przełomowy film. EEAAO jest przynajmniej czymś nieporównywalnym do żadnego innego obrazu, a przy okazji pod krzykliwą formą podrzuca interesujący przekaz. Za sam żart z bajglem należą się oklaski. RE: OSCARY 2023!! - shamar - 13-03-2023 (13-03-2023, 13:23)Corn napisał(a): EEAAO jest przynajmniej czymś nieporównywalnym do żadnego innego obrazu, To jest jakiś żart? Niewiele filmów w życiu widziałeś najwyraźniej. To, że wrzucą kilka starych pomysłów do 1 worka nie znaczy, że to coś unikatowego. |