![]() |
|
OSCARY 2026 - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: OSCARY 2026 (/Thread-OSCARY-2026--6665) |
RE: OSCARY 2026 - shamar - 13-03-2026 Postanowilem obejrzec w tym roku Oscary. Nie ma ciekawych filmow ale ciekawa bedzie "walka bialego z czarnym", czyz nie? RE: OSCARY 2026 - Norton - 15-03-2026 Najlepszy film Chciałbym: OBAA Wygra: Sinners (czarnowidztwo) Aktor Chciałbym: Ktokolwiek poza MBJ i Szalamee Wygra: MBJ lub Szalamee (60% vs 40%) Aktorka Wygra: Buckley (sprawiedliwie) Aktor drugiego planu Chciałbym: by Stellan zasłużył na nagrodę (ale nie zasłużył — Trier tego nie umożliwił) Wygra: Penn Aktorka drugiego planu Wygra: Taylor lub Mosaku (czarnowidztwo, nie wiem która opcja gorsza) Chciałbym: Lilleaas (lub, z braku laku, pani Harrisowa) Scenariusz adaptowany Wygra: PTA (w zasadzie to zasłużenie) Scenariusz oryginalny Wygra: Kuglarz (i to będzie największa kompromitacja głosujących, po której w idealnym świecie Hollywood zapadłoby się pod ziemię) Gali, rzecz jasna, nie obejrzę, jutro zerknę na mowy laureatów i wstęp Conana (oby zabawniejszy niż rok temu i bez politykowania [hehe, mrzonka]). PropJoe — tej nocy masz mój miecz (bez brzydkich skojarzeń). RE: OSCARY 2026 - slepy51 - 15-03-2026 Norton napisał(a):Scenariusz oryginalny Pełna zgoda. W ogóle mówienie o scenariuszu oryginalnym w odniesieniu do "Sinners" to jest tak wielki oksymoron i potężna kpina, że już bardziej się chyba nie da. Ja obejrzę, bo to będzie symboliczny moment śmierci resztek jakiejkolwiek kreatywności w Holly. RE: OSCARY 2026 - Dr Strangelove - 15-03-2026 Panowie. Skoro shamar będzie oglądać to absolutnie wszystko jest możliwe! RE: OSCARY 2026 - zombie001 - 15-03-2026 No jeżeli Shamar ogląda to pewnie, na złość jemu, wszystko wpadnie w łapy Kuglera i Sinnnnnnnnners. Uffff... dobrze, będzie na kogo winę zrzucić. RE: OSCARY 2026 - OGPUEE - 15-03-2026 A to dzisiaj? Znowu zapominam, że są jakieś tam Oskary :). RE: OSCARY 2026 - slepy51 - 15-03-2026 Całkiem ciekawy materiał wyjaśniający, czemu Oscary straciły w ostatnich latach na jakimkolwiek znaczeniu i stały się obecnie jedynie zwyczajną ciekawostką dla filmowych gików. Choć jak widać po wpisach w tym temacie, nawet oni w większości są już nimi zmęczeni i mają je głęboko w dupie :) RE: OSCARY 2026 - simek - 15-03-2026 Ostatecznie zawsze była to ciekawostka dla miłośników kina, przecież nigdy nie było tak, żeby Oscary przejmowały uwagę świata na więcej niż kilka minut w serwisach informacyjnych w poniedziałek rano, może od wielkiego dzwonu (jak rekordy Titanica czy Powrotu Króla) mówiło się o nich więcej, ale też nic spektakularnego, no po prostu jakiś film odniósł wielki sukces to się o tym wspominało. Owszem, w przeszłości prestiż był większy, ale chyba i pozycja kinematografii jako takiej była mocniejsza. RE: OSCARY 2026 - slepy51 - 15-03-2026 Mimo wszystko tak jak piszesz posiadały swój określony prestiż, jednak te czasy też już bezpowrotnie minęły i raczej nie widać, żeby ktokolwiek za nimi zacząć tęsknić czy płakać. A rekordowe 16 nominacji dla "Sinners", filmu totalnie przeciętnego, którego oryginalność kończy się wiadomo na czym tylko podsumowuje ten trend. RE: OSCARY 2026 - OGPUEE - 15-03-2026 A w Wydarzeniach Polsatu mówią, że teraz robią niesamowite systemy obrony, bo jest obawa że gala będzie celem irańskich dronów XD. Podejrzewam, że nawet ajatollahowie mają w dupie Oscary i też są zdania, że kiedyś były lepsze. RE: OSCARY 2026 - simek - 15-03-2026 Zwykła inflacja wszelkiego rodzaju rozrywek, wypełniaczy czasu: rozkwit internetu, spadek znaczenia telewizji. Cóż miał innego robić przeciętny Amerykanin w marcową niedzielę w 1994 roku jak nie odpalić Oscarów w TV? Możemy się oszukiwać że to przez kiepskie wyniki w ostatnich kilkunastu latach, ale według mnie żadne wyniki nie zatrzymałby procesów, które zaszły i odciągnęły uwagę od Oscarów. RE: OSCARY 2026 - Norton - 15-03-2026 (15-03-2026, 20:11)OGPUEE napisał(a): A w Wydarzeniach Polsatu mówią, że teraz robią niesamowite systemy obrony, bo jest obawa że gala będzie celem irańskich dronów XD. Podejrzewam, że nawet ajatollahowie mają w dupie Oscary i też są zdania, że kiedyś były lepsze. Zapłakany Ryan Coogler z Oscarem w dłoni dziękuje swoim rodzicom za wsparcie, dopinguje czarnych braci w walce z systemowych rasizmem i zachęca do zabicia Trumpa, po czym zostaje rozwalony przez zbłąkanego drona. Wina spada na białych, dochodzi do tarć i walki klasowej, płoną sklepy, znikają telewizory. Akademia upamiętnia wizjonerskiego męczennika, tworząc nową kategorię: najlepszy scenariusz kradziony. Spike Lee przerywa dwumiesięczną głodówkę, biali pokornie pochylają głowy, a członkowie wpływowej grupy niezidentyfikowanej proweniencji zaśmiewają się w najlepsze, zamawiając pizzę na jakiejś tajnej wyspie. RE: OSCARY 2026 - slepy51 - 15-03-2026 To co napisałeś jest bardziej pomysłowe i oryginalne niż scenariusz "Sinners" :) RE: OSCARY 2026 - shamar - 15-03-2026 Ale 2 lata pozniej powstaje o tym wydarzeniu film. I pobija rekord Oscarow RE: OSCARY 2026 - Krismeister - 15-03-2026 Miałem zamiar oglądać ale jednak wolę pójść spać o normalnej godzinie i wstać przed siódmą do roboty. Nie będę się dostosowywał do Amerykanów. Gala zacznie się o północy, pewnie skończy się koło piątej. Paaanie idź pan w chuj. RE: OSCARY 2026 - Dr Strangelove - 16-03-2026 Będzie sensacja i Murzyni przegrają z PTA. Mam nadzieję, że w takim przypadku dojdzie do zamieszek. RE: OSCARY 2026 - simek - 16-03-2026 Coś tam pospałem od 21 i zaczynamy :) Zaczyna się fatalnie: aktorka drugoplanowa to najsłabiej obsadzona kategoria w tym roku, a i tak zdołali nagrodzić najgorszą spośród nominowanych... OSCARY 2026 - zombie001 - 16-03-2026 Ha! Nie zamierzam oglądać całości, ale widzę że zaczyna się WSPANIALE! :D Wysłane przy użyciu Tapatalka RE: OSCARY 2026 - Dr Strangelove - 16-03-2026 Pierwszy plaskacz dla Murzynów! RE: OSCARY 2026 - Persona non grata - 16-03-2026 Ktoś mi streści na co był hype w społeczności w ciągu ostatnich 12 miesięcy, a na co leciał największy hejt? :D |