Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

- Jakuzzi - 21-06-2006

Piatek Trzynastego? ;)

- jajcasz - 21-06-2006

Jakuzzi napisał(a):Piatek Trzynastego? ;)

to chyba byl inny tytul

- Tyler Durden - 24-06-2006

No pewnie, że inny. To musiał być "Piątek 13ego część 3" albo wyżej, wcześniej Jason nie śmigał w masce :)

- Jackson - 25-06-2006

Tyler Durden napisał(a):No pewnie, że inny. To musiał być "Piątek 13ego część 3" albo wyżej, wcześniej Jason nie śmigał w masce :)
A w oryginalnym Piatku w ogole Jasona nie było. Radze zapamietac, bo nie wiadomo kiedy jakis psychol zadzwoni i o to zapyta ;)

- tomashec - 25-06-2006

oj chyba byl w ostatniej scenie.

- Jackson - 25-06-2006

tomashec napisał(a):oj chyba byl w ostatniej scenie.

Errata do poprzedniego posta: Jason nie mordował w pierwszym filmie. Pojawil sie tylko w jedne js ostatnich scen, aczkolwiek niewykluczone, ze to wydarzenie bylo tylko urojeniem bohaterki. ;)

- tomashec - 25-06-2006

o tym wie kazdy sredniorozgarniety milosnik slasherow;) a czy urojenie.... skadze;)

- Jackson - 25-06-2006

tomashec napisał(a):o tym wie kazdy sredniorozgarniety milosnik slasherow;)
Jedna z bohaterek Krzyku jednak nie wiedziala :P

- TroN - 28-06-2006

Film chyba wojenny. Tytuł, reżyser, obsada nieznane. Na pewno leciał w TV około roku 1995 albo wcześniej. Puszczali pierwszą cześć a później drugą czy trzecia była to nie wiem. Co do fabuły też niewiele pamiętam. Grupa żołnierzy zostaje wysłana na misie (cel nieznany, ale była z rodzaju "niemożliwych"). Po wykonaniu misji robią to co najbardziej mi się wryło w pamięć, a mianowicie próbują wrócić do swojego kraju. Wracają na własna rękę kajakami przez setki kilometrów morza. Niektórzy chowają się po jakiś wioskach (klimat raczej tropikalny). Kilku ginie w czasie powrotu. W drugiej? części płyną jakimś starym kutrem i łamią wał napędowy. Z tego co pamiętam ktoś im to pospawał i pylna dalej tym kutrem. Moze ktos cos kojarzy :?:

- military - 28-06-2006

A która to wojna była? Bo z tasiemców kojarzę tylko Rok w piekle - czyli Wietnam - ale to raczej nie to. No a poza tym to może któraś Parszywa dwunastka.:P

- TroN - 29-06-2006

Dzięki za zainteresowanie :D . Trudno mi okreslić, na tle której wojny odbywała się akcja. Czy byl to "Rok w Piekle" (Tour of Duty (1987-1990) ) :?: okaże się jak uda mi się gdzieś zdobyć pare odcinków. Z tego co wyczytałem w Polsce puszczana była skrócona wersja zawierająca 6 odcinków. Teoretycznie zgadzało by się bo ja pamiętam ze były tylko 3 odcinki i dlatego pewnie myślałem że to film a nie serial. Wydaje mi się że mogła być to właśnie wojna w Wietnamie. Wielkie dzięki za sugestie. Jeśli komuś przyjdzie coś jeszcze do głowy to prosze o odpowiedź.

- Jackson - 30-06-2006

W jakim filmie Harrison Ford gra biznesmena który traci pamięć?

- LPC - 30-06-2006

a no bardziej pasuje regardin...

- Karol - 30-06-2006

powiedzmy, ze Regarding Henry :).

Ale tam był prawnikiem.

- Mental - 06-07-2006

Dobra, jak tutaj wszyscy tacy mądrzy i w ogóle, to ciekawe czy to zgadniecie. Dodam dla ułatwienia, że to jeden z najlepszych amerykańskich filmów akcji po 1995 roku. A w zasadzie chyba najlepszy - ostatni taki w starym stylu ze świetnymi pościgami, klimatem i aktorstwem.

[Obrazek: 13mk5.jpg]

[Obrazek: 20ev.jpg]

- military - 06-07-2006

Ten dział to nie zabawa w zagadki. On ma pomóc tym, co pamiętają jakiś film, ale nie znają jego tytułu i chcą go poznać. Zaś w dziale - niespodzianka! - zagadki, masz wątek odpowiedniejszy dla tego typu postów. ;)

- Mental - 06-07-2006

A zatem jeśli to nie problem, proszę Admina o przeniesienie tego wpisu w bardziej odpowiednie miejsce. Zresztą i tak nikt nie zgadnie, co to za film :)

- Louve - 07-07-2006

nie znalazlam lepszego miejsca na to pytanie:
poszukuje filmow ktorych fabula jest mniej wiecej taka:
jest sobie szczesliwe (potencjalnie) malzenstwo (para) i pakuje sie tam osoba trzecia z ktora jeden z malzonkow zaczyna miec romans (albo przynajmniej zeby chcial go miec).
Niby blahe ale chodzi o ukazanie fascynacji jednego z malzonkow ta trzecia osoba. I zeby caly film opieral sie na tym watku (a przynajmniej zeby byl on glownym).
Ktos chetny na udzielenie pomocy?

- military - 07-07-2006

Takie filmy są bardziej anonimowe niż niektóre piosenki disco polo. Mają też taką właściwość, że jeśli włączysz w środę o 20 TVP1 lub TVN, na pewno na jeden z nich trafisz.:)

- LPC - 07-07-2006

najszybciej do głowy przyszedł mi Indecent Proposal
ale praktycznie co 2 melodramacik by pasował