Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 20-05-2020

Vanity właśnie wypuściło spory artykuł o tegorocznej adaptacji "The Stand" w którym jest trochę zdjęć
https://www.vanityfair.com/hollywood/2020/05/stephen-kings-the-stand-exclusive-first-look

[Obrazek: VF0620_The_Stand_Lede.JPG]

[img=1207x500]https://media.vanityfair.com/photos/5ec405109207b7558d69710d/master/w_1600%2Cc_limit/VF0620_The_Stand_Embed01.JPG[/img]

[Obrazek: VF0620_The_Stand_Embed04a.jpg]

[Obrazek: VF0620_The_Stand_Embed-02.JPG]

[Obrazek: VF0620_The_Stand_Embed02a.JPG]

[Obrazek: VF0620_The_Stand_Embed-01.JPG]

Skarsgard jako Flagg ma kiepską charakteryzacje, ale wierze w jego zdolności, nawet jeśli McConaughey jest nadal moim idealnym Man in Black. 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 20-05-2020

Pełen zwiastun ostatniego sezonu "Trzynastu powodów". Premiera 5 czerwca.

Drugi sezon "Alienisty" od 26 lipca. W rolach głównych ponownie Dakota Fanning, Luke Evans i Daniel Bruhl.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - michax - 28-05-2020

Od 8 lipca będzie można obejrzeć na Netflixie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 29-05-2020

Pełen zwiastun nowego "Perry'ego Masona". Tym razem w bohatera serii książek Erle'a Stanleya Gardnera wciela się Matthew Rhys. W obsadzie także Tatiana Maslany i John Lithgow. Premiera 21 czerwca.

Kolejna zapowiedź ekranizacji powieści Matta Ruffa. Premiera w sierpniu.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 13-06-2020

Serialowa adaptacja uhonorowanej Nagroda Bookera książki Eleanor Catton - "Wszystko, co lśni". Historia uczucia dwojga młodych (Eve Hewson i Himesh Patel), którzy przybywają do ogarniętej gorączką złota XIX-wiecznej Nowej Zelandii. W obsadzie także Eva Green i Marton Csokas.

Pełen zwiastun drugiego sezonu serialu "Hanna". Premiera 3 lipca.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 22-06-2020

Pierwsza zapowiedź serialowej ekranizacji "Fundacji" Isaaca Asimova! W obsadzie między innymi Jared Harris i Lee Pace. Premiera w 2021 roku.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 22-06-2020

Nie wygląda źle, jest sporo fajnych kadrów, efekty dadzą radę, ale przez wystrój wnętrz i kostiumy czuć bardzo, że to produkcja "telewizyjna".

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 22-06-2020

Goyer macza w tym paluchy, więc można od razu olać.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 22-06-2020

Co to kurwa jest? Fundacja to mężczyźni w średnim wieku gadający o polityce, dyplomacji i ustroju społecznym. To najmniej odpowiedni materiał do przerobienia na "nastolatka ratuje Wszechświat".

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - SonnyCrockett - 23-06-2020

Mężczyźni w średnim wieku gadający o polityce, dyplomacji i ustroju społecznym są passe. Teraz na topie są młodzi proekologiczni, zróżnicowani etnicznie, równo podzieleni płciowo homoseksualiści. Czy jakoś tak. :P

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 23-06-2020

Nie jestem fanem Fundacji, już nawet średnio tę książkę pamiętam, ale to chyba jakoś nie ma z nią za wiele wspólnego. No i wygląda niestety słabiutko. Ta cała platforma Apple coś nie zachwyca jakością i jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie zwijać interes.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 23-06-2020

(22-06-2020, 21:14)Kuba napisał(a): Nie wygląda źle, jest sporo fajnych kadrów, efekty dadzą radę, ale przez wystrój wnętrz i kostiumy czuć bardzo, że to produkcja "telewizyjna".
No poza tym, że w ogóle nie czuć tutaj książki Asimova to super. Jakby nie było tytułu i ktoś nie wspomniał Seldona to mogłoby to być równie dobrze cokolwiek.
Czy "oni" nie mogą sobie sami czegoś napisać i potem ekranizować? Czy muszą wykastrować wszystko co się da?

Oczywiście nawet Daneela na kobitę przerobili, ale to pies ich trącał.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 23-06-2020

Nie czytałem książki (planuje, chociaz mi nie śpieszno bo mam na celowniku kilka innych rzeczy) więc nie wiem czy jest wierne. Wierze wam, że nie :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 23-06-2020

No więc jako osoba która da szansę każdemu s-f tego nawet kijem przez szmatę nie ruszę.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 23-06-2020

Próbowałeś oglądać Expanse tak swoją drogą? Ja tu widze calkiem spore podobieństwa :P nawet niezły serial, chociaż musiałem przerwać oglądanie i jestem na s02.

Zamierzam. No niech sobie będą podobieństwa. Proszę! Niech tylko nie nazywają tego adaptacją/ekranizacją "Fundacji" bo się R. Daneel Olivaw w grobie przewraca :)

Jak nie czytałeś to nie googluj kto to bo możesz sobie zaspoilerować całą intrygę z całej sagi :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Lawrence - 23-06-2020

Nie wiedziałem, że kręcą Fundację. Przy czym nie wiem na podstawie której książki to jest? Przy czym jakoś mnie wielce nie zachwyciła. I zważywszy, jaki ona ma styl skakania co kilkadziesiąt, kilkaset lat, to wydawała mi się ciężka do zekranizowania. Nie wspominając, że jak czytałem pierwszą część, to rzuciło mi się w oczy, że w całej książce prawie w ogóle nie pojawiają się kobiety, nie wspominając już, aby odgrywały jakąś rolę, a co dopiero miały dialogi. A tutaj w tym zwiastunie to widzę sporo kobiet. 
Nie wiem jak wierna to będzie adaptacja, czy tylko inspiracja?...

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 23-06-2020

Teoretycznie to ma być chyba adaptacja "Psychohistoryków" czyli pierwszej części pierwszej powieści (ta nadmiernie wyeksponowana młoda czarna to Gaal, w powieści oczywiście mężczyzna), ewentualnie też z elementami kolejnych rozdziałów (ta druga czarna to Hardin, w powieści oczywiście mężczyzna) i prequelów (Demerzel, w powieści oczywiście... a chuj z tym). 
Skoro mowa o prequelach, jak tak na gwałt potrzebowali kobiecej protagonistki, to czy nie przychodzi do głowy znającym serię oczywista kandydatka?
[Obrazek: 340?cb=20130808110616]

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 25-06-2020

15 lipca wystartuje platforma streamingowa Peacock, za którą stoi NBC Universal. W jej katalogu znajdzie się między innymi serial oparty na słynnej powieści Aldousa Huxleya - "Nowy wspaniały świat:". W obsadzie Alden Ehrenreich, Harry Lloyd, Jessica Brown Findlay oraz Demi Moore.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Paszczak - 25-06-2020

Lenina Crowne to bohaterka powieści, nie aktorka.