Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) (/Thread-DC-Vertigo-zapowiedzi-plotki-gor%C4%85ce-newsy-temat-og%C3%B3lny--3758)

DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - zombie001 - 17-06-2023

A ja w sumie delikatnie prostuję: kiepski wybór reżyserski to tylko Muschietti. Do Gunna mam natomiast zastrzeżenie, że w pojedynkę pisze scenariusz do eSa, bo jak dla mnie różnie mu to wychodziło przy GotG. Reżyserem jest za to dobrym.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Spoilerowo - 17-06-2023

Flash 24M w piątek i tak bardzo średnio bym powiedział, do trzecich Strażników to prawie 50% straty jak na jeden dzień więc może być kiepski wynik

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 20-06-2023

To teraz za pomysłem Zombie001 - niech zrobią aktorską wersję animacji Apokalips War, w której robiąc film kończący uniwersum zabili połowę tego świata i bawili się w post apo. Chętnie zobaczę jak Black Adam morduje z zimną krwią rodzinkę Shazama :P a nakręci niech Snyder, skoro zaczął DCEU powinien je też zakończyć. Dupy by pękały.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 20-06-2023

Jak Snyder się wyrobi w 50 mln budżetu, to czemu nie. Bo możliwe że na tyle będą teraz mogli liczyć w projektach DCEU.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - marsgrey21 - 20-06-2023

50 milionów to nawet by na gaże nie wystarczyło.

Wczoraj gadaliśmy o Keatonie, resecie, Batgirl, a dzisiaj nowe fotki z planu się pojawiły.

[twitter]https://twitter.com/BatmanFilm_/status/1670928493624844291?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1670928493624844291%7Ctwgr%5E62a023c61d0df06c80096c8aeb32bba34466ef88%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.redditmedia.com%2Fmediaembed%2F14dxkjc%3Fresponsive%3Dtrueis_nightmode%3Dtrue[/twitter]

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Snappik - 20-06-2023

Niby nic specjalnego, ale pachnie to jednak trochę tym Burtonem. Szkoda, że nie wyjdzie, chociaż może jakby fani przycisnęli studio to może coś by się zmieniło w tej kwestii.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 22-06-2023

Już skasowali te zdjęcia?

Gunn przyznał niewygodną prawdę, że większość poprzednich Luthorów była niepotrzebnie komediowa, i powiedział kolejną prawdę - że Rosenbaum jest najlepszym Lexem po dziś dzień. Później psycho Snyderowcy zaczęli jak zwykle go atakować, że szkaluje świętego Jessiego Eissenberga, którego wybrał Zack, więc z automatu jest przez to najlepszą interpretacją Luthora w historii.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 22-06-2023

Znaczy po prostu były różne koncepty tej postaci. Rosenbaum był bardzo rozbudowany i wszystko sie opierało na jego przyjaźni z Clarkiem -to też była chyba solidna innowacja. Dzisiaj by to pewnie wybił hejt :p Eisenberg to też był inny koncept Luthora. Ale pierwsze słyszę że Snyderowcy go bronili, bo chyba wszyscy go równo znienawidzili :p

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - marsgrey21 - 22-06-2023

Tak konkretnie to Rosenbaum już od dawna powtarza w kółko, a raczej insynuuje, bo nigdy nie mówi wprost, że Eisenberg był do dupy i "pokornie" dawał przykład swojej wersji jako jedynej słusznej, co umówmy się jest idiotycznie gdy weźmie się pod uwagę ilość Batmanów i Jokerów i tego jak różni są i jak wyjątkowi na swój własny sposób.

W tym wywiadzie, Rosenbaum pytał czy Lex nie będzie już "głośny, nadpobudliwy", a bardziej spokojny i opanowany czyli jak jego Lex, na co Gunn odpowiedział, że tak i to było w sumie tyle, jeden fan zapytał na twitterze, czemu znowu roastuje Eisenberga i w jednym poście napisał, że nie miał jego na myśli, a w innym, że chodziło o Hackmana, ile w tym prawdy, nie wiem.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 22-06-2023

Z tego co ja pamiętam to Eisenberg był już przecież taki w JL

a i w BvS miał spokojne chwile

To nie była przecież "jednorodna" postać.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - marsgrey21 - 22-06-2023

Krytyka Lexa jest taka samo jak Cavilla, krytycy biorą sceny w których są ponurzy i twierdzą, że są tacy cały czas, co oczywiście nie jest prawdą.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 22-06-2023

Mi po prostu nie siedzą manieryzmy Eissenberga i jego piskliwy głosik. Nie miałbym nic przeciwko młodemu Lexowi w długich włosach. Mogą podejść inaczej, nie musi być charyzmatyczny w tym samym stylu co Rosenbaum. Hackmana też nie trawie, tarcza klasyki go nie broni. To jedyny słaby element 2 pierwszych Supermanów.

Jedyne wersję aktorskie Lexa które lubię to Smallville, Supergirl, Lois&Clark. Tego z Superman&Lois jeszcze nie widziałem (rudy z Walking Dead), tego z Superboya nie pamiętam.

O właśnie, Lex z Supergirl grany przez Jona Cryera aka Alana z Dwóch i Pół, był szalony i wciąż fajnie wypadał, potrafił wygłupiać się jak Eisenberg, ale wciąż budzić grozę tym jakim jest skurwielem. Więc można dobrze to zrobić. Lex z Supergirl, to trochę jakby Hackmam z Rką.

Dla mnie właśnie głos i zachowanie bardzo pasują do kogoś inteligentnego, kto po prostu.. szybko myśli :p

No, podobni jesteście do siebie z tym Lexem. Niezrozumiani geniusze.

Ja jestem zupełnie zrozumiały, wystarczy zapytać o wytłumaczenie :p

A Lex Eisenberga to nie jest przecież zupełnie nowy typ postaci, więc czemu jest niezrozumiany - nie mam pojęcia (ale ludzie - jak zwykle - są zdolni :p)

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - shamar - 22-06-2023

Nie wiem, nie znam się. To pewnie gówno było ale żeby chociaż jakiś zwiastun wyciekł.

[twitter]https://twitter.com/zukogordon/status/1670935292226818049?s=20[/twitter]

[Obrazek: 16907907.jpg]

[Obrazek: 16907917.jpg]

[Obrazek: 16907921.jpg]

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Spoilerowo - 24-06-2023

przenoszę dyskusję z nowego Flasha tutaj bo widzę, że film jebnął dość solidnie w USA czyli -81% w porównaniu do zeszłego piątku (the-numbers.com podaje na wczoraj $145M światowo)

na chwilę obecną to pewniakiem jest ten nowy Superman Gunna i dwójka Aquamana (nie wiem jakie produkcje są w toki nakręcone?)

co dalej, bez sensu wypuszczać seriale i klepać co rok lub dwa nowe filmy, przecież do nowego Supka (o ile nie będzie przesunięć) to te dwa lata miną bardzo szybko

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 24-06-2023

Jest jeszcze Blue Beetle

I mogą wygrzebać Batgirl choć przy wyniku Flasha .. uch.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - marsgrey21 - 24-06-2023

Pewniaki to Aquaman 2, Blue Beetle, The Batman 2, Joker 2 i Superman Legacy.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Spoilerowo - 24-06-2023

Blue Beetle to ja pierwsze słyszę i odkryłem, po tym zwiastunie wyżej to zwiastuję max 300M światowo