![]() |
|
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
|
RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dr Strangelove - 14-09-2020 No szkoda. Nie będę ukrywał, że teraz się o tym dowiedziałem, ale Bardem jako Cortez? Oglądałbym :) RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 14-09-2020 To była pozostałość po jednym z tych projektów-mitów z zeszłego wieku, potem Spielberg kręcił się wokół tego. Ostatecznie miała to być największa hiszpańskojęzyczna produkcja w historii, zapewne najdroższy serial Amazonu zaraz po LOTR i Wheel of Time. Reżyserować miał Ciro Guerra a fabuła miała też mocno poruszać losy Montezumy. Obstawiam nie małe inspiracje czytanym przeze mnie właśnie "Pamiętniku żołnierza Korteza". Mam nadzieje, ze kiedyś do tego wrócą. Projekt dla Bardema absolutnie idealny a jemu się sensowne filmy/seriale przydadzą bo na razie to jego kariera jest w średnio ciekawych rejonach. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 14-09-2020 Shame on you Amazon :( RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Mefisto - 15-09-2020 Spoko, jakby trzeba było nakręcić mega epicką produkcję o rasiźmie, prace szły by pełną parą. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 15-09-2020 https://theplaylist.net/godfather-tv-series-paramount-plus-20200915/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 15-09-2020 Lepsze serial o kręceniu Godfathera niż serialowy remake Godfathera, ale i tak nie potrafię sobie tego wyobrazić, bo udawanie, że kompletnie inni aktorzy to Pacino, Brando, Douvall jest bez sensu, a robienie fabuły o jakichś oświetleniowcach i cateringowcach bez pokazywania gwiazd jest w sumie jeszcze bardziej bez sensu :P RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 15-09-2020 Pełen zwiastun "Moonbase 8". Premiera 8 listopada. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 15-09-2020 (15-09-2020, 18:22)simek napisał(a): Lepsze serial o kręceniu Godfathera niż serialowy remake Godfathera, ale i tak nie potrafię sobie tego wyobrazić, bo udawanie, że kompletnie inni aktorzy to Pacino, Brando, Douvall jest bez sensu, a robienie fabuły o jakichś oświetleniowcach i cateringowcach bez pokazywania gwiazd jest w sumie jeszcze bardziej bez sensu :P Zgadzam się. Kurde, dobrze, ze nikt nigdy nie pokazywał granych przez innych aktorów takich osób jak McQueen, Polański, Welles, Olivier... Tolkin odpowiada za bardzo dobrą Danemore i mam do niego pewne zaufanie w kwestii skryptu. Poza tym to kolejny z coraz dłuższej listy projekt o Hollywood na najblizsze lata. Coś ich nieźle ostatnio na ten temat wzięło. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kuba - 16-09-2020 https://deadline.com/2020/09/will-poulter-dopesick-hulu-limited-series-1234576970/ Kolejny ciekawy miniserial nabiera kształtów. 8 odcinków dla Hulu. Scenariusz napisał Danny Strong a całosć reżyseruje Barry Levinson. W obsadzie są Kaitlyn Dever, Michael Keaton, Peter Sarsgaard oraz najnowszy nabytek - Will Poulter. Za produkcje odpowiadają ludzie od "Opowieści podręcznej" Całość opowie o uzależnieniu od opioidów i rzecz jasna przekrętach firm. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 17-09-2020 Jeszcze jeden (tym razem dość krwawy) zwiastun amerykańskiej wersji "Utopii" Premiera 25 września. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - desjudi - 18-09-2020 Wersja brytyjska była doskonała, na pewno jeden z najbardziej oryginalnych i klimatycznych seriali tego wieku. Trailer fajny jest, taki amazonowo-theboysowy. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 18-09-2020 Wersja brytyjskia miala atmosferę (muzykę, kolorki) i pomysł, ale generalnie mięcha tam było mało. Dla mnie to był typowy casus brytyjskiego serialu, gdzie jest fajny koncept, a potem to się rozmywa i nic ciekawego z tego nie wynika. Podobnie było na przykład z "Misfits". Licze, ze dobra scenarzystka stojaca za tym sprawi, ze amerykanska wersja bedzie pod tym wzgledem ciekawsza. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 18-09-2020 Mam podobne odczucia. Pierwsze 2-3 odcinki zwiastowały coś naprawdę superowego, klimat był nieziemski, a później jakoś tak nie wiem... Z każdym kolejnym odcinkiem traciłem zaangażowanie tą historią i finalnie nawet nie sięgnąłem po 2. sezon. Nazwisko Flynn na pewno daje pewność jakiegoś poziomu. Swego czasu mówiło się, że David Fincher jest zaangażowany w amerykańską Utopię, ale teraz z tego co widzę jego nazwiska nie ma wśród producentów. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 18-09-2020 (18-09-2020, 13:36)Pelivaron napisał(a): Mam podobne odczucia. Pierwsze 2-3 odcinki zwiastowały coś naprawdę superowego, klimat był nieziemski, a później jakoś tak nie wiem... Z każdym kolejnym odcinkiem traciłem zaangażowanie tą historią i finalnie nawet nie sięgnąłem po 2. sezon.No ja sie lapie wlasnie na tym, ze ja obejrzalem calosc i nie pamietam z niej nic poza paroma rzeczami, z ktorych wiekszosc jest z poczatku serialu. Ostatnio - po trailerze amerykanskiej wersji - wlaczylem sobie pierwszy odcinek oryginalu i atmosfera dalej jest fajna (muzyka szczegolnie), ale poza tym to w ogole mnie nie ciągnęło by leciec dalej. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - desjudi - 18-09-2020 Może nie musi, repeat value nie musi być wyznacznikiem jakości. Mnie na przykład kompletnie nie kręci powtórka z wielu seriali (pierwszy z brzegu wybitny True Detective), co nie umniejsza ich znaczeniu. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 18-09-2020 Może nie musi, ale dla mnie trochę jest. Bo to zwykle oznacza, że dzieło jest raczej na raz - bez większej głębi, bez czegoś wyjątkowego. W sumie nie pamietam żadnego tworu, ktory uwazalbym za znakomity, a do ktorego nie mialbym ochoty wracac. Ale przede wszystkim moj post byl o tym, ze nie pamietam nic z dalszej czesci serialu, co zapadaloby w pamiec i ogladajac teraz pierwszy odcinek nie bylo w nim nic interesujacego na tyle, zebym chcial ogladac dalej - np. losy tych postaci. A jednak w przypadku tych najlepszych seriali, nawet jezeli ogladalem dawno, to wiem, że sa rzeczy, ktore zapadły mi w pamięć. Bo robią wrazenie. "Utopie" kojarze z letnim tworem, którego głównym magnesem była forma i na początku intryga, która potem traci na sile, gdy sie rozwija i ujawnia. (Ja z True Detective mam dokładnie odwrotnie jak ty - czesto mam ochote wracac do scen, fragmentow, muzyki i zabieram sie do powtórki calosci niedługo. Tylko, że tam jest to też trochę inaczej, bo to serial ciężki i dość wymagający.) RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 19-09-2020 (18-09-2020, 15:24)Crov napisał(a): Może nie musi, ale dla mnie trochę jest. Bo to zwykle oznacza, że dzieło jest raczej na raz - bez większej głębi, bez czegoś wyjątkowego. W sumie nie pamietam żadnego tworu, ktory uwazalbym za znakomity, a do ktorego nie mialbym ochoty wracac.Tylko w przypadku seriali chęć na powtórkę zderza się z rzeczywistością, w której musisz poświęcić na takową kilkanaście, czy kilkadziesiąt godzin, a na to można zwyczajnie nie mieć ochoty. U mnie przykładowo Six Feet Under, Mad Men, The Wire: same dyszki, teoretycznie chętnie bym powtórzył, ale jak sobie wyobrażę ile czasu bym na to poświęcił, to mi przechodzi i wolę poznać wtedy coś nowego. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - desjudi - 19-09-2020 O to to. Czas. To zawsze wybór między poznaniem czegoś nowego, a powrotem do znanego (nie mówiąc już o tak zwanym życiu lub w ogóle kulturze, które dodają jeszcze więcej w kwestii wyborów). Jest cała masa filmów czy seriali, które widziałem raz i w sumie dobrze mi z tym. I nie znaczy to, że są pozbawione głębi czy nie są wyjątkowe. Na przykład The Wire widziałem raz, Six Feet Under również, Soprano, Breaking bad, X files... Filmów mam takich setki. Może i bym chciał, ale na pewno chęć nie jest podstawą do oceny takiej czy innej (szczególnie gdy pierwszy raz wspomina się doskonale). RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 19-09-2020 Nie no kwestia czasu to jasne. Niby też w większości przypadków wolę poszukać czegoś nowego, co ma szansę dołączyć do grona ulubionych niż wracać do czegoś co już w tym osobistym topie jest. Pytanie czy żałujemy, że tego czasu mamy za mało, żeby daną rzecz powtórzyć. No bo jeśli specjalnie nie mamy ochoty na powtórkę (nawet gdybyśmy znaleźli na nią czas) albo włączamy i się okazuję, że jednak tę ochotę tracimy to jednak jakiś wyznacznik to jest. Często też po prostu dane dzieło okazuje się nie aż tak wybitne jak się wydawało. Niższy repeat value, który niekoniecznie musi obniżać ocenę to moim zdaniem produkcje w dużej mierze oparte na twistach fabularnych. U mnie takim serialem jest The Shield. Jasne, nadal jest tam masa ciekawych postaci, jest klimat itd. Ale z tego co pamiętam duża część zabawy wynikała tam z trzymającej w napięciu, zaskakującej fabuły. RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 19-09-2020 (19-09-2020, 09:49)simek napisał(a):Ale przeciez nie mowiłem o czesci praktycznej tylko o chęci i potrzebie powrotu do dzieła. Czy masz ochote ogladac serial, który widziales, a nie czy masz czas go obejrzec jeszcze raz. To sa przeciez dwie rozne rzeczy.(18-09-2020, 15:24)Crov napisał(a): Może nie musi, ale dla mnie trochę jest. Bo to zwykle oznacza, że dzieło jest raczej na raz - bez większej głębi, bez czegoś wyjątkowego. W sumie nie pamietam żadnego tworu, ktory uwazalbym za znakomity, a do ktorego nie mialbym ochoty wracac.Tylko w przypadku seriali chęć na powtórkę zderza się z rzeczywistością, w której musisz poświęcić na takową kilkanaście, czy kilkadziesiąt godzin, a na to można zwyczajnie nie mieć ochoty. U mnie przykładowo Six Feet Under, Mad Men, The Wire: same dyszki, teoretycznie chętnie bym powtórzył, ale jak sobie wyobrażę ile czasu bym na to poświęcił, to mi przechodzi i wolę poznać wtedy coś nowego. Ja dokladnie z powodu czasu nie odswiezylem jeszcze np. True Detective czy Six Feet Under - ale bardzo chce i wracam do fragmentow, bo to seriale zapadajace w pamiec. (19-09-2020, 12:27)desjudi napisał(a): Może i bym chciał, ale na pewno chęć nie jest podstawą do oceny takiej czy innej (szczególnie gdy pierwszy raz wspomina się doskonale).No i spoko. Ja w przypadku "Utopii" mowie o tym, ze odswiezylem sobie pierwszy odcinek i nie czulem żadnej potrzeby ogladania dalej, ani nie mialem wspomnien o tym jak dalej bylo doskonale, bo serial robił na mnie najwieksze wrazenie na poczatku (bo formą, a nie mięchem). Nie mowilem o tym, że nie mialem czasu ogladac dalej :) (19-09-2020, 12:59)PropJoe napisał(a): Niższy repeat value, który niekoniecznie musi obniżać ocenę to moim zdaniem produkcje w dużej mierze oparte na twistach fabularnych. U mnie takim serialem jest The Shield. Jasne, nadal jest tam masa ciekawych postaci, jest klimat itd. Ale z tego co pamiętam duża część zabawy wynikała tam z trzymającej w napięciu, zaskakującej fabuły.A dla mnie The Shield totalnie daje rade za drugim i trzecim razem. Ja powtórek niedokańczałem tylko ze względu na czas, ale sam serial dalej jest wybitny. A to całe bagno, w które wchodzą bohaterowie odbiera się w inny sposób - jako nieuchronność przeznaczenia. To jak oglądanie wielkiej kraksy w zwolnionym tempie. Mam nadzieje, ze w tym albo przyszlym roku uda mi sie dokończyć powtórkę, bo zawiesiłem ją w tej chwili na 4 sezonie, od którego w sumie zaczyna się najlepsza część tej serii. A np. Leftovers, którego waznym elementem jest tajemnica, przy powtórce pierwszej serii (poki co tylko) ogladalo mi sie tylko lepiej. W ogole mam wrazenie, ze wiekszosc znakomitych dzieł jest lepsza przy powtórce - nawet jezeli mają jakieś wielkie zwroty akcji. Bo w tych najlepszych dziełach często jest dużo do przetworzenia i jednocześnie są wciągające, więc za drugim razem docenia się je na dużo głębszym poziomie. |