Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? (/Thread-Co-jeszcze-opr%C3%B3cz-Holi%C5%82ud-ze%C5%BCre-politykal-korektnes--1529)

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - shamar - 24-12-2012

Nie wiem gdzie to dać to "wątek polityczno-światopoglądowy" zamknięty.

"We Francji wybuchła awantura po tym, jak miss tego kraju została Marine Lorphelin, 19-latka mieszkająca w Lyonie i reprezentująca region Burgundii. Powodem jest... jej skóra, która - według organizacji broniącej praw ciemnoskórej francuskiej mniejszości - jest zbyt biała."

[Obrazek: 2992c2678b171f1b4d76e107bc1258c7.jpg]

http://m.onet.pl/styl-zycia/facet/znani,8hzks

mam jeszcze taką zagadkę - znajdź 1 różnicę.

[Obrazek: Real-Madrid-drop-cross-from-logo.jpg]

[Obrazek: Barcelona-Middle-East-Logo.jpg]

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - wujo444 - 24-12-2012

ale wiesz, że obie to podróbki, których kluby nie firmowały nigdy? ;)

To czemu rozpisały się o tym wszystkie portale? Czyli nie usunęli krzyży? To są kłamstwa?

Czy białe dziewczyny są podrobione :)?

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Azgaroth - 24-12-2012

(24-12-2012, 01:29)shamar napisał(a): To czemu rozpisały się o tym wszystkie portale?

Bo dziennikarze nie sprawdzają informacji.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - wujo444 - 24-12-2012

Będę musiał odszczekać - logo Barcy to faktycznie podróbka, ale logo Realu faktycznie funkcjonuje - jednak tylko w materiałach związanych z wyspą w kształcie herbu Realu usypaną gdzieś w Zjednoczonych Emiratach. No cóż. Czy to, ile zarobią na projekcie coś zmienia?

"Spike Lee oświadczył publicznie, iż nie zamierza oglądać nowego filmu Quentina Tarantino "Django". Stwierdził, że niewolnictwo nie jest tematem na spaghetti western. Jego zdaniem jest to tragedia porównywalna z Holokaustem. Dodał, że jego przodkowie byli niewolnikami, wykradzionymi z Afryki i ponieważ czci ich pamięć, nie zbruka się oglądaniem "Django".

To nie pierwszy raz, kiedy Spike Lee publicznie krytykuje Tarantino. Po "Jackie Brown" był wściekły za to, że w filmie wielokrotnie pada słowo "nigger", które powszechnie uważane jest za sformułowanie wulgarne i rasistowskie.
"

"Niewolnictwo w Ameryce to nie spaghetti westerny Sergio Leone , tylko Holokaust. Moi przodkowie byli niewolnikami. Uprowadzonymi z Afryki. Oddam im cześć."

http://www.filmweb.pl/news/Spike+Lee+zn%C3%B3w+obra%C5%BCa+si%C4%99+na+Quentina+Tarantino-91722

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - The Vujek - 24-12-2012

Samuel L. Jackson jakoś nie miał problemu w PF sam nazywać innych czarnych "niggerami". Wesołe czasy dziś mamy :)

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Motoduf - 24-12-2012

Jeny, Spike Lee osiąga attention whore level podobny do von Triera, tylko że idzie w odwrotnym kierunku. I znowu bawi się w atakowanie reżyserów, którzy robią lepsze filmy od niego.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Mental - 24-12-2012

Cytat:Jego zdaniem jest to tragedia porównywalna z Holokaustem.

Po pierwsze, Spike Lee powinien się jebnąć w łeb - najlepiej z jakiegoś dużego kalibru.

Dwa: najlepszym tematem na spaghetti western jest motyw, jak Murzyni sprzedawali białym Murzynów, a już w ogolę mega spaghetti beka to dzieje Liberii.

Trzy: największy holocaust na Murzynach, jaki się wydarzył w USA, to odjebka Murzynów przez Murzynów uskuteczniana co najmniej od wczesnych lat pięćdziesiątych (choć poszlaki wskazują, że zaczęło się to dużo wcześniej).

[Obrazek: 2vkygic.jpg]

Zatem, panie Lee - może mi pan possać mojego białego kutasa (w przerwach między zbieraniem bawełny of koz) :)

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Mefisto - 25-12-2012

proszę Was, Lee to pieprzony homorasoitdfob i gość, który nakręcił jeden z najbardziej rasistowskich filmów w dziejach, w którym zresztą obsadził sam siebie :)

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - shamar - 25-12-2012

(24-12-2012, 02:51)wujo444 napisał(a): ... jednak tylko w materiałach związanych z wyspą w kształcie herbu Realu usypaną gdzieś w Zjednoczonych Emiratach.

Przecie pokazywali konferencję kilka dni temu i na standach za piłkarzami takie samo logo bez korony. A co do Barcy to ponoć taka wersja jest na koszulkach sprzedawanych w krajach arabskich.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Phlogiston2 - 25-12-2012

Jak tylko przeczytałem wypowiedź Spike'a to od razu pomyślałem o tym:[Obrazek: 0_0_1859476779_Okazy_afrykanczyka_przez_...middle.jpg]

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Gal Anonim - 25-12-2012

A ja o tym:

[Obrazek: 524133_445919398796650_1187628253_n.jpg]

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Bucho - 25-12-2012

Jebłem :)

ok, kij w oko politycznej poprawnosci, wrogom broni palnej i innych cudów na kiju. Czas na swiateczny niepoprawny politycznie konkurs od Santy Reagana
[Obrazek: Santa.jpg]

a tu jego swita:

Pytanie jest proste, z jakich filmów pochodzą elfy i ile plastikowych worków udało im się zapełnic (żeby było jasne, nasi herosi w tych produkcjach, zakatrupili tylko bardzo złych ludzi) w każdym z tychże – lącznie:

a) 297
b) 241
c) 262

Konkurs trwa do 31. grudnia, odpowiedzi proszę słać na vhs.org.pl@gmail.com
Wsród osób , które nadeślą prawidłowe odpowiedzi wylosujemy nagrody: VHS-owe klasyki na dvd <ok>

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - wujo444 - 25-12-2012

(25-12-2012, 19:20)shamar napisał(a): Przecie pokazywali konferencję kilka dni temu i na standach za piłkarzami takie samo logo bez korony.
Tak? Pic or it didn't happen, bo zupełnie nie wierzę w coś takiego. A już zwłaszcza bez korony.

Cytat: A co do Barcy to ponoć taka wersja jest na koszulkach sprzedawanych w krajach arabskich.
Radio Erewań podało, że ponoć na Placu czerwonym rozdają Wołgi. Znasz resztę dowcipu?

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Bucho - 04-01-2013

:)

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Gal Anonim - 04-01-2013

Stare, ale i tak dałem lajka na fejsie. Bo dobre.
Choć Morgan też pamiętam, że zawiódł mnie potem jakąś gadką. Chyba czymś odnośnie Obamy.

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Bucho - 04-01-2013

Nigdy bym sie nie domyslil :) cos bylo, ale to bylo przed pierwsza kadencja Baracudy - wtedy wszystkich zlapala czarna sraka.

Mel jednak kręci film o wikingach!!!
http://mobile.slate.com/articles/double_x/doublex/2012/04/hen_sweden_s_new_gender_neutral_pronoun_causes_controversy_.html

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - Azgaroth - 04-01-2013

(04-01-2013, 10:56)Crov napisał(a): Choć Morgan też pamiętam, że zawiódł mnie potem jakąś gadką. Chyba czymś odnośnie Obamy.

Jedna wypowiedź odnośnie Obamy była całkiem spoko :)

http://www.nationalreview.com/the-feed/304958/morgan-freeman-obama-isnt-our-first-black-president#

RE: Czy politykal korektnes zeżre holiłud? - soldamn - 04-01-2013

Czytasz National Review?