Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Filmowe marzenia - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Filmowe marzenia (/Thread-Filmowe-marzenia--2930)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

RE: Filmowe marzenia - Bucho - 22-10-2022

Hmm, niech ktos wykorzysta ten potencjal:

https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-pod-krakowem-znajduje-sie-podziemne-miasto-powstalo-w-czasac,nId,6362120

Miasto, senarzysci, filmowcy.

RE: Filmowe marzenia - Kryst_007 - 22-10-2022

Jordan Peele pewnie się dowiedział, po czym napisał scenariusz do "Us" :)

RE: Filmowe marzenia - Krismeister - 22-10-2022

Ostatnio miałem rozkminę, hear me out.

George Clooney jako stary Batman w adaptacji Batman Beyond. Mówcie co chcecie ale mi pasuje bardziej niż Keaton.

RE: Filmowe marzenia - Ted - 22-10-2022

Wolałbym Iaina Glena. To mój ulubiony Bruce Wayne w cywilu po obok Afflecka z BvS i ZSJL (mówię stricte o Wayne'a bez kostiumu, bo w służbowym wdzianku wiadomo że Keaton). Bardziej charyzmatycznego Bruce'a nie było. Do tego Glen ma taki grumpy vibe, lepiej by pasował na starego Batmana z Eastwoodowską charyzma, niż nadal piękny i wymuskany Clooney. Tutaj mała próbka Glena jako Batmana w serialu Titans. Zobaczcie w jaki sposób rozmawia tu z Nightwingiem. Walt Kowalski w wersji erudyckiej. Przecież to jest tak idealny kandydat na Wayne'a z Batman Beyond, że jakby go zagrał a reżyserował jakiś Villenueve wannabe to by mnie karetką z kina wywozili bo serce by z wrażenia stanęło:

Mi nie pasuje totalnie on.

To co Tobie pasuje Oski? Glen jest jak ulepiony z boskiej gliny Bruce Wayne z Batman Beyond, a Oskar z Siłowni mówi że mu nie pasuje, trzymajcie mnie.

Wolę chada Clooneya od kukolda z Gry o Tron sorki incelku.

;*

Wolisz Chada Clooneya hipergamiczna juleczko z siłowni ;* bo jest przystojniaczkiem z okładki, ale to Glen ma idealną charyzmę do grumpy Wayne'a.

@Marsgrey, co sądzisz? Zobacz filmik z Glenem jako Brucem Waynem który wrzuciłem wyżej, i powiedz kogo z nas popierasz, bo Oskarmeister odpłynął już przez te instagramy.

PS. Ale żeby nie było, nie wątpię że Clooney kiedyś i dziś byłby świetnym Batmanem, gdyby dostał sensowny skrypt. Tylko nijak ze swoim starzeniem się w modelu sweet pasuje do TEGO Wayne'a z Beyond.

Filmowe marzenia - srebrnik - 22-10-2022

Moim filmowym marzeniem jest ekranizacja tego forum. Tak mnie naszło na marzenia po tych postach ostatnich tutaj

RE: Filmowe marzenia - nawrocki - 22-10-2022

Cytat:Moim filmowym marzeniem jest ekranizacja tego forum.

Rozgdz, marsgrey i Ted:
[Obrazek: vf-822-superbad-making-of-005.jpg]

RE: Filmowe marzenia - Dr Strangelove - 22-10-2022

(22-10-2022, 20:18)srebrnik napisał(a): Moim filmowym marzeniem jest ekranizacja tego forum. Tak mnie naszło na marzenia po tych postach ostatnich tutaj
Ja nie wiem czy Łysy by udźwignął budżet takiej epopei. Nie wiem...

(22-10-2022, 19:58)Ted napisał(a): @Marsgrey, co sądzisz? Zobacz filmik z Glenem jako Brucem Waynem który wrzuciłem wyżej, i powiedz kogo z nas popierasz, bo Oskarmeister odpłynął już przez te instagramy.

Zaraz Ci odpisze, że on szczerze mówiąc ma to w dupie.

RE: Filmowe marzenia - marsgrey21 - 22-10-2022

RE: Filmowe marzenia - Kryst_007 - 13-11-2022

Ten cykl książek to materiał wręcz stworzony na duży ekran.

[Obrazek: przygody-tomka.jpg?fit=561%2C447&ssl=1]

Niestety szanse zerowe, bo polski przemysł filmowy za bardzo klepie biedę by wyłożyć hajs na te wszystkie wycieczki na kraniec świata i to jeszcze na potrzeby 10-ciu filmów. Tu potrzeba hollywoodzkiego budżetu. Już prędzej to pewnie powstanie nad Wisłą jako animacja (pewnie Netflixa).

RE: Filmowe marzenia - OGPUEE - 13-11-2022

Plus nie zapominaj o twitterowych żalach, że Szklarski promuje myślistwo i kolonializm ;). 

RE: Filmowe marzenia - Corn - 13-11-2022

Marzy mi się przywrócenie honoru serialowi "Życie na gorąco" i zrobienie z tego polskiej serii filmów szpiegowskich a la Bond.

Możemy mieć spoko bohatera na własnych warunkach - szpiega, który działa pod przykrywką dziennikarza o kryptonimie "Jan Maj", bez żadnych cyferek i puszczania oczkiem "że to polski Bond jest, wiecie, rozumiecie, agent 07 i te sprawy". Można nawet kontynuować motywy z serialu i uznać, że kryptonim jest przechodni, więc można by żonglować aktorami w przyszłości i robić serię inaczej niż angole. Ponieważ to krymyniały szpiegowskie a nie czyste filmy akcji to też budżet mógłby być mniejszy. Netflix spokojnie dałby radę.

Bierzemy postać, dajemy mu misję, w którą wyrusza udając dziennikarza a w rzeczywistości prowadzi śledztwo. Jest zły Dr. Zło, jakiś ekskluzywny samochód, jakiś Azerbejdżan, żeby było egzotycznie, ale też nie przesadnie drogo i do ogarnięcia i jedziemy. ;)

[Obrazek: 412bed25477394316b1ed8596b00]

Muzyczka też klimaciarska

RE: Filmowe marzenia - Bucho - 13-11-2022

Na moje ucho to ten temat przewodni tak troche na granicy bycia oskarzonym o plagiat :) Serial mnie ominal kompletnie (lub nie pamietam), ale zaraz rzuce okiem (ok)

RE: Filmowe marzenia - Corn - 13-11-2022

Nie no Buczo, serial w założeniu miał być Polskim Bondem, gdzie za egzotyczne lokacje robiły kraje Demoludu - Ateny albo Nicea kręcone były w Złotych Piaskach albo na Krymie ;) ale całość mimo jawnej inspiracji stoi mocno na własnych nogach. Taka tam przyjemna ramotka. Nic dziwnego, że motyw przewodni jest tak mocno inspirowany ;)

Najlepszy według mnie jest odcinek 8, w którym Maj trafia do tajnej bazy dr. Zło ulokowanej wewnątrz uśpionego wulkanu. Dr Zło chciał wywołać wojnę nuklearną poprzez operacją fałszywej flagi. Po rozpędzeniu złoli i zabiciu wszystkich przeciwników Maj zrezygnowany mówi swojej partnerce z tego odcinka, że na nic ten jego wysiłek, bo zaraz się tu zjadą zachodnie agencje i zamiotą sprawę pod dywan ;)

od 01:18:10 mniej więcej

RE: Filmowe marzenia - Bucho - 13-11-2022

Kumaczio, kumaczio., a motyw z zachodnimi agencjami bardzo dobry :)

RE: Filmowe marzenia - JohnnyCash - 14-11-2022

Pierwotnie "Życie na gorąco" miało być kontynuacją "Stawki większej niż życie", z Klossem ścigającym nazistów po całym świecie. Ale coś tam się autorzy poprztykali z producentami czy jakoś i powstał oddzielny serial (plus beletryzacja w cienkich tomikach z lat chyba 70/80 - ojciec czytał).