Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640)

RE: Star Wars - spin-offy - zombie001 - 08-01-2016

(08-01-2016, 13:13)szopman napisał(a): Wolałbym, żeby Disney zamiast robić 3 epizody i 3 spin-offy, zrobił np. 5 epizodów w odstępach po półtorej roku.

Chyba Cię zdrowo po...rąbało.

Nawiasem mówiąc te dodatkowe filmy, to nie spin-offy. Przynajmniej Kennedy nie chciała, aby tak je traktowano.

"Star Warsowa" antologia to mógł być naprawdę ciekawy pomysł. Gdyby tylko Disney zdecydował się poszerzyć ten świat o coś nowego.. Ale nie.. wałkują w kółko te same postaci, bo na nich można zbić najłatwiejszy hajs =/ Dlatego "Rogue One" z nich wszystkich, wydaje się najbardziej interesujący.

Swoją drogą uważam, że skoro TFA nie nakreśliło właściwie żadnego tła politycznego, dla nowej serii, to powinny to robić w jakiś sposób filmy z Antologii. Osadzone w tym samym czasie co Sequel Trylogy, albo między OT a ST. No ale spalili temat, bo "Han Solo to.., Boba Fett tamto, hajs się będzie zgadzał, fani będą fapać" Uśmiech
I szkoda, że harmonogram tego uniwersum nie wyglądał tak:

SW: Epizod VII - 2015
SW Story  1 - 2016
SW: KOTOR 1 - 2017
SW: Epizod VIII - 2018
SW Story  2 - 2019
SW: KOTOR 2 - 2020
SW: Epizod IX - 2021
SW Story  3 - 2022
SW: KOTOR 3 - 2023

:<
Z takimi przerwami byłoby więcej czasu na doszlifowanie kolejnych Epizodów.

Cytat:Abrams niech wraca do Star Treka

Lol. Wątpię, aby fani ST tego chcieli. Gość zmasakrował tą serię i zrobił z nią coś, czym być nie powinna. Jeśli nie potrafił swoim filmom nadać klimatu Star Treków, ale przystosowanym do naszych czasów, to nie powinien się za to brać. Zakichany Spilberg-wannabe..

RE: Star Wars - spin-offy - Arahan - 08-01-2016

Zrobił że ST coś czym być nie powinny? Nie powinny być wreszcie ogladalne?

RE: Star Wars - spin-offy - Grievous - 08-01-2016

Star Treków Abramsa można nie lubić, ale pisanie o tym, że facet zmasakrował franczyzę która sama doprowadziła się na kres wymarcia, jest nieco absurdalne. Ostatnie filmy z Picardem, seriale "Voyager" i "Enterprise"... tutaj szukajcie winnego, a nie w Abramsie który przywrócił serii jakiekolwiek znaczenie.

RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 08-01-2016

Ja np starego Star Treka nie lubiałem, obejrzałem ileś odcinków oryginalnej serii, z 2-3 filmy z ekipą Kirka, ale ta seria nigdy mi nie podchodziła, mimo że naprawde uwielbiam stare, dobre SF.
Za to reboot serii jest super. Odrazu po obejrzeniu cz. 1, pomyślałem, że Abrams powinien reżyserować Star Wars, że gość naprawde czuje ten klimat Oczko Ktoś tam na górze wysłuchał moich próśb Duży uśmiech

RE: Star Wars - spin-offy - Corn - 08-01-2016

Cytat:Dokładnie. George pewnie nie po to numerował filmy od 1-6, żeby później dorabiać kolejne prequele. I tak z chronologicznie, ładnie poukładanej serii zrobi się bałagan i wgl wyjdzie na to, że ta numeracja nie miała sensu ;/
Żaden problem przesunąć numerację i np. z epizodu I zrobić epizod VI Język

Hahaha, to już by chyba wprowadziło mega-chaos Duży uśmiech

RE: Star Wars - spin-offy - smackey - 08-01-2016

ja bym z tymi spinoffami tak nie płakał. marvel na początku wziął się za 'pewne' rzeczy, a później nadszedł czas antmana, strażników czy deadpoola. ja na te spinoffy jak najbardziej czekam, przy nich mają dużo większe pole do popisu, drugą sprawą jest oczywiście jak to wykorzystają

RE: Star Wars - spin-offy - Doppelganger - 08-01-2016

[Obrazek: original.jpg]

http://www.cinemablend.com/new/Ewan-McGregor-Being-Courted-Obi-Wan-Kenobi-Trilogy-71818.html

RE: Star Wars - spin-offy - Arahan - 08-01-2016

No i na to bym czekał Uśmiech

Ja też bym czekał na coś takiego Oczko Taki spin-off mógłby się udać Uśmiech

RE: Star Wars - spin-offy - Huntersky - 08-01-2016

Do Kenobiego pasuje chyba tylko western w stylu Fistful of Dollars, nie mam pojęcia co innego mogłoby się wydarzyć na Tatooine w ciągu 20 lat.

Dokładnie ! Uśmiech

RE: Star Wars - spin-offy - simek - 09-01-2016

Jeśli by powstał, to rzeczywiście jedynym sensownym wyborem wydają się zmagania Kenobiego z jakimś łowca nagród nasłanym przez Vadera, no bo cóż innego?

RE: Star Wars - spin-offy - Lawrence - 09-01-2016

Zaraz, zaraz to Obi-Wan miał jakieś przygody między Epizodem III i IV? Zawsze myślałem, że jednak prowadził życie pustelnika, zdewastowany też faktem, kim się stał jego dawny uczeń i przyjaciel. Plus też aby mieć oko na Luke'a.
To niby co w międzyczasie latał sobie po Galaktyce wpadając na weekendy na Tatooine?

RE: Star Wars - spin-offy - szopman - 09-01-2016

W książce "Kenobi" np. miał przygode a la western na Tatooine Oczko

Czyli Obi-Wan nie ruszający się z Tatoine, działający z ukrycia, pomagający np. biednej farmerskiej rodzinie, przed atakiem Tuskenów? OK, to może by i pasowało, ale nie wiem, czy mam jakoś ochotę to oglądać, nawet jeżeli uwielbiam Obi-Wana jak i Ewana McGregora w tej roli.

RE: Star Wars - spin-offy - Mierzwiak - 09-01-2016

Ktoś uważa że Disney pokusiłby się na coś tak nieciekawego marketingowo?

RE: Star Wars - spin-offy - Danus - 09-01-2016

Chyba tylko LOLerns.
Oczywiscie, że nie zrobią żadnego filmu w stylu westernu, lub chociażby czegokolwiek zbliżonego. Dywagacje i życzenia możemy sobie wsadzić zwłaszcza takie jak powyżej.

@Danus ja tego nie powiedziałem. To było bardziej odniesienie się do przytoczonej książki. I właśnie dlatego też jestem sceptyczny, gdyż jeszcze z takiego filmu, czy też filmów wynikałoby, że Obi-Wan wcale nie prowadził życie pustelnika, tylko przeżywał masę przygód po całej Galaktyce. I tego bym nie chciał.

RE: Star Wars - spin-offy - Danus - 09-01-2016

Byłbym strasznie zaskoczony, a nawet dałbym na tace w pobliskim kościele jakby zrobili coś małego na Tatooine, a nie jak mówisz przygody gdzieś w galaktyce.