![]() |
|
Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve (/Thread-Blade-Runner-2049-2017-re%C5%BC-Denis-Villeneuve--3916) |
RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 22-12-2016 (22-12-2016, 13:06)Mierzwiak napisał(a): Ciekawi mnie też ile kasy zostało wpakowane w ten projekt, bo szczerze mówiąc wątpię by miało to jakiekolwiek szanse na sukces kasowy. Blade Runner może sobie być filmem kultowym, ale to ma akurat zerowe znaczenie."Arrival" zarobiło prawie 150 milionów, a nie miało zaplecza w postaci legendarnego poprzednika. Więc nie widzę powodu, dla którego BR2049 nie miałby zarobić dwa razy tyle, a nawet więcej, takowe posiadając, a przy tym z pewnością będąc bardziej atrakcyjnym dla widowni (bo z pewnością taki będzie) - cyberpunkowy setting, sceny akcji, plus Villneuve za kamerą którego coraz więcej osób kojarzy. A budżet zakładam będzie podobny do tego, jaki miał chociażby Fury Road, czyli 130-150 milionów, zresztą sądzę, że BR nawet w obecnych czasach nie wymaga nie wiadomo jakich środków. O sukces finansowy akurat jestem spokojny, oby poszedł w parze z artystycznym. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Gal Anonim - 22-12-2016 (22-12-2016, 13:27)Mierzwiak napisał(a): Kto w pierwszej części wygląda jakby wpadł na plan z prywatną wizytą?Nie wiem kto, nie znam Blade Runnera na pamiec. Wiekszosc bohaterów bylo ubranych w specyficzny sposob, bo sa specyficznymi postaciami o specyficznych zajeciach. Deckard, jak rozumiem, cziluje w ukryciu, wiec w sumie nie wiem, co moglby innego nosic. W jedynce chodził w koszuli i plaszczu, t-shirt nie brzmi jak cos odstajacego.
RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 22-12-2016 Arrival jest przykładem box office'owej niespodzianki, takowe się zdarzają i nie ma w tym niczego dziwnego. Podobnie jak zdarzają się klapy filmów, które wydawały się pewniakami i ja akurat obstawiam, że Blade Runner będzie flopem. Jeśli się mylę to... się mylę :) @Crov To obejrzyj sobie film i wtedy porozmawiamy :) Zdjęcie które wkleiłeś idealnie wpisuje się w stylistykę filmu, a płaszcz i koszula to zwykłe ogólniki, którymi sprowadzasz jego stylowę do czegoś co widzisz na codzień na ulicy. Tylko dlatego że tak zwyczajnymi słowami da się opisać jego kostium z pierwszego filmu nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla t-shirtu z sequela. Nie wiem w co miałby być ubrany, nie jestem kostiumografem ale chyba coś jest nie tak, skoro pierwszy raz w życiu coś takiego zwróciło moją uwagę i mi przeszkadza. W czym jak widać nie jestem osamotniony. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Kluski - 22-12-2016 (22-12-2016, 13:06)Mierzwiak napisał(a): Ford w tym t-shircie wyglądający jakby wpadł na plan z prywatną wizytą Rozwala mnie ten t-shirt. Już bardziej casualowego nie potrafię sobie wyobrazić. Postronny obserwator może się dziwić dlaczego tyle szumu o durną koszulkę. Ale jak patrzę na Forda w takim wdzianku, to mam wrażenie że sobie poplamił garnitur i musiał złożyć awaryjną wizytę w C&A w Galerii Krakowskiej. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 22-12-2016 A ja sądzę, że jeśli kampania reklamowa będzie prowadzona w umiejętny sposób (a świetny teaser sugeruje, że tak właśnie będzie), a przed premierą nie pojawią się jakieś mocno krytyczne recenzje, to może być hit. Oczywiście, nie taki jak kolejne sequele, prequele i mid-quele popularnych serii, ale też myślę, że nie w taki sukces celują producenci (świadczy o tym, że kręcą z myślą o eRce). RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Kuba - 22-12-2016 Sądzę, że przy odpowiedniej kampanii marketingowej nie ma szans na tragedię finansową. Wejdzie do kin w momencie w którym nie bedzie żadnego wielkiego hitu, o ile dobrze kojarzę to 3 tygodnie później wchodzi Thor, ale ten nigdy nie zdobywał rewolucyjnych kwot. Obstawiam, że kolejne trailery będą napakowane akcją aby przekonać do siebie widzów. Ogólnie obstawiam, że jeśli film będzie średnio oceniany to tak 400-500 mln wejdzie, jeśli zbierze świetne recki i będzie po prostu bardzo dobry, na tyle aby widzowie chodzili po kilka razy to może nawet i do 600 dobije. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Gal Anonim - 22-12-2016 (22-12-2016, 13:38)Mierzwiak napisał(a): Nie wiem w co miałby być ubrany, nie jestem kostiumografem ale chyba coś jest nie tak, skoro pierwszy raz w życiu coś takiego zwróciło moją uwagę i mi przeszkadza. W czym jak widać nie jestem osamotniony.No spoko, ze ci przeszkadza, szanuje to. :) Nie znaczy to jednak, że nie pasuje to do swiata Blade Runnera, gdzie w oryginale postacie nosiły również normalne ciuchy, takie jak koszule, spodnie czy bluzy. Twoje uczucia to twoja sprawa, ja mowie jak to wyglada naprawde, faktycznie i obiektywnie. :) RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Mierzwiak - 22-12-2016 Obiektywnie to Han Solo nosi buty, spodnie, koszulę i kamizelkę. Tak jak pisałem, to nic niemówiące ogólniki. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - SonnyCrockett - 22-12-2016 Hmmm...która z postaci wygląda ciekawiej, jakoś a która nijak i nudno? ![]() Już pieprzyć ten t-shirt ale dlaczego szary? Dlaczego jednolity? Dlaczego taki zwyczajny? Przecież to nie film z życia wzięty tylko Sc-Fi. PS. Tak wiem dyskutujemy o kolorze podkoszulka. :D RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Huntersky - 22-12-2016 Ma ktoś jakiś pomysł co Deckard miałby nosić w swojej kanciapie pierdząc w stołek i grając na fortepianie? :) RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Dr Strangelove - 22-12-2016 (22-12-2016, 13:28)SonnyCrockett napisał(a): Generalnie jak na tak wysmakowany wizualnie film, pojawienie się Forda w szarym ordynarnym t-shircie jest jakieś takie nie na miejscu. Kostiumolog się nie popisał.Przecież oczywistym jest, że tutaj musi być drugie dno i zwykły t-shirt musi mieć symboliczne, głębokie znaczenie. Pokazuje to, że androidy nie śnią o elektrycznych owcach tylko o zwykłych t-shirtach. @Kuba Ogólnie obstawiam, że jeśli film będzie średnio oceniany to tak 400-500 mln wejdzie, jeśli zbierze świetne recki i będzie po prostu bardzo dobry, na tyle aby widzowie chodzili po kilka razy to może nawet i do 600 dobije. Oj matulu. To jest dopiero s-f :) Mogę Ci obiecać, że jak ten film choćby zbliży się do 500 baniek wpływów, to zjem wszystkie swoje t-shirty i dorzucę na deser swetry i buty. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 22-12-2016 (22-12-2016, 14:30)Huntersky napisał(a): Ma ktoś jakiś pomysł co Deckard miałby nosić w swojej kanciapie pierdząc w stołek i grając na fortepianie? :)Z innych szokujących newsów: podobno w filmie jest scena, w której Deckard wydmuchuje sobie nos. Scenarzysta się nie popisał, to w ogole nie pasuje do tego świata i do tej postaci. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Dr Strangelove - 22-12-2016 (22-12-2016, 14:30)Huntersky napisał(a): Ma ktoś jakiś pomysł co Deckard miałby nosić w swojej kanciapie pierdząc w stołek i grając na fortepianie? :) Androidy nie pierdzą. Skoro Deckard pierdzi to znaczy, że nie jest androidem tylko człowiekiem. Mógłbyś takie rzeczy ukrywać w spoilerach z łaski swojej? RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Huntersky - 22-12-2016 Dla mnie Deckard zawsze będzie pierdzącym i srającym człowiekiem. <3 RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - shamar - 22-12-2016 Sorry Batory ale ja mam podobne wrażenia - w tym t-shircie wygląda jakby wparował na plan jako konsultant a nie jeden z głównych bohaterów. To tak bardzo odstaje... RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 22-12-2016 Ale jakby był w tym samym/podobnym wdzianku, co w oryginale, padłyby głosy o fanserwisie. Więc w co mieli ubrać biednego Harrisona? Może czarny t-shirt załatwiłby sprawę? Ech. :/ RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Dr Strangelove - 22-12-2016 Skoro jest "R-ka" to mógłby być nagi :) PS. To otwierałoby drogę do crossoveru z "Terminatorem". RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Huntersky - 22-12-2016 Na dobrą sprawę Roy też zbytnio nie przejmował się futurystycznym ubiorem, kiedy czilował u Sebastiana. RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Kluski - 22-12-2016 (22-12-2016, 15:02)nawrocki napisał(a): Ale jakby był w tym samym/podobnym wdzianku, co w oryginale, padłyby głosy o fanserwisie. Więc w co mieli ubrać biednego Harrisona? Może czarny t-shirt załatwiłby sprawę? Ech. :/ Ech, w cokolwiek mniej casualowego. Tu nie chodzi nawet o t-shirt, tylko właśnie to, że on kłuje w oczy swoim niedopasowaniem. Taka bluzeczka za 39,99 z Cubusa. To nie jest tak, ze ludzie paczo i szukają do czego by się tu przypierdzielić, tylko samo się narzuca. Nawet taki byłby lepszy: RE: Blade Runner 2049 (2017) reż. Denis Villeneuve - Dr Strangelove - 22-12-2016 Ona jest bez majtek??? |