![]() |
|
Stranger Things (Netflix, 2016-) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Stranger Things (Netflix, 2016-) (/Thread-Stranger-Things-Netflix-2016--4343) |
RE: Stranger Things (Netflix) - Phlogiston2 - 23-07-2017 Vincent Price zdecydowanie robi robotę RE: Stranger Things (Netflix) - Arahan - 23-07-2017 Chyba trochę popuściłem ze szczęścia RE: Stranger Things (Netflix) - Mierzwiak - 23-07-2017 Po cholerę były te wymijające odpowiedzi w wywiadach na temat Jedenastki? Wiadomo było że wróci :) Czekam bardzo. RE: Stranger Things (Netflix) - Szpeku - 23-07-2017 Bardzo fajny zwiastun, co tu dużo mówić, jest hype i czekam. RE: Stranger Things (Netflix) - Doppelganger - 23-07-2017 Jest fajnie :) Za ten klimat lat 80 mógłbym się zaprzedać. RE: Stranger Things (Netflix) - Szaman - 23-07-2017 Świetny zwiastun. Rany, mają chyba z 10 razy większy budżet. Mogliby teraz przywrócić Demogorgona i oddać mu wizualną sprawiedliwość :) RE: Stranger Things (Netflix) - Capt. Nascimento - 23-07-2017 Tylko mi się ten zwiastun nie podoba? Strasznie to chaotyczne, mam nadzieję, że mają jakiś sensowny pomysł na scenariusz. Ciekaw jestem co zrobią z wątkiem Eleven, czy tu jest jeszcze co opowiadać. Jakby nie patrzeć pierwszy sezon opierał się w 80% na niej, reszta wątków to taka tam solidna przeciętność, oparta głównie na nostalgii. RE: Stranger Things (Netflix) - Szaman - 23-07-2017 Może troszeczkę rzeczywiście chaotyczne, wydaje mi się, że "Thriller" dołączył jako ostatni. Ale nie przeszkadza mi to. RE: Stranger Things (Netflix) - OGPUEE - 23-07-2017 Dragon Quest :)!!!! Tego nawiązania akurat się nie spodziewałem. I widzę, że większy nacisk będzie na Willa i to on będzie głównym bohaterem. Vicent Price... Oh yeah. Military pewnie gdzieś jęczy, że to zbyt nachalne nawiązanie :). RE: Stranger Things (Netflix) - Proteus - 23-07-2017 Nadrobiłem ostatnio pierwszy sezon, podchodząc do niego raczej ze średnim entuzjazmem, bo mnie też mało jara (a nawet nieco męczy), ta ostatnia moda w popkulturze na ciągłe jechanie na sentymencie i szpanowanie odniesieniami, jakbyśmy mieli być pod wrażeniem tego, że twórcy oglądali, czytali i grali w to samo co my. Do tego większość cytowanych przez ST przygodówek z lat osiemdziesiątych, ja akurat słabo znam i nie owijam kultem, tak więc odpalając serial, obawiałem się trochę, że będzie to nadmierne epatowanie stylistyką i nic więcej, w dodatku taką, która średnio mnie kręci. Ale całość pochłonąłem w dwa dni z niekłamaną przyjemnością i czekam na więcej. Jara mnie idea tego serialu, jako zamkniętego świata z gatunku weird-fiction. Co więcej, bardziej od tajemnic, sf'ów i cudacznych intryg, czekam na powrót samej ekipy. Bo to mi się najbardziej podoba w ST - że ten serial zbudował taką fajną, dziwną, dysfunkcjonalną "rodzinkę". W większości podobnych seriali, pewnie byłoby tak, że dostalibyśmy z jedną czy dwie zajebistych postaci na pierwszym planie (w tym przypadku pewnie byłby to szeryf), a oprócz nich cała reszta to byłyby albo irytujące bubki, albo nijakie kluchy, niepotrzebnie zapychające czas ekranowy swoją prezencją. Natomiast w ST mamy fajną, niekonwencjonalną rodzinkę, zbieraninę housewife'ów, gliniarzy i gówniarzy, ludzi do siebie niepasujących, ale powiązanych razem tym, że znają jakąś wielką tajemnicę. I żeby było jeszcze dziwniej, wszyscy w tej ekipie mi się podobają i absolutnie nikt mnie nie wkurwia. A biorąc pod uwagę to, że pięć osób w tej ekipie to dzieciaki, a dwójka to nastolatki powiązane romansem, to fakt ten zahacza dla mnie o statystyczną niemożliwość :) RE: Stranger Things (Netflix) - Szaman - 23-07-2017 (23-07-2017, 12:30)OGPUEE napisał(a): Dragon Quest :)!!!! Tego nawiązania akurat się nie spodziewałem. Kiedyś pisał, że w następnym sezonie odwiedzi ich Vlad, kolega z rumuńskiej wymiany szkolnej. W dobrym, gotyckim kościele mu dzwoniło :) RE: Stranger Things (Netflix) - shamar - 23-07-2017 A ja nie oglądałem żadnego zwiastuna do pierwszego sezonu i wiem, że zrobiłem dobrze, kiedy po wszystkim niektóre przejrzałem. A w polskiej TV idioci chyba od N+ nawet reklamując HBO jeb...li spoilerem z ostatnich odcinków. Tutaj też chyba pokazali za dużo. Ale wygląda bardzo dobrze,. RE: Stranger Things (Netflix) - SonnyCrockett - 23-07-2017 Jaram się. I wszystko w koło. RE: Stranger Things (Netflix) - Pelivaron - 17-08-2017 Nowy plakacik inspirowany plakatem The Running Man
RE: Stranger Things (Netflix) - Pelivaron - 22-08-2017 https://www.comicbookmovie.com/sci-fi/how-long-will-stranger-things-last-the-duffer-brothers-weigh-in-a153392 Jednak Planowane są 4 sezony, a nie 5. I spoko :) Ważne, że twórcy mają pomysł jak to zakończyć już teraz, a nie będą wymyślać czegoś na poczekaniu. RE: Stranger Things (Netflix) - OGPUEE - 24-08-2017 ![]() Eee... nie... to już nie inspiracja, to jest zżynka o wyjątkowej nachalności. @Military RE: Stranger Things (Netflix) - shamar - 24-08-2017 Mam tak samo jak Ty... To jest już prymitywne. RE: Stranger Things (Netflix) - Mierzwiak - 24-08-2017 Oczywiście ani słowa o tym że od jakiegoś czasu oficjalny twitter serialu publikuje takie plakaty ST, będące celowymi przeróbkami klasyków z tamtych lat... Kije z dup, panowie. RE: Stranger Things (Netflix) - Arahan - 24-08-2017 To samo miałem napisać. To jest robione specjalnie. Heeeloooool RE: Stranger Things (Netflix) - Snuffer - 24-08-2017 Ja o czymś innym - zżynka? Serio? :D |