Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
X-Men: Apocalypse (2016) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: X-MEN UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-X-MEN-UNIVERSE--63)
+---- Wątek: X-Men: Apocalypse (2016) (/Thread-X-Men-Apocalypse-2016--4540)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 08-02-2016

Drażni mnie plastikowość i efekciarstwo tego trailera. To rzygowe cool ujęcie laski z fioletowym mieczem wygląda jakby urwało się z Michaela Baya. Singer, co ty robisz?

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Juby - 08-02-2016

Jedyny plus tego spota - w końcu pokazali niebieską Mistique! Reszta - Smutny

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Szpeku - 08-02-2016

Straszny ten spot tak jak poprzedni trailer...
Efekty są okropne, nie czuję w ogóle tego, że to się dzieje w latach 80, wtf? O_O
No i Apocalypse dalej wygląda ciulowo.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Gieferg - 08-02-2016

Cytat: To rzygowe cool ujęcie laski z fioletowym mieczem wygląda jakby urwało się z Michaela Baya.

Mi się to wszystko coraz bardziej kojarzy z...

Nie będę sie oszukiwał, że nie obejrzę w kinie, czy coś, ale... no meh i tyle.

A, wygląd Apocalypse'a przestał mi przeszkadzać i... jakoś mi brakuje Wolverine'a.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Capt. Nascimento - 08-02-2016

Ja tam myślę, że twórcy mogą mieć jakiś pomysł na Apokalipsa. A Oscar Isaac na pewno wyciągnie z tej postaci ile się da.
Mam skromną nadzieję, że trzecia część połączy największe zalety jedynki (motyw zemsty, potężny antagonista) z największymi zaletami dwójki (błyskotliwa reżyseria, trio Lawrence/McAvoy/Fassbender i ich relacje, Quicksilver).

Ujęcie fioletowej azjatki z laserową kataną i kadrem wycentrowanym na cyckach... Trochę żenada. Uśmiech

No i mam nadzieję, że fabuła będzie trochę bardziej rozwinięta niż "przyszedł Apokalips. On jest przepotężny i zły, chce zniszczyć świat. Musimy go zatrzymać".

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Danus - 08-02-2016

A mi się podoba, jest kilka ciekawych ujęć, które w kinie mogą zrobić na mnie ogromne wrażenie.
Zresztą Singer ma u mnie ogromny kredyt zaufania.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - szopman - 08-02-2016

Chyba teraz dopiero ogarnąłem - Oscar Isaacs (Poe Dameron z TFA) gra Apokalipsa? W takim razie o tą rolę bym się nie martwił ; )

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Gieferg - 08-02-2016

Cytat: Oscar Isaacs (Nathan z Ex_Machina) gra Apokalipsa? W takim razie o tą rolę bym się nie martwił ; )
Fix'd.

Cytat:Ujęcie fioletowej azjatki z laserową kataną

Azjatki?

Cytat:z największymi zaletami dwójki (błyskotliwa reżyseria, trio Lawrence/McAvoy/Fassbender i ich relacje, Quicksilver).

Silver pewnie zaliczy cameo.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 08-02-2016

Na pewno sceną z Quicksilverem będą chcieli przebić DOFP, kręcili ją tak długo, że Peters z całej obsady jest tym aktorem, który spędził na planie najwięcej czasu.

Phil, dla informacji ogółu, zapoznaj się kim byłą Psylocke w komiksie.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Juby - 08-02-2016

(08-02-2016, 21:30)szopman napisał(a): Chyba teraz dopiero ogarnąłem - Oscar Isaacs (Poe Dameron z TFA) gra Apokalipsa? W takim razie o tą rolę bym się nie martwił ; )

A ja właśnie o tę martwię się najbardziej. Apocalypse to prawdopodobnie najpotężniejszy i najgroźniejszy wróg X-Menów, to jego imieniem reklamują ten tytuł i to na nim ciąży olbrzymia odpowiedzialność. Wszystko co zobaczymy w tym filmie: mutantów, zagrożony świat, akcja Quicksilvera, lata XX-dziesiąte pokazane w alternatywnej rzeczywistości z mutantami, itd. już było. Jedyna nowość jaką z sobą niesie Singer w tym, już 9 filmie o X-Menach(!), to właśnie najstarszy i najpotężniejszy mutant jako przeciwnik bohaterów. W takim wypadku powinien być on najmocniejszym punktem tego projektu, który będzie kradł każdą scenę kiedy się pojawi. Na razie tak to nie wygląda. Od pierwszych fragmentów było wiadomo, że Joker Ledgera to będzie coś, że Bane Hardy'ego to będzie coś, a tutaj - wygląd taki se (nie hejcę, ale też mnie zupełnie nie jara), aktor dobry, ale go nie widać, wszystkie fragmenty z nim w zapowiedziach - meh.

Nie wróży to dobrze. Do premiery niespełna 4 miesiące, a gdyby nie fakt, że to X-Meni to nie wiem czy bym się wybierał do kina. Nie chcę krakać, ale chyba szykuje się najsłabsza część od Singera. :/

To tak jakby Brolin grał Thanosa bez mocap, a tutaj mocap przy Apocalypse jest niezbędny, chyba, że ma się aktor z odpowiednią anatomią, bo inaczej... sorry, ale z takiego Oscarka byka się nie zrobi. Przy czym sam makijaż też przekombinowany, wystarczy w google wpisać jak wygląda Apo, jest prosto zaprojektowany, a filmowy tych jakichś elementów/elemencików nałożonych na tej pale Język

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - shamar - 08-02-2016

(08-02-2016, 21:47)Gieferg napisał(a):
Cytat:Ujęcie fioletowej azjatki z laserową kataną
Azjatki?

Chodziło mu o Kitanę. Fixed.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Capt. Nascimento - 08-02-2016

Jest opcja, że mają jakiś niekonwencjonalny pomysł na Apokalipsa. Vide pokażą jego bardziej ludzką stronę, jakieś tragiczne backstory, czy coś w ten deseń. Poza tym może mieć taki lekki design w zwiastunach, a w czasie filmu będzie się przeobrażał w tego Apokalipsa znanego z komiksu/bajki.

Mimo wszystko mam pewną dozę zaufania do duetu Singer, Isaac.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Grievous - 08-03-2016

Nowy plakat do X-Men: Power Rangers
[Obrazek: CdCyw5uUMAAxIoY.jpg]

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Szpeku - 08-03-2016

Singer mówił, że korzystali z różnych wersji Apocalypse'a i to widać, napi******li mu tych różnych elementów, ze zamiast czuć jakiś respekt to mnie... choć nie, nie wzbiera we mnie śmiech, po prostu czuję zawód.

ps: i angel nie mógł dostać niebieskiej skóry.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Juby - 08-03-2016

Magneto - Tak.
Reszta - Nie.
Plakat - bleh.

To kiedy potworek z pozytywnymi bohaterami?

Już jest:
[Obrazek: Ch4U04T.jpg]

Jeszcze brzydszy. Język

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Pelivaron - 10-03-2016

[Obrazek: Mr-Burns-Oh-Dear-God-The-Simpsons.gif]

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - nawrocki - 10-03-2016

Plastiku więcej niż na wiejskiej dyskotece.

RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 10-03-2016

Kim jest ten manekin na środku? Tzn wiem że to miała być Jennifer Lawrence, ale zastanawiam się dlaczego zamiast Jen jest jej figura woskowa robiona nie na podstawie zdjęć, tylko słownego opisu.