Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dune (2021) reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Denisa Villeneuve'a (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Denisa-Villeneuve-a--78)
+---- Wątek: Dune (2021) reż. Denis Villeneuve (/Thread-Dune-2021-re%C5%BC-Denis-Villeneuve--4675)

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Kuba - 08-01-2019

Preprodukcja trwa już długo W studiach rozłożyli sie dawno temu (nawet Bagiński coś pisał, że obok planu Wiecha sie szykują). Pewnie gdyby ruszyli ze zdjeciami w czerwcu to Deakins by sie wyrobił więc troche szkoda, ale z drugiej strony przynajmniej data premiery w 2020 jest bardzo możliwa.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - zdzichon - 08-01-2019

(07-01-2019, 23:58)zombie001 napisał(a): Macie kolejnego newsa obsadowego:

Drax na pokładzie "Diuny"

Ufff.. Od czasu pierwszego seansu GotG bardzo polubiłem Bautiste. Dobrze, że mu się tak wiedzie i między gniotami pokroju "Plan Ucieczki 2" grywa w czymś takim jak filmy Villenueve'a Język

W nowym Blade Runnerze miał najlepszą postać. Tez się cieszę. Bardzo charyzmatyczna góra mięsa Oczko

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Kryst_007 - 08-01-2019

(08-01-2019, 01:14)Capt. Nascimento napisał(a): Błagam tylko, żeby nie wybrali na Harkonnena kogoś pokroju Johna Goodmana.

Spokojnie, Goodman jest już za chudy na Harkonnena. Na reunionie tria z "Big Lebowskiego" to wyglądal jakby miał zaraz być szczuplejszy od Bridgesa. 

Co do Bautisty to z kolei oczywiście bardzo się cieszę. Taki człowiek-góra idealnie pasuje do roli Rabbana, a poza tym bardzo zaskakująco się sprawdził ostatnio u Denisa.

Christian Bale i charakteryzatorzy Hollywood chętnie przedyskutują temat "za chudych aktorów do danej roli" Język

Sporo ludzi na Harkonnena hypuje Depardieu, byłby to nawet ciekawy casting chociaż ja niestety nie uważam go za specjalnie uzdolnionego aktora. Kiedyś widziałem w tej roli odpowiednio przytyłego i brzydszego Lundgrena Język

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Craven - 08-01-2019

(08-01-2019, 09:35)zdzichon napisał(a):
(07-01-2019, 23:58)zombie001 napisał(a): Macie kolejnego newsa obsadowego:

Drax na pokładzie "Diuny"

Ufff.. Od czasu pierwszego seansu GotG bardzo polubiłem Bautiste. Dobrze, że mu się tak wiedzie i między gniotami pokroju "Plan Ucieczki 2" grywa w czymś takim jak filmy Villenueve'a Język

W nowym Blade Runnerze miał najlepszą postać. Tez się cieszę. Bardzo charyzmatyczna góra mięsa Oczko

Przebijam, polubiłem go już w Riddicku Oczko

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Capt. Nascimento - 08-01-2019

Kuba napisał(a):Sporo ludzi na Harkonnena hypuje Depardieu, byłby to nawet ciekawy casting chociaż ja niestety nie uważam go za specjalnie uzdolnionego aktora. Kiedyś widziałem w tej roli odpowiednio przytyłego i brzydszego Lundgrena Język

Kiedyś był dobrym aktorem, ale zawsze był bardziej typem Zamachowskiego, takiego sympatycznego gostka, który nie nadaje się na czarny charakter.
Teraz to już mu posturą bliżej do Krawczyka i byłby po prostu komiczny jako Harkonnen.

Rourke byłby doskonały.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Kryst_007 - 08-01-2019

Dla mnie idealnym Harkonnenem byłby Jeffrey Jones - niedawny bohater wątku "Trzepiemy/chwalimy celebrytów", ale po tej pedofilskiej aferze sprzed kilkunastu lat to karierę wciąż raczej ma martwą.

Do "Deadwood" wraca więc kto wie, ale dla mnie kiepski wybór. Rourke brzmi znacznie ciekawiej.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Paszczak - 08-01-2019

Wy tak na poważnie z Rurką? Baron powinien być momentami subtelny, a Mickey zatracił resztki subtelności kilka operacji plastycznych temu.
O Jonesie nie pomyślałem, ale to ciekawy wybór. Nawet zainteresowania mają wspólne z Harkonnenem, hłe hłe.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Lawrence - 08-01-2019

Laurence R. Harvey z "Human Centipede II", idealny do roli:

[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcSVwVPeu60O8quY1bzW460...xnglkXgIFf]

Rourke umie grać kogoś w 100% złego, a jednocześnie nie jest aż tak spasiony, żeby wyglądać komicznie. No i do każdej roli się jednak przykłada, nie robi jej na autopilocie, co jest wielkim plusem.
Nie wiem jakich subtelności by nie umiał zagrać.

(08-01-2019, 16:28)Paszczak napisał(a): Wy tak na poważnie z Rurką? Baron powinien być momentami subtelny, a Mickey zatracił resztki subtelności kilka operacji plastycznych temu.
O Jonesie nie pomyślałem, ale to ciekawy wybór. Nawet zainteresowania mają wspólne z Harkonnenem, hłe hłe.

Ostatnie co bym pomyślał o Baronie to subtelność Język

Jeffrey Jones to ma twarz stereotypowego prlowskiego aparatczyka. To ma być władca aspirujący do roli imperatora, budzący strach? No ja proszę.

Rourke to jednak jest wielki aktor, w ostatnich latach w "Zapaśniku" zagrał na miarę Oscara, a w "Immortals" jakkolwiek denny to był film, to zagrał złego władcę. Gość fizycznie jest wpasowany przez te wszystkie operacje, nie wygląda jak baryłka i/lub przerysowany aparatczyk, ma charyzmę i warsztat. To mogłaby być pamiętna rola.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Gieferg - 08-01-2019

Cytat:w ostatnich latach w "Zapaśniku"

W "ostatnich latach"?
To było 11 lat temu, Immortals - 8 lat temu.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 08-01-2019

Na angaż Rourke'a oczywiście nie ma nawet 1% szans. Mamy 2019, a Villeneuve to nie Tarantino/Rodriguez.

Ja w roli Harkonnena chętnie zobaczyłbym kogoś nieoczywistego, np. Pattona Oswalta. Uśmiech

Osobiście wolałbym jednak kogoś kto na pewno udźwignąłby tą role, w Oswalta wątpie Język do roli Harkonnena nie wystarczy wyglądać podobnie.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Albertino - 08-01-2019

Już to pisałem, Wener Herzog byłby zajebistym Harkonnenem:

Ewentualnie planetologiem, bo byłoby to zabawne biorąc pod uwagę jego zainteresowania filmowe.

Jakiś Rourke gadający z nowojorskim akcentem? Nope.

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 08-01-2019

(08-01-2019, 18:50)Kuba napisał(a): Osobiście wolałbym jednak kogoś kto na pewno udźwignąłby tą role, w Oswalta wątpie Język do roli Harkonnena nie wystarczy wyglądać podobnie.
Aktorzy komediowi wielokrotnie pokazywali, że dają radę w zupełnie innych, wymagających rolach (Carrell, Finney, Carrey, Murray) i tutaj też mogłoby być podobnie. Zresztą, na etapie gdybania można sobie wyobrażać każdego w dowolnej roli Uśmiech

Z bardziej oczywistych nazwisk: Vincent D'Onofrio.

Herzog jest niby spoko, ale występuje w "Mandalorianie" i jakoś nie widzi mi się jako osoba która zaangażuje sie w dwie duże marki na raz. Faktycznie jednak prędzej na Harkonnena niż planetologa moim zdaniem, tutaj bym chciał zobaczyć troche postarzonego charakteryzacją Damiana Lewisa. Kiedy czytałem nie dawno 3 raz pierwszy tom to właśnie jego miałem przed oczami.
ALe kto wie, o Bautiście kompletnie nie myślałem a jak już pojawiło się info to cóż - jaram sie. Trzeba zaufać Denisowi i pani do castingów (a ta ma na koncie filmy z doprawdy mocnymi ekipami - nowe "Little Women", "Widows", "Vice", "Sisters Brothers", BR2049, "Birdman"- sorry, uwielbiam wyczytywać kto się czym zajmował i gdzie nawet przy tego typu funkcjach które, bądźmy szczerzy, mało kogo interesują). 

@nawrocki niewykluczone, byłbym jednak dość niespokojny Język Harkonnen to jednak bardzo ważna rola i akurat w jej przypadku chciałbym aby ryzykowano jak najmniej. D'Onofrio jest tak oczywisty jak Chalamet na Atryde, mimo to też nie jestem jakoś przekonany. Boje sie, że mógłby popaść w rutyne i zaprezentować nam Fiska 2.0.

Gdzie jest casting Leto ja sie pytam Język (daje pieniądze, że to będzie Kyle)
Yueha mógłby symbolicznie zagrać Brad Dourif. 

RE: Diuna (2020?) reż. Denis Villeneuve - Albertino - 08-01-2019

Kogo obchodzą jakieś Star Warsowe wyrzygi. Zresztą nie wiedziałem, że Wener marnuje na to czas, widocznie kaska się nie zgadzała.