![]() |
|
Gry - pytania, dyskusje, popierdółki - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27) +--- Wątek: Gry - pytania, dyskusje, popierdółki (/Thread-Gry-pytania-dyskusje-popierd%C3%B3%C5%82ki--883) |
- Snappik - 21-11-2009 Ja się dziwię, że Mass Effect pojawił się w pierwszej dziesiątce. Tyle ode mnie. Dobre to jest tam tylko uniwersum + historia. Reszta to pożal się Boże "wishful thinking". Nie ma lepszych gier? - Gal Anonim - 21-11-2009 Snappik napisał(a):Żadna, przecież podkreśliłem, że to Xboxowa lista. Wiadomo, że konsolowe RPG mało ma z RPG, a przynajmniej mniej niż pierwsza lepsza produkcja na PC. Mass Effect jest przykładem na grę akcji z elementami RPG. Ale RPG to nie jest na pewno.Oczywiście, że Mass Effect to RPG. Średniej jakości, ale RPG. Gra akcji z elementami RPG? To tak jakby powiedzieć, że Fallout to gra taktyczna z elementami RPG albo Planescape Torment to przygodówka z elementami RPG. Pewnie, możemy się tak rozdrabniać. - Hitch - 13-12-2009 Czy w "Stalker: Shadow of Chernobyl" jest jakiś samochód, którym można sobie skrócić pokonywanie tych przepastnych i nudnych terenów? - Glut - 13-12-2009 Nie. Miały być, ale ze względu na anomalie na drogach twórcy zrezygnowali. Podobno gdzieś jest jakiś mod, który je przywraca. - Mefisto - 06-01-2010 [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W7pBDx45hdk[/youtube] - military - 24-01-2010 Kupiłem se PSX Extreme, bo jakoś mnie naszło na gazetkę tego typu (jak mi się przypomniał Sikret Serwis, który kiedyś namiętnie czytałem), i co tu dużo mówić - do Sikreta to współczesnym czasopismom daleeeeko... Ale i tak jest lepiej niż w CDA, które ostatni raz czytałem może z rok temu, a które miało proporcje 30% tekstu, 70% obrazków. W PSXE jest o wiele lepiej, ale same teksty to dziecinada. Kiedy zobaczyłem wciśnięte "fiuty" i "gówna", ręce mi opadły. Szkoda, że dzisiaj nie można po prostu poczytac o grach - zaraz muszą redaktorzy zaznaczać "swój styl", w osobnym dziale pisać o własnych przemyśleniach o życiu, o filmach... Nosz kurna, kiedyś był podział na teksty o grach i Supery. Dziś jest podział na teksty o grach, felietoniki o niczym, wspominki z życia redakcyjnego, inne bzdety, a gry są tylko dodatkiem do części lansiarskiej. I to się tyczy 100% czasopism o grach, które czytałem w ostatnich 12 miesiącach, czyli tego jednego numeru CDA i PSXE. Swoją drogą w tekstach obecnie najlepsza jest Polygamia. - Mierzwiak - 24-01-2010 military napisał(a):W PSXE jest o wiele lepiej, ale same teksty to dziecinada.Szczerze mówiąc nie zauważyłem, ale działu z "przemyśleniami" poszczególnych członków redakcji nie czytam więc może dlatego. Recenzje bardzo sobie cenię, kupuję to pismo mimo że nie mam konsoli :) - Khet - 24-01-2010 military, trochę fail bo akurat trafiłeś w 150. a zarazem jubileuszowy numer, więc jest tu wyjątkowo dużo wspominek i gadania o fiutach i gównach :P PSXE jest jedynym pismem o tej tematyce, jakie kupuję i to właśnie dzięki sporej ilości felietonów i artykułów. Z recenzji zawsze dowiaduję się tego, na czym mi zależy - nie ma pieprzenia o mało istotnych pierdołach, jak we wspomnianym CDA, którego redaktorzy niedługo sami się utopią w swojej zajebistości i pseudo profesjonalizmie. - Tyler Durden - 25-01-2010 Dodam jeszcze konsekwentnie wyrabiane w czytelnikach zaufanie do uczciwości ich ocen. Te bywają różne ze względu na osoby autorów ale mam autentyczne zaufanie, że nigdy nie zostały kupione przez dystrybutorów. PSX Extreme czytam od numeru trzeciego i pewnie jeszcze długo będę kupował, chociaż od dłuższego czasu gram na PC. - military - 25-01-2010 W PSXE nie ma pieprzenia - to fakt, a ilość newsów i ogólnie tekstów na tematy branżowe robi wrażenie. Ale - może ze względu właśnie na jubileuszowy numer - odniosłem wrażenie, że autorzy uważają się za tak samo zajebistych jak ekipa CDA. Ale co mnie wkurwia najbardziej to... ...pisanie tekstów o grach w formie opowiadań. Taką durną modę wprowadziło CDA, bo choć pamiętam podobne eksperymenty np. z SS, tam były one rzadkością. Jednym z powodów, dla których kupiłem ten numer PSXE, była obszerna zapowiedź AVP. Która jest słabiutka, właśnie poprzez silenie się na styl opowiadania w pierwszej osobie. Nieudanego opowiadania. Dość powiedzieć, że IDENTYCZNĄ formę (tzn. podział na trzy opowieści trzech różnych ras, pierwszoosobowa narracja) miała recenzja AVP2 w CDA. Toż to jest forma dla dwunastolatków; może ich będzie coś podobnego ekscytować, ale takie pseudoartystyczne wypociny tylko mnie irytuja. To bardzo miło, że autor bardzo się wczuł grając w betę, ale ja chcę czytać przede wszystkim o grze, a nie o odczuciach samych w sobie. Co z tego, że w 2 akapitach opisze korytarz, skoro to samo widzę na screenie obok? Przecież to jest zdublowana informacja! Grrr, wpieniają mnie takie akcje. - Hitch - 08-02-2010 Gdzie jest to przeklęte trofeum? Mógłby mi ktoś zarzucić kilka skrinów jak do niego dojść? Krew mnie zaraz zaleje!
- Tyler Durden - 08-02-2010 Hitchu, w sieci jest od cholery opracowań wskazujących położenie wszystkich zagadek i sekretów w Batmania, skorzystaj z nich, bo nie sądzę, żeby ktoś ci z tym pomógł. No ale może się mylę... - Hitch - 08-02-2010 Mam takie opracowanie z Gry Online, i kurde, tam akurat przy tej zagadce jest błąd. Już nieważne. Jak zwykle, diabeł tkwił w szczegółach. Oby osobie, która wymyśliła te zagadki usechł siur i odpadł. - B2Ka - 24-02-2010 To ja mam pytanie czy jest tutaj jakiś oldskul, który grał w dodatek do Heroes of Might and Magic 3 - In The Wake of Gods i mógłby się wypowiedzieć na jego temat oraz napisać czy jest w ogóle warty zachodu. - Rodia - 24-02-2010 To jest nieoficjalny dodatek. Oficjalne były, z tego co pamiętam, tylko dwa: Shadow of Death i Armageddon Blade. Ten wspomniany przez Ciebie jest fanowski, więc szczerze to wątpię czy dorównuje pozostałej dwójce (no ale nie grałem, więc nie wiem). - Ronaldinho - 08-04-2010 http://www.cdaction.pl/news-11875/mafia-ii-chyba-w-koncu-wyjdzie-skoro-jest-pierwszy--pamietnik-developerow.html No to chyba znamy już oficjalną premierę "Mafii II" - 27 sierpnia na wszystkich trzech platformach. Jeszcze tylko 4.5 miesiąca :) - mroziek - 08-04-2010 Już nie raz było bliżej do premiery, jednak mimo wszystko fajnie jakby w końcu wyszła. <ok> Gra ktoś na forum online w BF: Bad Comapny2? Ja gram, ale muszę powiedzieć że pomimo iż Call Of Duty MW 2 miał skromniejsze mapy grało mi się tam znacznie lepiej. Może to dlatego że to mój pierwszy Battlefield. - Tyler Durden - 08-04-2010 Ja pograłem trochę w wersję BETA i nie chwyciło mnie, może to była kwestia tamtej mapy (jedynej dostępnej) ale odebrało mi to chęć zakupu pełnej gry. Może jak kiedyś będzie śmigało po znaczniej tańszej cenie to się zastanowię, na razie znowu łupię w MW 2 i dobrze mi z tym. - mroziek - 08-04-2010 ja na allegro kupiłem cd-key i gierkę do ściągnięcia z EA za 55zł. - Snuffer - 08-04-2010 Cytat:No to chyba znamy już oficjalną premierę "Mafii II" - 27 sierpnia na wszystkich trzech platformach. Jeszcze tylko 4.5 miesiąca. Ech, no i już wiem że znowu we wrześniu spieprzone oceny będą : ) |