Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) (/Thread-DC-Vertigo-zapowiedzi-plotki-gor%C4%85ce-newsy-temat-og%C3%B3lny--3758)

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 17-08-2023

Gunn powinien się odciąć od tego, nie wiem po co ta gadka "weźmiemy postać ale film może się okazać niekanoniczny". Chyba że WB kazało mu mówić że WB wprowadza do jego DCU żeby ratować finanse.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - marsgrey21 - 17-08-2023

Nie dziwi mnie ta recenzja, to już po trailerach wyglądało jak "Shazam!" Bis, zero oryginalności, taka kalka, oczywiście motyw rodzinny, równie ograny, te hiphogówno w tle (bo teraz nie tylko filmy z czarnym, ale także azjatami i latino muszą mieć jeden i ten sam soundtrack), wielka chciwa korporacja, dosłownie jakby AI to pisało.

Ja nawet nie mam ochoty z ciekawości na CAM zerknąć, trzeba to było puścić na streaming i tyle, a tak Gunn na siłę chce z tego zrobić część nowej serii mimo iż nigdy nie była nią nawet w zamyśle, ale mnie tam to lata koło gitary bo nie jara mnie myśl o DCU.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 17-08-2023

[Obrazek: 368387581_775202944610388_86367622966479...e=64E3446D]

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - shamar - 17-08-2023

Wiarygodnosc RT jest zerowa od lat. Widać, że część recenzji jest opłacana

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 17-08-2023

Sympatyczny główny bohater i jego relacje z rodziną mogą ponieść film mimo braku oryginalności. Właśnie w trailerach wygląda to sporo lepiej pod tym względem niż w "Shazam!", szczerze mówiąc villaini też zapowiadają się DUŻO lepiej niż tam.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 18-08-2023

Eh, animowane Kingdom Come anulowane :/ Dużo bardziej pasowało na film, niż Injustice które musieli skrócić i wykastrować.

https://www.supermansupersite.com/Animated_Kingdom_Come_Film_Scrapped_by_DC_Studios.html

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - OGPUEE - 18-08-2023

A ja tam się cieszę. Dostałoby tą generyczną kreskę, a i tak by skrócili usuwając wiele niuansów.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 18-08-2023

Nie wiadomo jaką, obecna archerowa kreska jest dla filmów z jednego uniwersum, Injustice nie miało takie złej kreski. Było to coś między świętną, szczeółową kreską z Dark Knight Returns a Brucem Timmem.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Spoilerowo - 20-08-2023

Blue Beetle 25,4M w USA, nyndza panie, nydza może nawet nie być 60M w USA

ogólnie na świecie po weekendzie 43,4M

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - shamar - 20-08-2023

Bardzo dobrze.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 20-08-2023

Więc przynajmniej mamy pewność że Gunn nie mógł się odciąć od Beetle żeby nie dobić całkowicie zarobków tego filmu. Tylko to z automatu nie sprawi, że Superman będzie bezpieczny. Niemniej raczej zdają sobie sprawę, że jeden film trzeba na początek poświęcić.

DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - zombie001 - 20-08-2023

He?
Myślę, że już po wtopie BlackAdama i Shazama można było myśleć o wywaleniu tego filmu do kosza, tak jak to zrobiono z Batgirl. Wrzucenie tego w koszta byłoby zdecydowanie bardziej opłacalne, niż finalny rezultat.

Oczywiście tego nie zrobiono, bo zaczęli kampanię od wielkich haseł: że to pierwszy film z "latynoskim superbohaterem"

**uja im to dało.

Tutaj potrzeba opcji atomowej i hard resetu całego uniwersum. A na to się nie zanosi, więc Gunn to jednak debil. Sorry :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - marsgrey21 - 20-08-2023

Blue Beetle był pierwotnie robiony na HBO Max jak Batgirl, nie wiadomo z jakich powodów, Zasław zdecydował się jeszcze dojebać kasy do budżetu i wypuścić to do kin...

Jeśli chodzi o Gunnverse, to moim zdaniem to jebnie, a jak nie jebnie, to też nie zarobi dużo, dlaczego? Dlatego, że Gunn niczego tak naprawdę nie buduje od zera, nie daje widowni poznać nowych postaci, pokazać ich początki, ustanowić status quo, wielu mówi o tym, że to ma sens, że po co kolejny raz itd... Tylko, że jak masz nowe wersje postaci i ch nowy świat, to wypada stworzyć solidny fundament, dać się zapoznać z tym światem i w niego wciągnąć i nie udawać, że nie pokazujemy dwa razy tego samego bo po co, bo dostaniemy sytuacje jak z Iron Boyem gdzie nie ustanowiono nic, bo po co? Wszystko widzieliśmy i tym samym dostaliśmy postać wydmuszkę, bez kontekstu, tylko po to by w trzecim filmie zrobić origin story i spróbować zaangażować widzów emocjonalnie w tą historię.

To samo się tyczy The Batman, tam też wszystko pominięto, bo widzieliśmy, więc zrobili znowu film bez kontekstu, który postawił wszystko na "zagadkę" która okazała się mało emocjonująca i mało angażująca, a do tego smętnego Battinsona który zrzędzi i płacze, ale nie wiemy dokładnie dlaczego, bo nie pokazano nam z jego perspektywy tego bólu który okazuje, tylko zostaliśmy wrzuceni w świat gdzie wszystko już jest, istnieje i tyle.

Zanosi się na to, że tak samo będzie z Superman: Legacy, mnie by to jeszcze pasowało, gdyby podeszli do tego w stylu Watchmen, tzn. że poświęcą jeden film by pokazać, że ok, w tym świecie istnieli super bohaterowie, że istnieje jakaś mitologia, legenda z nimi związana i teraz idziemy dalej, odkrywamy te tajemnice i nowych bohaterów, ale tak nie będzie, w Gunnverse wszyscy istnieją i już i w zależności od widzimisię Gunna będą się pojawiać losowe postacie, Metamorpho w fimie o Supermanie, bo przecież to Gunn i musi być jakaś trzecioligowa dziwaczna postać, a tu serial animowany o Frankensteinie i prequel o Amazonkach i chuy.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 20-08-2023

Zombie, Zaslav to 100% białego kapitalisty i nie kierowałby się tym, że urazi jakąś mniejszość. Skasował sporo seriali, przy czym sojowi blogerzy krzyczeli że poleciało większość produkcji o mniejszościach. Zaslav nie miał także problemu zarżnąć TCM, kanału który nie był tylko kanałem a swego rodzaju mecenasem sztuki klasycznego kina, organizowali z TCM festiwale, wielu kultowych reżyserów sympatyzowało z tym kanałem. bo jeśli filmu typu "Dawno temu w Ameryce" gdzieś się pojawiały, to na TCM a nie TęczowyPenisTV. Zatem nie, David Zaslav, obecny Bóg Warnera, nie zostawi jakiegoś filmu tylko dlatego by nie urazić Latynosów. Przekalkulowali że kasować już im się nie opłaca.

DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - zombie001 - 20-08-2023

No to najwyraźniej 100% biały, hetero-kapitalista źle sobie policzył.

Ja bym się martwił na miejscu Gunna jednak o swoją dupę i cały ten jego plan. Nie wierzę, że taka seria porażek nie spowoduje tam u nich jakichś głębszych przemyśleń w WB. Nawet jeżeli Gunn nie miał z tym wiele wspólnego, to i tak trudniej mu będzie przeforsować jakieś dziwnejsze pomysły w tym jego DCU.

Cytat:No to najwyraźniej 100% biały, hetero-kapitalista źle sobie policzył.
Nie miał żadnego doradcy z forum KMF który by mu lepiej doradził. Jakbyś pracował w WB doradziłbyś mu kasacje i byłoby po problemie, tak teraz chłop będzie kolejne miliony w plecy

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Gieferg - 20-08-2023

Niech to wszystko jebnie, niech to jebnie, niech to jebnie...

[Obrazek: EGo.gif]

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Krismeister - 20-08-2023

Trochę w ogóle poroniony pomysł rzucania się na nowe uniwersum i planowanie x produkcji podczas gdy ludzie ewidentnie przestają powoli chodzić do kin na komiksowe filmy.

Zobaczysz @Gieferg, jak na złość nie jebie, tylko pyknie 1,5 mld dla Supermana Gunna.

I karuzela śmiechu (oraz zbędnych uniwersów) zacznie kręcić się od nowa...

Gunn wtedy zostanie obwołany królem DC i będzie mógł robić wszystko to co Feige robi obecnie z MCU. :D

Oby tak było. Amen.