Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson (/Thread-Star-Wars-Episode-VIII-The-Last-Jedi-2017-re%C5%BC-Rian-Johnson--3934)

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Corn - 12-02-2018

Odwołanie do Lost <3

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 13-02-2018

Ackbar kradnie show. Tak to powinno wyglądać w filmie ;]

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Arahan - 20-02-2018

27 marca wychodzi br w USA, a w nim:

14 usuniętych scen z wstępem reżysera. Prawdopodobnie tutaj zobaczymy m.in. scenę z Tomem Hardym

Pełnometrażowy film dokumentalny o kulisach realizacji zatytułowany The Director and the Jedi.
Balance of the Force – reżyser wyjaśnij, dlaczego dokonał w filmie takiej interpretacji Mocy

Dostaniemy kulisy tworzenia trzech ważnych scen: początkowej bitwy w kosmosie, scen ze Snokiem oraz bitwy na Crait

Andy Serkis Live! (One Night Only) – będzie mogli zobaczyć film z planu, jak Andy Serkis gra Snoke’a bez cyfrowego kostiumu.

Tradycyjnie będzie też komentarz audio do całego filmu

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Grievous - 20-02-2018

Dopiero teraz się zorientowałem, że jebnąłem się w ankiecie. Miało być 8/10, a nie 9.

A skoro szambo nieco ostygło, to tak króciutko o filmie:

- Wszystko na linii Rey-Luke-Kylo jest świetne i mega satysfakcjonujące. W zasadzie ten wątek filmu mnie interesował najbardziej i tutaj Johnson dostarczył w 100%. Luke dojący kosmiczną krowę, pijący mleko prosto z cyca, z trollerskim uśmiechem? EMEJZING. Ta jedna scena to 10/10 Język

- Pościg FO za Resistance to... dobry pomysł, ale średnio wykonany. Myślę że tutaj powinniśmy mieć do czynienia z najbardziej emocjonującą częścią filmu, gdzie Resistance ostatkami sił próbuje dotrzeć na Crait (takie kosmiczne "Fury Road"), zamiast bezsensownej niesnaski pomiędzy Holdo a Poe. Zwłaszcza, że różowowłosa pani, koniec końców, wychodzi na kretynkę.

- Sidequest Finna... nie jest to tak złe jak maluje internet, ale nie będę ukrywał, fanem nie jestem. Wypadałoby to porządnie skrócić. Z kolei postać Rose jest do dupy. Del Toro jako DJ był ok, ale liczę na to, że zrobią z nim COKOLWIEK w IX, bo na chwilę obecną to raczej postać-zapchajdziura.

- Pomijając idiotyzmy Rose, to finał jest znakomity.

- Nie wiem jak Johnson to zrobił pisząc scenariusz nim TFA wyszło w kinach, ale moc chyba dała mu wizję wszystkich internetowych teorii. A ten niczym mistrz trollowania zrobił film z pod tytułem "Fuck you, Reddit".
.

Wadliwy to film, ale na co najbardziej liczyłem, to dostałem (zwłaszcza łzy w fandomie, hehe). Największym problemem jest to, że poza wątkami Rey, Luke'a i Kylo, Johnson za bardzo nie wiedział co począć z resztą postaci. Zamiast po prostu zrobić krótszy film, to niepotrzebnie kombinował. Powiedzmy, że to taki poziom "Zemsty Sithów", czyli przez większość czasu świetnie się to ogląda, ale kilka razy trzeba facepalma strzelić.

Zobaczymy jak to będzie po powtórce na Blu.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Lawrence - 21-02-2018

(20-02-2018, 22:10)Arahan napisał(a): Balance of the Force – reżyser wyjaśnij, dlaczego dokonał w filmie takiej interpretacji Mocy

Rian Johnson tłumaczy swój film odcinek 257. Uśmiech To chyba dla tych, którym było mało jego tłumaczeń przez ostatnie 3 miesiące Oczko

A tutaj coś innego, a mianowicie, zabawki Star Wars nie sprzedają się za dobrze:
https://www.forbes.com/sites/lukethompson/2017/12/21/why-arent-star-wars-toys-selling-as-well-this-year/#560a819a54e5

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Bucho - 21-02-2018

Przesycenie rynku, plus masa choojowych postaci kompletnie bez charyzmy i wyrozniajacego stylu.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Phlogiston2 - 21-02-2018

(20-02-2018, 23:26)Grievous napisał(a): to tak króciutko o filmie:

To.

Jeszcze dwie sprawy, główne powody(heh, pewnie jedyne) dla których czekam na Ep.9

-forcebonding - przez ostatnie dwa lata #reylo stało się moim prywatnym guilty-pleasure. Nie musicie mi mówić, dlaczego to głupi ship, i czemu mam zły gust, sam to wiem Uśmiech Cieszy mnie, że Rian wykorzystał mocne strony(chemia między Adamem i Daisy, balansowanie między jasną a ciemną stroną), a jeszcze bardziej cieszy to, że wiedział kiedy się zatrzymać, by nie robić kurwy z character development. Ciekawi mnie, jak to Abrams pociągnie to w swoim filmie

-arc Poego, a raczej sama idea rozwoju "od narwanego pilota do lidera widzącego bigger picture", bo z wykonaniem już gorzej.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 21-02-2018

Czyżby gówniaki nie chciały kupować od Hasbro figurasów średnio fajnej Azjatki i jakiejś dziwnej pani we fioletowych włosach? Język

A na poważnie, to pewnie faktycznie przesyt rynku. NT Lucasa to kicha, ale tam jednak każdy film był eventem, a na ekranie było tyle różnokolorowych pokrak lub wariantów głównych postaci, że dużo łatwiej dało się opychać licencjonowany plastik. Z filmów Myszy - Kylo Ren (obowiązkowo w masce), K-2SO, BB8 i może któryś z pokemonów z TLJ - jedyne nadające się na postawienie na półce gadżety w formie figurki, statuetki czy jakiegoś pluszaka, reszta raczej bida.

Ciekawe jak na tym polu wygląda sprzedaż szajsu z Marvela, tam to dopiero musi być dramat.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 21-02-2018

No i gwardziści
[Obrazek: jKCQn1v.png]
TLJ i TFA ma słabe projekty i nieciekawe postacie, nic dziwnego że to się przekłada na kiepską sprzedaż zabawek.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Grievous - 21-02-2018

Zabawki to w ogóle od kilku lat sprzedają się coraz gorzej. Dzieciaki teraz wolą grę video lub nowego iPhone'a. Podejrzewam że to dlatego EA poszło na dywanik Disney'a. Lootboxy to pewnie drugorzędna sprawa.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Capt. Nascimento - 21-02-2018

Ta scena z Ackbarem jest przeboska, ale zmieniłaby ten film w kabaret.

Ja z biegiem czasu jestem bardziej swiadomy wad... ale też zalet. Choćby konfrontacja Luke'a z Kylo... Luke ginie tak samo jak Obi Wan z Dath Vaderem - wyraźna analogia. W ostatnich chwilach patrzy na binary sunset ten sam, który mu przyświecał przy narodzinach i gdy opuścił dom w Nowej Nadziei. Cholernie to ładne a i zdjęcia, kadry, montaż, podbudowa emocjonalna no i aktorstwo - rewelka. Z jednej strony czuję jak bardzo awesome byłby fizyczny powrót Luke'a i jego scena a'la Vader w Rogue One, tylko znacznie dłuższa. Ale z drugiej... to też jest naprawdę dobre.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 21-02-2018

(20-02-2018, 23:26)Grievous napisał(a): Wadliwy to film, ale na co najbardziej liczyłem, to dostałem (zwłaszcza łzy w fandomie, hehe).
Parę dramatycznych samobójstw w fandomie i byłaby "dyszka"?

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - szopman - 21-02-2018

Dla mnie ogólnie całe to spuszczenie w kiblu większości durnych teorii fanów to największa zaleta filmu. Szkoda, że ostatnie słowo do powiedzenia w tej trylogii ma JJ ; <

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Doppelganger - 21-02-2018

Ja rozumiem, że młodość, bunt i marsz pod prąd są fajne. Tylko, że jak się to robi tylko po to by to zrobić, bez żadnego pomysłu/zamysłu i głębszej filozofii to wychodzi takie pierdolnik jak teraz.
To ja już wolę teorie fanowskie niż gówno Johnsona i Kennedy.

Flame on.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 21-02-2018

Spoko, można wieszać psy na Rianie, ale to raczej właśnie pani Kennedy (#seksizmalert!) powinna zbierać baty po dupsku wespół z kimkolwiek, kto odpowiada jeszcze w Disney'u za zarządzanie brandami. Brak jakiegoś overlorda z pełną wizją na wszystkie 3 filmy, to chyba największa ftopa Trylogii Myszy. 
Mają hajs i zaplecze, co im szkodziło przebić casus LotRa Jacksona i wyprodukować od razu pełną trylogię?

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Lawrence - 23-02-2018

Jakby co J.J. Abrams wytłumaczył mi dlaczego nie podobał mi się "The Last Jedi":

Cytat:‘Star Wars’ Fans Who Didn’t Like ‘Last Jedi’ Are ‘Threatened’ By Women Characters 

http://www.indiewire.com/2018/02/jj-abrams-star-wars-last-jedi-women-1201929593/

Cytat:“If you are someone who feels threatened by women and needs to lash out against them, you can probably find an enemy in Star Wars.”

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Badus - 23-02-2018

Srogi towar wciągają w tym Hollywood.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Doppelganger - 23-02-2018

Ten Jar Jar Abrams jest taki głupi sam z siebie czy Kennedy go tak mocno za jaja trzyma?
Abrams & Johnson - Głupi i głupszy jak w pysk strzelił.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 25-02-2018

https://www.cosmicbooknews.com/star-wars-rumor-colin-trevorrows-episode-ix-would-have-been-epic
Heh, tweet Colina faktycznie brzmi dość jednoznacznie w tym, co chce przekazać. Szkoda. Pieprzyć Kennedy i Johnsona.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Gieferg - 25-02-2018

<załamka>

No i kto by przypuszczał, że to Trevorrow był głosem rozsądku :/ This is sad. Gość chciał dokładnie tego, na co liczyłem.

FUCK YOU, DISNEY.