![]() |
|
Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17) +--- Wątek: Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy (/Thread-Oskary-i-Z%C5%82ote-Maliny-2010-wasze-typy--1517) |
- mariusz - 08-03-2010 Kathryn Bigelow dostała prezent na Dzień Kobiet - Oscara za reżyserię. Mimo, że obstawiałem Camerona to i tak się cieszę. Na pewno Bigelow zasłużyła na Oscara. Nie będę oryginalny jeśli powiem, że szkoda Quentina, którego nieprzewidywalny scenariusz "Bękartów" był doskonały. Fajnie, że Sandra Bullock dostała statuetkę - chyba pierwszy taki przypadek, aby w tym samym roku dostać Oscara i Malinę. - Spirit - 08-03-2010 Co do samej ceremonii to była taka średnia w sumie, bywały lepsze i byli też lepsi prowadzący, najbardziej irytuje przyznawanie oscarów aktorskich i to wazelinowanie godzinami, nie wiem po co to wprowadzili, chyba nie po to, żeby rzekomo przyciągnąć młodą widownię :razz: , lepiej było gdy pokazywali aktora i krótką scenkę z filmu pokazującą jego godne oscara :wink: aktorstwo.Wydaje mi się, że po raz kolejny akademia postanowiła być bardzo poprawna politycznie przyznając bezpiecznie oscary: kobiecie, kobiecie czarnoskórej i filmowi o dzielnych saperach w Iraku.Gdyby mieli jaja to IB by wygrał, ale czy akademia kiedykolwiek je miała? - simek - 08-03-2010 Sama gala mi się na początku niezmiernie podobała, Baldwin i Martin na początku sobie jechali po niektórych aż miło (czy mi się zdawało czy Clooney naprawde wkurzony na nich był?) i sadzali żarciki całkiem niezłe, pare razy się szczerze roześmiałem. Szkoda, że z najlepszymi wystrzelali się na początku, bo potem bywali już drętwi:/ Ogólnie na plus z zaznaczeniem, że jakoś mało prowadzący się udzielali w ogóle. Podobały mi się też filmiki przed najlepszą nominacją i gadka Freemana o sound mixing i editing <ok> Podziękowania to tragedia. Podobała mi się tylko kobitka od kostiumów, która zadedykowała Oscara tym wszystkim, którzy zajmują się kostiumami w filmach nie z epoki i szanse na Oscara mają zerowe. Waltz był szczery przynajmniej i fajnie się denerwował. Za to na takiego Bridgesa kląłem przez telewizor, że hoho, kurde, człowiek chce już iść spać a ten przez trzy minuty czy ileś tam wymyślał komu by tu jeszcze bezsensownie podziękować, gdyby mówił cokolwiek ciekawego to ok, ale w tym wypadku przegiął pałę. Aha, C+ się spisał na medal. Fajni ludzie i gadka w studiu, zero reklam a samą ceremonię można było obejrzeć po angielsku <ok> - Jakuzzi - 08-03-2010 simek napisał(a):(czy mi się zdawało czy Clooney naprawde wkurzony na nich był?) Tak. Tak samo jak zawsze naprawde wkurzony jest Carrell na Gervaisa, kiedy ten jedzie po pierwszym na prawie kazdej ceremonii.. ;) - majlo - 08-03-2010 A ktoś się orientuje, o co chodziło Bullockowej, jak powiedziała, że wciąż żywi urazę do Clooneya? - Tyler Durden - 08-03-2010 Czy czasem nie powiedziała żartem, że wrzucił ją kilka lat temu do basenu? :) - majlo - 08-03-2010 No właśnie tak założyłem, że żartem, ale, kurczę, dość skrzętnie ukryła fakt, że był to joke, bo trochę poważnie to zabrzmiało. ;) - Mierzwiak - 08-03-2010 simek napisał(a):Fajni ludzie i gadka w studiuNie obyło się bez wpadek, ale było dobrze. Nie brakuje mi tetrycznego bełkotu w wykonaniu Pietrasika, młodsi komentatorzy się spisali, wielki plus dla pana który miał nadzieję że District 9 dostanie za scenariusz a który to później wyraził żal z powodu braku nominacji dla Copleya <ok> Dobrze wypadł też lektor (znaczy się tłumacz, dzięki Negrin, nie znałem wcześniej tego określenia), rozbawił mnie podczas monologu Tucciego: "Meryl kocham się z tobą-- w tobie od lat" :mrgreen: - Negrin - 08-03-2010 Mierzwiak napisał(a):Lektor nie sadził kwiatkówTo się "tłumacz" nazywa, tak btw. - Azgaroth - 08-03-2010 Bucho napisał(a):No chyba nikt nie liczyl na Avatara w "glownych" kategoriach, Po zwycięstwie w Globach statuetka dla Avatara była prawdopodobna :) Gala taka se, kilka fajnych fragmentów jak parodia Paranormal Activity, kilka niezłych dowcipów, ale ogólnie dosyć nudno. Co do zwycięzców cieszę się z wygranej THL, choć wolałbym W Chmurach. Nie rozumiem Oscara za film nie anglojęzyczny, choć zwycięzcy nie widziałem, może jest to świetny film, ale jakoś wątpię by był lepszy od Białej Wstążki. EL-Kal napisał(a):A teraz refleksja - cienkie filmy były w tym roku, nie? I tak jest lepiej niż rok temu :) - Arahan - 08-03-2010 Otwarcie tegorocznych Oscarów :) [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EtIJ2Cxd5b0&feature=player_embedded#at=455[/youtube] - Mental - 08-03-2010 go go Kathryn! wierzyłem w ciebie od chwili zobaczenia Strange days - jedyna kobieta warta oskara za reżyserie. fuck that burak Cameron:) - jarod - 08-03-2010 Cytat:fuck that burak Cameron:)To akurat dawne dzieje są... - Mental - 08-03-2010 gali nie oglądałem, lecz tak się szczęśliwie złożyło, iż musiałem wstać przed piątą, to se włączyłem fragment i akurat trafiłem na Kathryn. pięknie wyglądała - fajna babka:) jeszcze raz gratulacje dla tej pani! widzieliście na widowni Manna? ponoć specjalnie dla Niego rozwinęli osobny dywan, wychodząc z oczywistego założenia, iż żaden śmiertelnik nie jest godzeń stąpać po Jego śladach:) - Mefisto - 08-03-2010 Oscary 2010: Kiedy to się zacznie? Heh, znowu czerwony dywan. No dobra, jest przynajmniej na co popatrzeć. No, zaczynają. Kiczowaty wstęp - gdzie jest Jackman? Nuda. Baldwin i Martin drętwi. To ma być show? Nuda. Baldwin i Martin zaliczyli śmieszny żart. No, Waltz dał czadu :D Nuda. Przewidywalność. O, THL prawie całkowicie niezasłużenie zgarnał wszystkie nagrody techniczne. Nuda. Baldwin i Martin zaliczyli jeszcze jeden śmieszny żart i parę sucharów. Nuda. O, Avatar dostał nagrodę za komputerowe zdjęcia, a Star Trek za charakteryzację znaną z poprzednich 10 filmów. Way to go Hollywood. Nuda. Sztampa. Jak te tańce mają się do tych fragmentów muzyki? Hmm... Up wygrywa - niech mu będzie. Nuda. Przewidywalność. Drętwość. Ta znowu beczy. No dobra, Stiller jak zawsze daje radę :D Czarni płaczą. Precious zajmuje połowę sali i każdy jej słodzi. Szkoda Hughesa :( Ale to im ładnie wyszło chociaż. O cholera, Molly trochę schudła i nieźle wygląda z tymi włosami :) No tak, znowu pominęli połowę zmarłych - basterds! Damn, Hellen Mirren wygląda seksownie w wieku 65 lat! Nuda. Damn, Demi Moore wygląda jeszcze seksowniej, ale jest trochę młodsza. Boże, czemu pokazują te drewna z Twilight? Ale przynajmniej Kendrick wygląda słodko i ma świetną kieckę. O cholera, Saldana ma lepszą - niezłe rozcięcie. Nuda. Znowu Stark industries. Not funny. Nagrody za scenariusz - face palm! Nuda. Znowu suchary prowadzących. Znowu drętwe przemowy. O, znowu ktoś płacze. Nuda. Gdzie do diabła jest Nicholson? Hmm. Czemu Sandra Bullock wygląda jak luksusowa dziwka z kijem w dupie? O, jest Michelle Pfeiffer - damn, she's so hot. Nuda. Znowu te słodzenie sobie w pierwszoplanówkach. O, Michelle sobie poszła. Nuda. O, zajebali Białą wstążkę. Nuda. Damn, Bigelow wygląda seksownie w wieku 59 lat! Gratulacje za hurt lockerowe wibracje. Nuda. Jest Tom Hanks. Co? Żadnego wprowadzenia do najważniejszej kategorii? Phi. O THL wygrał - w sumie who cares. Nuda. Koniec. No dobra, idziem spać. Oby za rok wrócił Jackman. - simek - 08-03-2010 Ja się tam będę upierał, że sam początek gali bardzo ok był, potem dopiero Baldwin i Martin wyglądali na znudzonych i w ogóle kiepsko się wszystko skończyło, mało(w ogóle nie) efektownie. W zeszłym roku wygrał bardzo średni film, ale przynajmniej się te hindusy cieszyły troche, a tutaj wyszła Bigelow, producenci, 1, czy 2 aktorów, uśmiechnęli się, powiedzieli jakąś drętwą przemowę i do domu. Aha, w sumie wolę, żeby jedna osoba prowadziła, bo żarciki rozpisane na dwie osoby zawsze będą sztuczne jeśli nie są naprawde spontaniczne, a tego nie da sie wymagać od Oscarów. - Phlogiston2 - 08-03-2010 Wyrażam swoje bezbrzeżne zdziwienie. Nikt nie wspomniał o tym, ze Waltz rozjechał konkurencję :twisted: W sprawie najlepszego filmu w sumie mogło być gorzej(Avatar)*, ale mogło być jeszcze lepiej(Bękarty). No, ale szat rozdzielał nie będę-poziom filmów wyrównany, żaden z wspomnianej przeze mnie trójki nie zgwałcił mnie mentalnie:) Do części nominowanych do nagrody złotego Schindlera jakoś nie miałem serca się zabrać, więc... to tyle Ps:Samej gali nie oglądałem(szkoda, że zawsze jest w noc z niedzieli na poniedziałek). *Chociaż w sumie mógł najważniejszego Oscara dostać; powrót króla, na którym przysypiałem, dostał 11... edit film Arahana --> Christoph gra, a reszta walca tańczy :mrgreen: - Mierzwiak - 08-03-2010 Czy na każdym kanale muszą tak bardzo podkreślać że kosztujący 15 baniek HL wygrał z 250 milionowym Avatarem? Nie przypominam sobie żeby wygrana w kategorii "najlepszy film" była zależna od wysokości budżetu. - Arahan - 08-03-2010 Waltz odbiera Oscara. Najlepsze podziękowanie tego wieczora: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jOuushCnWLk[/youtube] - Dexter - 08-03-2010 Arahan napisał(a):Waltz odbiera Oscara. Najlepsze podziękowanie tego wieczora: Waltz wypadł z klasą, ale najbardziej podobała mi się przemowa Giacchino. Fajna, niedługa i z pomysłem :) |