![]() |
|
Highlander - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Highlander (/Thread-Highlander--161) |
RE: Highlander - Dr Strangelove - 10-02-2026 Kino bardzo by skorzystało jakby chociaż część scenariuszy była pisana na naszym eksperckim forum. RE: Highlander - Jan_Władeczek - 10-02-2026 Ramireza powinien grać Zorro Banderas. RE: Highlander - shamar - 10-02-2026 Niby dlaczego? Ja zawsze uważalem, ze Timothy Dalton. RE: Highlander - Corn - 10-02-2026 Banderas to ciekawy wybór, chociaż ja w roli Ramireza widziałbym raczej Diego Calve, w końcu to jest Egipcjanin pomieszany z Hiszpanem, więc nie powinien go grać ani Australijczyk ani Anglik tylko ktoś o bardziej oliwkowej cerze. Po co powielać pomysł z Connerym tylko w innym wydaniu? W remake'u mogli poprawić kilka "błędów" oryginału i pójść swoim kierunkiem. RE: Highlander - Dr Strangelove - 10-02-2026 Nie no Banderas to najnudniejszy i najbezpieczniejszy wybór - O, jak Latynos z szablą to dajcie mnie Banderasa. RE: Highlander - Snappik - 10-02-2026 Bez kitu, Banderas brzmi jak pozycja numer 1 w rekomendacjach ChatGPT na pytanie o latynoskiego mentora w Highlanderze:) Jeśli mieliby zmieniać pochodzenie nauczyciela i musiałby być to ktoś w wieku 50+, kto miałby też okazję to walki mieczem to wziąłbym Jackmana lub Vincenta Cassela. Ale ten wybór Bautisty nie jest zły jeśli to będzie typowy złol-agresor szukający Mcleoda po wiekach poszukiwań. I faktycznie szkoda, że nie dali dzieciaka jako nowego Ramireza, bo zmieniałoby to dynamikę tej relacji. RE: Highlander - Dr Strangelove - 10-02-2026 (10-02-2026, 12:43)Snappik napisał(a): lub Vincenta Cassela.I to jest znakomity wybór. Doskonały wygląd, znakomity aktor, chodząca charyzma, niezbyt opatrzona gęba. RE: Highlander - OGPUEE - 10-02-2026 (10-02-2026, 12:24)Corn napisał(a): Banderas to ciekawy wybór, chociaż ja w roli Ramireza widziałbym raczej Diego Calve, w końcu to jest Egipcjanin pomieszany z Hiszpanem, więc nie powinien go grać ani Australijczyk ani Anglik tylko ktoś o bardziej oliwkowej cerze. Po co powielać pomysł z Connerym tylko w innym wydaniu? W remake'u mogli poprawić kilka "błędów" oryginału i pójść swoim kierunkiem. Mój fan-casting to Mena Massoud, który grał Aladyna w live action remake'u Disneya. Raz, że młody, więc pasuje do pomysłu Corna, i dwa - to rodowity Egipcjanin (chyba, że coś zmienią), więc punkty za diversity, które w tym przypadku ma sens. I trzy - jako Aladyn był strzałem w dziesiątkę. RE: Highlander - Corn - 10-02-2026 Właśnie się zorientowałem, że prowadziłem z Ogupee tę samą wymianę zdań od 2016 roku. :D RE: Highlander - OGPUEE - 10-02-2026 Ogpuee, Crov. Ogpuee :). RE: Highlander - Corn - 10-02-2026 Mylisz sie Ogupee! RE: Highlander - Snappik - 19-02-2026 Już wyciekają całe sceny podczas kręcenia :) Ta stylówa Cavilla to bardziej pod Kurgana podchodzi, Mcleod to od zawsze miał "trencha" a nie takie coś. RE: Highlander - shamar - 19-02-2026 Pod Duncana. RE: Highlander - samuuel - 19-02-2026 (10-02-2026, 16:17)Corn napisał(a): Mylisz sie Ogupee!Przyznaję się, że też tak to czytam, wybacz OGPUEE* XD RE: Highlander - Mefisto - 19-02-2026 Ech, to już nawet na planie dają filtry w postaci zielonego światła. RE: Highlander - Snappik - 19-02-2026 Przynajmniej nie będziesz się czepiał że nasrali filtrów w postprodukcji. Wszystko jest on camera! RE: Highlander - Mefisto - 19-02-2026 Filtrów i CGI i tak nasrają, mogę się o to założyć. :) RE: Highlander - slepy51 - 05-04-2026 Szkoda, że współczesne filmy tak nie wyglądają. Ten zwiastun jest bardziej epicki niż wszystko to, co wysokobudżetowe Holly wysrało przez ostatnie 10 albo i więcej lat. RE: Highlander - shamar - 05-04-2026 sprawa nr. 1: ciekawe czy w Polsce też będą puszczać. Bo "Pierwszą Krew" będą. sprawa nr. 2: już widzę, że nowa wersja jest (to już zboczona norma) wyprana w kolorów. SPRAWA 3: dali nazwisko Connery'ego jako PIERWSZE. Myślałem, że takie akcje mamy 30 lat za sobą. RE: Highlander - Corn - 06-04-2026 Jakie akcje? To jest kwestia kontraktów Shamar |