![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
- Azgaroth - 20-01-2011 Mefisto napisał(a):Lepiej się po prostu nie da Skoro się nie da lepiej to można inaczej :) Cytat:Jest za bardzo fantastyczna, zbyt odrealniona, żeby dawać ją do Gotham XIX wieku. No ja też bym jej nie dawał do Gotham XIX wieku :) - Mefisto - 20-01-2011 ojeje, literówka :P - Lawrence - 20-01-2011 Snuffer napisał(a):Na szczęście to tylko Twoja opinia : ) Jakos z tym przeboleje, mnie tam sie w kazdym razie nie podoba, choc aktorsko jej nic nie zarzucam. Chociaz zapewne, gdyby Marion Cotillard nie zaszla w ciaze, to ona bylaby "Catwoman", zwlaszcza, ze Nolan lubi pracowac z ta sama ekpia. A czy Catwoman jest zbyt fantasyczna do universum Nolana :???: Mr. Freeze, Posion Ivy sa dla mnie bardziej fantastyczne. Zreszta Scarecrow tez sie jawil byc postacia fantastyczna komiskowa, a jak wyszedl w filmie. - Gieferg - 20-01-2011 Mefisto napisał(a):że w universum Nolana niespecjalnie widzę miejsce dla tej postaci. Jest za bardzo fantastyczna, zbyt odrealniona, WTF? Wyjaśnij może w jakiż to sposób Catwoman jest bardziej fantastyczna i odrealniona niż sam Batman? Bo naprawdę nie kumam powyższego (chyba że znasz tylko Catwoman filmową, czy to tę od Burtona, czy tę drugą, obie niewiele mają wspólnego z tym kim ta postać jest w komiksach, a przynajmniej kim w nich była 15-20 lat temu bo późniejszych komiksów nie znam i znać nie chcę). W ogóle nie rozumiem gadania w stylu: - Bane nie pasuje bo zbyt fantastyczny - Catwoman nie pasuje bo zbyt fantastyczna komiksowy Ra's Al Ghul był bardziej fantastyczny niż wszyscy ci przeciwnicy razem wzięci i jakoś się dało to zmienić. - Lawrence - 20-01-2011 Tom przeciez napisal, ze Scarecrow tej jest niby "fantasytyczny", a w filmie jakos wypadl, a nawet bardzo dobrze wypadl. Ja sie bardzo ciesze z pojawienia Bane'a :smile: Dzieki temu filmowi moze ta postac straci nieszczesna latke jaka otrzymal dzieki filmowi Schumachera :roll: - EL-Kal - 20-01-2011 Cytat:Jest za bardzo fantastyczna, zbyt odrealniona, żeby dawać ją do Gotham XIX wieku. Mefisto, Catwoman nie jest oryginalnie kobietą z mocami kotów. To złodziejka klejnotów (pierwsze wystąpienie w "Batmana"), w obecnej erze traktuje się ją jako femme fatale, dawną ofiarę maltretowania psychicznego i seksualnego. Córka alkoholika, trenowała sztuki walki, kiedy zabiła swojego alfonsa, stała się nieformalnie królową przestępczego świata dziwkarskich slumsów. Zapomnij o sekretarce lizanej przez koty, mimo że - powtarzam - to była świetna interpretacja, niezgodna z komiksem, lecz na potrzeby świata Burtona okey. Chyba że patrzysz też na tę postać przez pryzmat filmu z Berry. I tutaj znowu - film z Berry nie jest o Selinie Kyle/Kociaku. To jakaś inspirowana pie*doła. - Arahan - 20-01-2011 SonnyCrockett napisał(a):Myślę że w takim kostiumie będzie wyglądać dobrze :P Cycuszek jest konkretny, więc jestem za :D - Mefisto - 21-01-2011 Gieferg napisał(a):Wyjaśnij może w jakiż to sposób Catwoman jest bardziej fantastyczna i odrealniona niż sam Batman? Po prostu niespecjalnie pasuje mi kobieta w stroju kota grasująca po tym ultranowoczesnym, lśniącym się jak psu jaja Gotham. Batmana jakoś dało się usprawiedliwić i w miarę unowocześnić. Joker malował się dla jaj i niepoznaki. Scarecrow by straszyć swoich pacjentów na "prochach". A Catwoman co niby? Bo że chodzi po dachach, to trochę za mało. Oczywiście mogą z tego wybrnąć, wszystko zależy od pomysłu, ale niespecjalnie mi się to widzi. No chyba, że zupełnie zrezygnują ze stroju kota, ale to już wtedy nie będzie Catwoman. - Gieferg - 21-01-2011 Cytat:Batmana jakoś dało się usprawiedliwić i w miarę unowocześnić. To i Catwoman się da. btw, póki co oficjalnie zapowiedziano tylko Selinę Kyle, nie Catwoman. Jeszcze się może okazać, że z kota zostanie tylko łażenie po dachach, a zamiast kocich uszu będzie kominiarka (choć to by wkurzyło sporą część fanów). - Mefisto - 21-01-2011 Czyli, że żadna z tego Catwoman :P - Danus - 21-01-2011 Czytam ostatnie posty i dochodzę do wniosku, że Catwoman może być, ale tylko pod warunkiem, że Selina zostanie pokazana przez Nolana w sposób jaki wkurzyłby sporą część fanów Batmana. Dokładnie chodzi o ubiór, mogłoby być tak jak mówi Gieferg. Zamiast pedalskiej maski z kocimi uszami - kominiarka i zwykłe ubranko dopasowane do profesji jakiej by się utrudniła - w tym przypadku chyba była złodziejką klejnotów. - szopman - 21-01-2011 Cytat:Ja sie bardzo ciesze z pojawienia Bane'a :smile: Dzieki temu filmowi moze ta postac straci nieszczesna latke jaka otrzymal dzieki filmowi Schumachera :roll: Bane pojawił się w któryś filmach Schumachera ?? Nie przypominam sobie jakoś . W którym filmie dokładnie ? - Lawrence - 21-01-2011 Proszę o to Bane z nieszczęsnego "Batman & Robin" Totalne spłycenie tej postaci i zrobienie z niego głupiego bezmózgowca. :???: - szopman - 21-01-2011 już mi się powoli przypomina xd Jednak film "Batman i Robin" staram sę wymazać z pamięci xd - Mierzwiak - 22-01-2011 Danus napisał(a):Zamiast pedalskiej maski z kocimi uszamiAle tę maskę nosi KOBIETA, więc w jaki sposób jest pedalska? A skoro tak, to ciekawe co masz do powiedzenia o masce Batmana. - EL-Kal - 22-01-2011 Cytat:Czyli, że żadna z tego Catwoman :P To Twoje zdanie, oparte tylko na jednej interpretacji, na szczęście Nolan pewnie jest świadomy, jaki potencjał tkwi w Selinie Kyle. Pierwotnie Catwoman to raczej Kobiecy Kociak wzorowany wizualnie na postaci Holly Golightly ze "Śniadania u Tiffany'ego". Choć bardziej współczesna wersja zapoczątkowana w latach 80. przez Franka Millera w "Batman: Year One" przypomina np. Gail z "Sin City". - Gieferg - 22-01-2011 Fan-art z "Nolanized" Catwoman: ![]() Nie zaszkodziłoby też gdyby w filmie znalazło się trochę parkour w wykonaniu tej postaci. - BezcelowyAlbatros - 22-01-2011 To już bym wolał taką - bardziej pasuje do opisywanego wyżej wizerunku - strój łączy w sobie cechy ubioru prostytutki i włamywacza. :)
- Gieferg - 22-01-2011 Huntress? Moje pierwsze skojarzenie to elfia uciekinierka z jakiegoś świata fantasy :lol: , zupełnie nie pasuje coś takiego do filmów Nolana (nie mówiąc już o tym że ogólnie niespecjalnie wyszła, brzydka praktycznie męska gęba i jakaś dziwna sylwetka). - Snappik - 22-01-2011 Bardzo fajny fan-art. Wcale bym się nie obraził, gdyby tak wyglądała w filmie. Strój komandosa, futerał na telefon na ramieniu, pas z liną, scyzoryk :) hmmm |