![]() |
|
David Fincher - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ludzie filmu (https://forumkmf.pl/Forum-Ludzie-filmu--14) +--- Wątek: David Fincher (/Thread-David-Fincher--211) |
RE: David Fincher - Kuba - 11-07-2019 Szkoda, że kolejny biopic :/ ale to nadal Fincher i Oldman więc czekam oczywiście. Szkoda tego WW2, widziałem w tym spory potencjał. RE: David Fincher - PropJoe - 11-07-2019 O dziwo bardziej niż Netflix (bo liczę, że Fincher po prostu gwarantuje poziom i jest wystarczająco niezależny, żeby nie pozwolić Netflixowi popsuć tu cokolwiek) martwi mnie ta czerń i biel. Jakoś nie mam przekonania do używania jej współcześnie. Nawet jeśli tutaj ma uzasadnienie w fabule. A sam projekt na pierwszy rzut oka wydaje się spoko, również jako coś trochę innego w jego filmografii. Nie rozumiem narzekań, ale też przyznaję nie śledziłem newsów o tym co tam niby innego Fincher mógł zrobić. RE: David Fincher - Kryst_007 - 15-10-2019 Znana już obsada "Manka". Na pokładzie m.in. Amanda Seyfried, Lily Collins i Charles Dance. https://variety.com/2019/film/news/amanda-seyfried-gary-oldman-in-david-fincher-mank-netflix-1203371496/ Wychodzi na to, że Fincher nie bawi się w obsadzanie połowy Hollywoodu, na co nie narzekam. RE: David Fincher - Albertino - 15-10-2019 Pierwsze słyszę o tym filmie :D Wolałbym go w czymś gatunkowym, ale niech będzie. RE: David Fincher - Mierzwiak - 15-10-2019 McCallany w Mindhunterze, teraz Dance w tym filmie - cieszę się ilekroć, w takiej czy innej formie, duch Aliena 3 unosi się nad Davidem <3 RE: David Fincher - Pelivaron - 15-10-2019 Rok temu Roma, w tym roku Irlandczyk. Za rok Mank. Mimo wszystko nazwiska z najwyższej półki robią Netfliksowi robotę i po raz kolejny będą mocni w sezonie nagród. Czarno-biały film Davida Finchera na podstawie scenariusza jego ojca, który był podobno jego marzeniem. Kolejny uznany filmowiec dostaje od Netfliksa swobodę w nakręceniu dzieła, o którym marzy. I spoko. RE: David Fincher - Kryst_007 - 19-11-2019 Fincher wraz z Robertem Towne'm wyprodukuje serialowy prequel "Chinatown" dla Netfliksa. https://www.indiewire.com/2019/11/david-fincher-chinatown-prequel-series-netflix-1202190585/ No, może coś z tego wyjść. RE: David Fincher - Albertino - 19-11-2019 No nie wiem, dla mnie Chinatown jest filmem kompletnym. Wolałbym zupełnie oddzielną historię w tych klimatach, ale wiadomo, trzeba się przykleić do jakiejś marki... Tylko właśnie, czy ten tytuł jest faktycznie jakiś bardzo rozpoznawalny przez współczesnego widza? Towne już zrobił sequel i za wybitny to on nie był... RE: David Fincher - Kuba - 19-11-2019 Nie jestem wielkim fanem Chinatown (mimo, ze doceniam) i nie bardzo rozumiem pomysł tworzenia prequela. Nie lepiej było kręcić po prostu jakiś kryminał bez podpinania pod żadną marke? Dla masowego odbiorcy hasło "prequel Chinatown" wiele nie znaczy RE: David Fincher - Mierzwiak - 19-11-2019 Czy naprawdę musimy już absolutnie wszystko rozpatrywać pod kątem masowego odbiorcy? Skoro "prequel Chinatown" nic nie znaczy to tym bardziej nie znaczyłby nic zupełnie oryginalny projekt, więc w czym problem? Może mają na to pomysł i jest jakiś powód dla którego chcą odwołać się akurat do Chinatown. RE: David Fincher - f.lamer - 19-11-2019 kuba, dokładnie w tym samym stylu pisano o powstawaniu genezy jokera :/ RE: David Fincher - Mierzwiak - 21-11-2019 Co jest z filmami tego faceta? Przedwczoraj skończyłem powtórkę jego filmografii (z, jak pisałem, pominięciem The Game i Fight Club), teraz piszę na forum słuchając muzyki z The Social Network i mam ochotę znowu obejrzeć ten film, albo którykolwiek inny. Może: co jest ze mną? :) RE: David Fincher - Krismeister - 21-11-2019 Z Tobą wszystko w porządku, Fincher to po prostu kozak i absolutna topka. RE: David Fincher - Juby - 21-11-2019 @Mierzwiak, Jeśli miałbyś uszeregować filmografię Finchera od ulubionego, do najsłabszego, to jakby to wyglądało? I za kogo teraz się bierzesz? W sierpniu pisałeś coś o Tarantino. RE: David Fincher - Ash_9001 - 21-11-2019 (21-11-2019, 01:31)Mierzwiak napisał(a): Może: co jest ze mną? :) I musisz się z tym pogodzić ;) RE: David Fincher - patyczak - 21-11-2019 U mnie wygląda to np. tak: 1: Zodiak 9/10 2. Siedem 10/10 3. The Social Network 9/10 4. Zaginiona dziewczyna 9/10 5. Obcy 3 9/10 6. Podziemny krąg 9/10 7. Dziewczyna z tatuażem 8/10 8. Gra 8/10 9. Ciekawy przypadek Benjamina Buttona 7/10 10. Azyl 6/10 RE: David Fincher - Mierzwiak - 21-11-2019 (21-11-2019, 09:45)Juby napisał(a): @Mierzwiak,1) Se7en 2) The Social Network 3) The Girl With The Dragon Tattoo 4) Gone Girl* / Zodiac 5) Alien 3 6) Fight Club / Panic Room 7) The Curious Case of Benjamin Button 8) The Game *zdecydowałem że Gone Girl jednak 10/10 Średnia ocen: 9/10 "Ej, Mierzwiak, a czemu Alien 3 nie wyżej?" Dlatego że chociaż uwielbiam, to jednak nie jest to film Finchera w takim stopniu, w jakim są nim pozostałe. Facet nie montował nawet wersji kinowej a co dopiero, tej lepszej, rozszerzonej. Cytat:I za kogo teraz się bierzesz? W sierpniu pisałeś coś o Tarantino.Poza Fincherem z moich ulubionych w sumie tylko QT i Mann mają na tyle krótką filmografię że można się bawić w jej powtarzanie, więc na pewno ci dwaj, ale pierwszy QT :) RE: David Fincher - Gal Anonim - 21-11-2019 Cytat:*zdecydowałem że Gone Girl jednak 10/10 Gone Girl to totalnie 10/10. Tak jak Social Network ktoś może zarzucić mu, że temat taki se czy coś albo "ja to bym wolał", ale Gone Girl, tak jak TSN, to pełna, kompletna wizja, która zrealizowana jest z maestrią. Widać, że Fincher dokladie wiedział co robi. Nie mogę się doczekać powtórki tego filmu, ktora musze zrobic jeszcze w tym roku. Zaskakuje mnie, że Dziewczynę aż tak pozytywnie oceniłeś, bo dla mnie ona mocno się wlecze i to Fincher ratuje ten film, i choć ratuje go po swojemu tworząc dobre kino, ale IMO nie na tyle by byc lepszy np. od Fight Clubu. RE: David Fincher - Mierzwiak - 21-11-2019 Dziewczyna w ogóle mi się nie wlokła przy ostatniej powtórce (zresztą wcześniej raczej też nie), ten film jest krótszy niż niektóre 80-minutowce XD Patrząc obiektywnie Fight Club na pewno jest ciekawszy tematycznie od Dragon Tattoo, no ale... :) Uszeregowanie filmów które ocenia się na 10 jest w sumie bezcelowe, tak naprawdę wszystkie tytuły z miejsc 1-4 mogłyby być ex aequo na pierwszym. RE: David Fincher - Gieferg - 14-03-2020 Gieferg napisał(a):Alien 3 - 10/10 Gone Girl - 5/10 - do połowy niezłe, potem groteskowe i miejscami zwyczajnie głupie, też na raz, jak to zwykle Fincher od wielu lat. |