Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dyskusja, lista filmów - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ankiety, sondy, plebiscyty, głosowania (https://forumkmf.pl/Forum-Ankiety-sondy-plebiscyty-g%C5%82osowania--26)
+--- Wątek: Dyskusja, lista filmów (/Thread-Dyskusja-lista-film%C3%B3w--2219)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Dyskusja, lista filmów - desjudi - 08-07-2011

2 dni temu też pojawiały się jakieś kłopoty, ale się rozwiązały po paru godzinach.
Gdyby wieczorem nie działał podeślij mi swój głos na maila.

RE: Dyskusja, lista filmów - Lawrence - 08-07-2011

Spoko, jakby co tak zrobię i dzięki :)

RE: Dyskusja, lista filmów - Mierzwiak - 08-07-2011

AAAAARGHHH!!!

Dwie godziny na flickcharcie, ból głowy i kartka A4 zabazgrana tak, że nie mogę z niej nic odczytać, ale w końcu udało mi się ułożyć pełną trzydziechę. O zgrozo największy problem miałem z miejscami 29 i 30 (sic!), niby końcówka za marne punkty, ale zawsze, tutaj rozegrała się prawdziwa wojna między 10 tytułami, ale w końcu się udało. Coś tam pewnie jeszcze poprawię, ale w końcu ulga.

Czy ktoś jeszcze przechodził podobne katusze? : )

RE: Dyskusja, lista filmów - Albertino - 08-07-2011

ludzie, to tylko zabawa :-) zwłaszcza, że 1 czy nawet 5 punktów jest w tym plebiscycie warte tyle co nic :)

RE: Dyskusja, lista filmów - Mierzwiak - 08-07-2011

Wiadomo, że zabawa ale nawet te drobne punkty mogą się przełożyć na konkretną pozycję na liście.

Zresztą film który mam na 29 miejscu u wielu osób znalazł się pewnie w pierwszej dyszce, więc na pewno będą wdzięczne za każdy punkt dla jednego ze swoich faworytów :)

RE: Dyskusja, lista filmów - Gieferg - 09-07-2011

A ja tam całą listę ułożyłem w 15 minut.

RE: Dyskusja, lista filmów - Mefisto - 09-07-2011

(08-07-2011, 22:53)Mierzwiak napisał(a): Czy ktoś jeszcze przechodził podobne katusze? : )

Oj tak (choć może nie tak rozwleczone w czasie) - na szczęście tylko do momentu, w którym udało mi się ułożyć schemat, dzięki któremu uniknąłem nieprzespanych nocy ;)

RE: Dyskusja, lista filmów - Craven - 09-07-2011

Strona plebiscytu dalej nie działa :/

RE: Dyskusja, lista filmów - Craven - 09-07-2011

No i fruu poszły głosy.

RE: Dyskusja, lista filmów - Semi - 09-07-2011

Nie moglam sobie odpuscic tego plebiscytu choc o internet musze tu walczyc z tubylcami :)
Filmy juz dobrane, czesc komentarzy napisana. Tyle osob sie chwali jakie to maja nietypowe i kontrowersyjne pozycje, a ja musze stwierdzic ze smutkiem, ze moja lista jest banalna i jak najbardziej wpisuje sie powszechne gusta. Ale przynajmniej moge powiedziec z czystym sercem, ze glosowalam na filmy, ktore naprawde lubie (choc wiele dobrych musialo odpasc)

RE: Dyskusja, lista filmów - Bzyku - 10-07-2011

Dodałem swoje głosy.

Komentarzy niestety tylko kilka, a zadecydował o tym brak czasu i weny. Ciężko mi się pisze o filmach, które widziałem jakiś czas temu, muszę mieć świeżo w pamięci by coś sensownie napisać. A oglądanie teraz całej trzydziestki niestety nie wchodzi w grę.

Na mojej liście ostatecznie znalazło się 5 filmów spoza listy. Kilka dni temu był jeden więcej, ale jednak wyleciał z niej po drobnej korekcie (The Russia House).
Nawet jeden film telewizyjny się załapał :)

Pewnie co niektórzy się zdziwią takim, a nie innym doborem filmów (o ile będzie to podane), ale wbijam w to. Wybrałem filmy, które najbardziej lubię. Niekoniecznie obiektywnie najlepsze (nawet na pewno nie), ale zawsze mają coś dzięki czemu chętnie do nich wracam. Czasami nawet nie wiem co to jest :)

Jeśli chodzi o lata, to u mnie jest tak:

1990 - 2
1991 - 3
1992 - 1
1993 - 3
1994 - 5
1995 - 5
1996 - 0
1997 - 3
1998 - 1
1999 - 4
2000 - 3

RE: Dyskusja, lista filmów - SonnyCrockett - 10-07-2011

Hmm...wypełniłem formularz, klikłem wyślij i wyskoczyła strona z komunikatem: "Tak się nie bawimy cfaniaku!". WTF??

RE: Dyskusja, lista filmów - Bzyku - 10-07-2011

To znaczy, że w tym komunikacie jest błąd ortograficzny.

RE: Dyskusja, lista filmów - piwon - 10-07-2011

des, dlaczego w tym plebiscycie bierzemy pod uwage 11 lat, a w poprzednim bylo 10? zeby zachowac konsekwencje powinnismy brac pod uwage przedzial 1991-2000, a przy ewentyalnym plebiscycie lat 80, 1981-1990.

RE: Dyskusja, lista filmów - desjudi - 10-07-2011

piwon, litości, temat był wałkowany w stosownym wątku. jedyna sensowna odpowiedź, to: bo tak :)
kto powiedział, że muszę być konsekwentny?

RE: Dyskusja, lista filmów - piwon - 10-07-2011

nie musisz zaraz wolac o litosc. po prostu zadalem pytanie.

RE: Dyskusja, lista filmów - desjudi - 11-07-2011

krótka relacja z pola bitwy:
- Pozostało 02 dni, 15 godzin, 08 minut, 14 sekund do końca głosowania.
- aby dostać się do pierwszej 50. nie wystarczy już pojedynczy głos za 100 punktów.
- udział jak na razie wzięło 28 osób [4 odsiałem, bo osobników nie znam] - mało jakoś jak na plebiscyt, w którym głosuje się na tytuły znane chyba każdemu.
- zagłosowaliście już na 240 tytułów
- pierwsza piątka jest bardzo mocna, natomiast łatwo o istotne przetasowania w pozostałych tytułach z czołowej dwudziestki.
- kontrowersje są zapewnione, szczególnie wśród tytułów, które nie łapią się obecnie do pierwszej 100. :)

RE: Dyskusja, lista filmów - Corn - 11-07-2011

Ja doślę jakoś w ciągu dnia, albo jutro nad ranem. Liste mam, wciąż siedzę nad opisami - staram się, żeby nie były specjalnie czerstwe. :]

RE: Dyskusja, lista filmów - paj - 11-07-2011

Dwadzieścia osiem głosujących? Cieniutko. Może jeszcze trochę osób dojdzie, bo inaczej ten plebiscyt będzie mało istotny, a zwycięzca, na którego zagłosowało dwadzieścia parę głosów to żaden zwycięzca.
Ciekaw jestem tej pierwszej piątki, bo pewnie zagłosowałem na inne tytuły. A może nie?

RE: Dyskusja, lista filmów - Gieferg - 11-07-2011

Cytat:Może jeszcze trochę osób dojdzie, bo inaczej ten plebiscyt będzie mało istotny

Taa, bo jak będzie 40 to się nagle zrobi istotny. Na co liczyłeś? Setkę głosujących?

Cytat:- kontrowersje są zapewnione, szczególnie wśród tytułów, które nie łapią się obecnie do pierwszej 100. :)

Pewno Alien 3 się nie załapał :P