Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Aliens (1986) reż. James Cameron - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Jamesa Camerona (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Jamesa-Camerona--87)
+---- Wątek: Aliens (1986) reż. James Cameron (/Thread-Aliens-1986-re%C5%BC-James-Cameron--2684)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

RE: ALIENS - nawrocki - 17-11-2011

Z argumentami wobec Newt się zgodzę, ale od Apone'a to się odwal - gdybym był tam wtedy z nimi, właśnie od takiego sierżanta chciałbym przyjmować rozkazy, podobnie jak mieć w składzie Vasquez i Hudsona (no kurde, ja nie wiem, jak jego można nie lubić?). Team Marines to jeden z głównych powodów, dla których częściej wracam do filmu Camerona, niż Scotta.

RE: ALIENS - Hitch - 17-11-2011

Widmo: Decydujące Starcie

RE: ALIENS - Bucho - 17-11-2011

Czytam to marudzenie odnosnie Newt i nie wierze Oczko

Anielski, nikt Cie nie nazwal trolem. Tak czy inaczej, dawaj jakis przyklad, bo z tego co sie orientuje Newt zachowuje sie jak typowe dziecko po traumatycznych przezyciach - mam taka jedna z podstawowki w piwnicy, wiec wiem co mowie <ok>

Manifestacje zolnierzy twardzieli sa MEGA, tak samo jak manifestacje zolnierzy twardzieli z Predatora - nie walcz z tym Oczko

(17-11-2011, 15:49)Bucho napisał(a): Czytam to marudzenie odnosnie Newt i nie wierze Oczko

Tak czy inaczej, dawaj jakis przyklad, bo z tego co sie orientuje Newt zachowuje sie jak typowe dziecko po traumatycznych przezyciach - mam taka jedna z podstawowki w piwnicy, wiec wiem co mowie <ok>

Właśnie dlatego, że zachowuje się typowo, jest nieznośnie irytująca. Coś jak Dakota Fanning w Wojnie Światów (chociaż ona to już rekord świata ustanowiła).

RIIIIIIIIPLEEEYYY!!!! - boszszsz...

RE: ALIENS - Craven - 17-11-2011

A ja tylko wspomnę, że ten "dowódca-Murzyn", to pierwszy czarnoskóry marine, który w czasie wojny wietnamskiej otrzymał stopień sierżanta. Apone jest 100% prawdziwym wietnamskim wojakiem.

Jak argumenty nie przemawiają to powołam się na memy:
[Obrazek: jak-to-apone-nie-jest-przekonujacy-pl-ffffff]

RE: ALIENS - Anielski_Pyl - 17-11-2011

Dowódca-Murzyn mógł być nawet generałem - w filmie, konkretnie w scenie po przebudzeniu, wypada do dupy. Dlaczego? Bo brzmi i zachowuje się sztucznie. Więcej argumentów już podać nie mogę - trzeba mieć to wyczucie - także w scenie z Newt i Ripleyyyyyyyy...

@ Bucho; tak odniósł się do mojej wypowiedzi (gdzie dałem Aliens 8,5) Snappik:

Cytat:Kiepskie argumenty i prowokacja, wręcz poziom Onetu tudzież innego skupiska trolli. Mam podobnie jak Mental - czarna lista

xD

RE: ALIENS - Bucho - 17-11-2011

Ok, a Ty to wyczucie jak rozumiem masz Oczko Na milion piec uzytkownikow na tym forum, jestes jedna z dwoch osob, ktore maja cos do gry Matthewsa i strzelasz slepakami o nazwie wyczcie, heh.

Newt i Ripleyyyy...a co miala wolac? Oczko

RE: ALIENS - Craven - 17-11-2011

(17-11-2011, 16:32)Anielski_Pyl napisał(a): Dowódca-Murzyn mógł być nawet generałem - w filmie, konkretnie w scenie po przebudzeniu, wypada do dupy. Dlaczego? Bo brzmi i zachowuje się sztucznie. Więcej argumentów już podać nie mogę - trzeba mieć to wyczucie - także w scenie z Newt i Ripleyyyyyyyy...

To nie argumenty, to bzdury Uśmiech

Widać jak Ty byłeś w Wietnamie, to było inaczej Duży uśmiech

(17-11-2011, 16:44)Bucho napisał(a): Newt i Ripleyyyy...a co miala wolac? Oczko

Zamknąć mordę, a najlepiej umrzeć przed przybyciem Marines ;D

RE: ALIENS - Albertino - 17-11-2011

Pedanciki wy moje, zluzujcie trochę poślady. To jest film rozrywkowy, a nie relacja z działań marines. Sam Cameron się przyznał, że nie tak się oni zachowują, ale pisząc scenariusz nie wiedział o tym. Nic nowego w temacie.

Myślę, że jeszcze powinniście jeszcze powałkować kwestię Ripley + otwarta śluza + Alien trzymający ją za nogę. W końcu takie nierealistyczne, że hoho. Dżizas.

RE: ALIENS - Hitch - 17-11-2011

No i za 200 lat Marines może będą inaczej się zachowywać niż dziś, hm?

RE: ALIENS - Mefisto - 17-11-2011

(17-11-2011, 16:18)nawrocki napisał(a): Właśnie dlatego, że zachowuje się typowo, jest nieznośnie irytująca.

umarłem Duży uśmiech

RE: ALIENS - Mierzwiak - 17-11-2011

Kochani, zdecydowanie macie za niski współczynnik not giving a fuck Uśmiech

RE: ALIENS - Bucho - 18-11-2011

Aliens? fap, fap, fap, fap! Oczko

RE: ALIENS - Mefisto - 25-11-2011

Aliens na lodzie - umarłem Duży uśmiech

RE: ALIENS - shamar - 19-02-2012

Poprawki wersji DC na BD.

http://www.movie-censorship.com/report.php?ID=294598

RE: ALIENS - Gieferg - 18-03-2012

Zauważyłem dzisiaj coś na co nigdy wcześniej, podczas niezliczonych seansów nie zwróciłem uwagi:
Kiedy Bishop robi swoją sztuczkę z nożem, patrzcie cały czas na Apone'a :]

RE: ALIENS - Hitch - 18-03-2012

Co, że to było puszczone szybciej? Nihil novi Uśmiech

RE: ALIENS - Danus - 18-03-2012

Gieferg, ale ty masz zapłonUśmiech

RE: ALIENS - Anielski_Pyl - 18-03-2012

Cytat:Gieferg, ale ty masz zapłonUśmiech

Zapłon szachisty Uśmiech Chyba we wszystkich bazach z "ciekawostkami" odnośnie Aliens jest o tym napisane.