Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Interstellar (2014) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60)
+---- Wątek: Interstellar (2014) (/Thread-Interstellar-2014--3183)

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Negatywny - 27-11-2013

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 28-11-2013

Jak chcecie solidnych naukowych podstaw w hard sf z poważną, wielowątkową fabułą, to poczekajcie* na przetłumaczenie prozy Dukaja na angielski i pierwsze ekranizacje made in USA, wcześniej niestety nic nie widzę na horyzoncie Oczko

*z 15 lat jak nie lepiej

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Juby - 28-11-2013

Cytat:Title: Interstellar (trailer #1)

Ratings:G

Running Time:1:43

Distributor:Paramount Pictures

Czyli plotka okazała się prawdą, i pan Nolan zaszczyci nas teaserem do swojego filmu jeszcze w tym roku.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mefisto - 28-11-2013

I pewnie będzie w nim tyle pokazane, co w pierwszych teaserach Incepcji Uśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 28-11-2013

I dobrze, przecież teaser nie ma wiele pokazywać. Plus teasery do "Inception" były świetne, podobnie jak te do "TDKR".

Ja nie będę hispterzył i naturalnie będę czekał z zapartym tchem. A jak chcecie to możecie już wypisywać miasta, które nie czekają na teaser "Interstellar":/

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Danus - 28-11-2013

Chełm nie czeka, bo wie, że nic tam nie będzie. A skoro nic nie będzie to po co czekać?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - PropJoe - 28-11-2013

Kurde, Lawrance, są granice fanboystwa.
Mefisto, nie marudź. Dowiemy się, jaką to genialną typografię przygotował Nolan dla tytułu nowego filmu. Czy już wiemy?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Gal Anonim - 28-11-2013

To ja wspomnę tylko (bo już sie ponoć tu kiedyś wypowiadałem), że mój ostatni post ze stwierdzeniem, że kompletnie nie czekam na ten film był tak kontrowersyjny, że Proteus i Lawrence wysłali list do Prezydenta zmuszając policję do usunięcia mojej wypowiedzi z forum.

Takoż nie czekam.

(28-11-2013, 21:31)Crov napisał(a): To ja wspomnę tylko (bo już sie ponoć tu kiedyś wypowiadałem), że mój ostatni post ze stwierdzeniem, że kompletnie nie czekam na ten film był tak kontrowersyjny, że Proteus i Lawrence wysłali list do Prezydenta zmuszając policję do usunięcia mojej wypowiedzi z forum.

Tak w i tym liście poprosiłem także, o usunięcie mojego własnego posta.

@Danus Ale przecież ja nic nie robię? A jeżeli już robię i to komuś przeszkadza to najmocniej przepraszamUśmiech

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Proteus - 28-11-2013

@Crov, coś Ci się pomyliło. Nikt z mojej inicjatywy postów nie stracił, a przecież nawet nie było o co, bo nikt głupot nie wypisywał. I serduszko mnie kłuje, że w ogóle pomyślałeś, że z takiego pierdoła mogłem komuś podłożyć świnię Smutny *chlip*

To ja już obstawiam. Będzie czarne tło, ewentualnie nocne niebo z gwiazdami. I font - metaliczny, nowoczesny. Gdzieś po pierwszej minucie padnie plansza z: "From the director of 'The Dark Knight' and 'Inception'". I nic konkretnego. Pewnie nawet żadnych obrobionych materiałów z planu.

Zaryzykuję też i postawię przeciw bukmacherskim przewidywaniom, mając nadzieję, że nie padnie ani jeden "epic".

Generalnie półtorej minuty niczego na rozruszanie machiny, od której padnie pół internetu. Same old, same old.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Danus - 28-11-2013

Lawrence, to chyba nie do mnie?
Na film Nolana jak najbardziej czekam, ale nie na trailer, który zapewne nic nie pokaże oprócz logotypu plus jakiś randomowych dźwięków prosto z filmu w tle.
Czekajmy na prawdziwy trailer i cieszmy się tym co kiedyś zobaczymy.

(28-11-2013, 21:37)Danus napisał(a): Lawrence, to chyba nie do mnie?

Najmocniej przepraszam chodziło o Propjoe.

@Proteus Dokładnie pewnie tak będzie z teaserem i jak dobrze pójdzie to może w tle usłyszymy już jakiś przedsmak muzyki Zimmera, jak to było z poprzednimi teaserami do filmów Nolana.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 28-11-2013

(28-11-2013, 21:36)Proteus napisał(a): To ja już obstawiam. Będzie czarne tło, ewentualnie nocne niebo z gwiazdami. I font - metaliczny, nowoczesny. Gdzieś po pierwszej minucie padnie plansza z: "From the director of 'The Dark Knight' and 'Inception'". I nic konkretnego.
Font biały, fade in w jakiś naukowy klimat (tablica ze wzorami, laboratorium, uniwersytet), jakieś quasi-fachowe hasło nawiązujące do upływu czasu i tutaj long shot z mojej strony - coś z Einsteinem (cytat albo nawet slajd).

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 29-11-2013

(28-11-2013, 21:26)Lawrence napisał(a): teasery do "Inception" były świetne, podobnie jak te do "TDKR".
Ta, były tak świetne, że biją na głowę filmy, które zapowiadały. Trzeci raz nie dam się nabrać, chociaż jestem głodny ciekawego sci-fi więc (chyba) mimo wszystko czekam.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Craven - 29-11-2013

Przypomni ktoś jak wyglądały pierwsze teasery Incepcji?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 29-11-2013

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Cator - 29-11-2013

Incepcja miała spoko teasery i trailer, który był jednym z najczęściej przywoływanych w 2010. Film wyszedł świetny i wpisujący się w nieszablonowy styl i tematykę jaką zapowiadały zwiastuny.

Rises miało chujowy teaser i coraz to lepsze trailery, które zaczynały od średniaka, aż przechodziły w spoty, które nakręciły nawet niektórych niewiernych. Film niestety wyszedł jaki wyszedł.

Ja również obstawiam, że pierwsza zajawka Intersellar będzie skromna, i to nawet nie dlatego, że to teaser, a dlatego, że film będzie skromniejszy niż się wielu wydaje. I nie mam tego na myśli jako wadę.

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Craven - 29-11-2013

No tak, gdzie te trailery, które budowały ciekawość a jednocześnie nie wyjaśniały nic... Było coś takiego po Incepcji?

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - zombie001 - 02-12-2013

Ok, przeczytałem w końcu większość scenariusza, gdzieś tak ponad 70% - po drodze trochę omijałem takie mniej istotne sprawy. Koncepcje ocenił bym na 8/10 - jest wiele rzeczy, które można poprawić, ale jest też i wiele ciekawych pomysłów, które łatwo popsuć. Sam scenariusz gdzieś tak na 7.

Rzuciło mi się w oczy kilka rzeczy:
Po pierwsze, gdyby ktoś zapytał mnie, kto byłby najlepszym reżyserem do takiego filmu, na pewno nigdy nie wskazał bym Nolana. Spielberga, Abramsa, Birda, nawet Verbinskiego, i pewnie jeszcze z 15 innych reżyserów, ale nie Nolana. W takim kształcie, w jakim prezentuje się scenariusz, ten projekt nie pasuje do jego filmografii. I tu pojawia się pewien problem, bo...

Po drugie, "Interstellar" na bazie scenariusza z 2008 to typowe kino nowej przygody. Owszem porusza pewne ważne, a nawet bardzo ważne problemy, ale z pewnością nie jest to taki film, z "kijem w tyłku" jak "Incepcja", czy też Trylogia o Batmanie... Niestety obawiam się, że Nolan będzie chciał z tego zrobić, poważny do bólu i sztywny film, a moc pomysłu na "Interstellar" tkwi właśnie w tym Spielbergowskim duchu, kina nowej przygody. Silenie się na zbytnią powagę, chyba tu nie przejdzie. Poza tym nie ufam zdolnościom scenopisarskim Chrisa. Pewnie zacznie kombinować, komplikować tą dość prostą historią i dodawać jakieś badziewne twisty, ale nie tędy droga, bo nie takie modyfikacje scenariuszowe są tu potrzebne...

Po trzecie, uważam że film jest dość dobrze wyważony w kwestiach naukowych i fantastycznych. Nie jest to jakieś szczególnie mega-ambitne science-fiction, gdzie ten pierwszy człon jest najważniejszy, ale nie jest to też jakiś bezsensowny blockbuster w stylu "Transformers", robiony tylko po to, aby zarobić jak najwięcej $$$$$$ . Równowaga została zachowana.

Scenariusz ma kilka istotnych problemów.
Największym minusem, jest chyba wtórność. Jonathan zmiksował tu wiele pomysłów, które już w kinie sci-fiction wielokrotnie, w jakiś tam sposób, wałkowano. Momentami pojawiały się elementy, które sprawiały, że miałem deja vu. Poziom jest o wiele wyższy niż takiego TDKR, chociaż końcówka taka mocno przebajerowana, że Jonathan chyba sporo zioła wypalił. W sumie sam film to czyste science-fiction, więc miał prawo Język
Drugi problem to bohaterowie i to właściwie Ci główni, w których wcielają się Anne i Matt. Postacie są w miarę dobrze rozpisane, ale nie błyszczą jakoś szczególnie. Mimo, że mają największy czas ekranowy to nie wybijają się ponad przeciętność. Podczas czytania scenariusza jakoś szczególnie im nie kibicowałem. Ot są bo są. Zresztą o czymś świadczy fakt, że najciekawsze postacie to:
drugoplanowa rola
i
trzecioplanowa rola

RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - patyczak - 02-12-2013

Cytat:Niestety obawiam się, że Nolan będzie chciał z tego zrobić, poważny do bólu i sztywny film

Nigdy nie zrozumiem tego zarzutu do Nolana, bo na serio mamy tak dużo śmiertelnie poważnych blockbusterów? Nie wiem jak inni, ale ja np. chętnie zobaczyłbym coś w stylu Prometeusza, w takim przyciężkim, wręcz pretensjonalnym klimacie, tylko pozbawionego idiotyzmu.