Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Westworld (HBO, 2016-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Westworld (HBO, 2016-) (/Thread-Westworld-HBO-2016--4072)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - jarod - 07-11-2016

Thandie trochę przepakowali (jej wpływ na azjate kupuję ale rudy powinien był od razu spierdolic i nakablować IMO) ale z drugiej strony jest to jakoś tam wytlumaczone mimo wszystko, no i przez jeden odcinek stała się ciekawsza postacią niż Dolores przez pięć. Levelowanie i drzewka dialogowe były piękne :)

I ogólnie fajniutki znowu odcinek, kurde. Nadal się jaram. Poza Thandie trochę krzywiłem się na filmowe i nieco banalne creepy podziemia ale z drugiej strony dali tam cudna scenografię (nawiązanie do mieszkania Sebastiana w BR?) z oryginalnym MIB w tle no i też to pasuje do tej serialowej metaforyki z poziomami piekła więc macham ręką. I intryga coraz bardziej się rozkręca, chociaż poszli już w full Losta i na jedną odpowiedź dostajemy 10 nowych pytań. Oby ta układanka się jakoś wyklarowała.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - kawa i papierosy - 07-11-2016

Jakie to było dobre! Wszystko konsekwentnie idzie do punktu kulminacyjnego tego sezonu - prawdy o Arnoldzie oraz, być może, buntu maszyn. Jestem pod wrażeniem, że brak tu patosu. Nie ma płaczu nad sensem życia, zabawą w boga i nawet wątek Arnolda nie wkracza na te tory.
Oprowadzenie Maeve po budynku było super, dodawanie jej statystyk również. Wątek domku na odludziu był mega klimatyczny no i zabójstwo psa oraz ostatnie słowa "chłopca" wywoływały straszny niepokój. Fajnie też, że wątek szpiegostwa przemysłowego był cały czas kontynuowany. Zastanawia mnie tylko, czy w świecie serialu istnieje jakakolwiek konkurencja (inny park) dla Westworld.

Ten serial jest (na razie) niesamowity. :)

NIE WYJASNILI NABOJA 1/10!!1!1!!!!1

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Arahan - 07-11-2016

A mnie ten odcinek nie porwał. Tzn był dobry, ale jednak wolę wątek Dolores, Williama i MiB. Nie mniej czekam co dalej bo sprawa szpiegostwa jest cholernie intrygująca. No i Maeve, ciekawe co będzie teraz po podkręceniu jej przez rzeznikow.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - kawa i papierosy - 07-11-2016

A mi chyba klimat "wnętrza" bardziej przypasował niż ciągłe odgrywanie scenariuszy, które do właściwej fabuł nic nie wnoszą, bo wszystko się resetuje. Prawdziwy Westworld odbywa się za kulisami. :P

http://i.imgur.com/qYgPgIG.jpg

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - kawa i papierosy - 08-11-2016

A ja zastanawiałem się, dlaczego Bernard powiedział "Arnold?".
Coraz bardziej fascynuje mnie ta legendarna postać i jej stosunki z Fordem. Jeżeli okaże się, że on żyje i mieszka na końcu labiryntu pociągając za wszystkie sznurki to będzie całkiem niezły cliffhanger.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Albertino - 08-11-2016

(08-11-2016, 00:12)kawa i papierosy napisał(a): A ja zastanawiałem się, dlaczego Bernard powiedział "Arnold?".
Coraz bardziej fascynuje mnie ta legendarna postać i jej stosunki z Fordem. Jeżeli okaże się, że on żyje i mieszka na końcu labiryntu pociągając za wszystkie sznurki to będzie całkiem niezły cliffhanger.

To będzie nędzny cliffhanger. Mam nadzieję, że mają coś ciekawszego w zanadrzu.

Odcinek o poziom niżej niż wszystko, co widzieliśmy do tej pory. Niestety dużo głupotek, które stworzą żer dla hejterów.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - kawa i papierosy - 08-11-2016

(07-11-2016, 20:45)jarod napisał(a): Thandie trochę przepakowali (jej wpływ na azjate kupuję ale rudy powinien był od razu spierdolic i nakablować IMO) ale z drugiej strony jest to jakoś tam wytlumaczone mimo wszystko,  no i przez jeden odcinek stała się ciekawsza postacią niż Dolores przez pięć. Levelowanie i drzewka dialogowe były piękne :)

Właśnie przeczytałem, że takie a nie inne zachowanie pracowników, którzy levelowali Maevae nie było przypadkowe. Ten wątek ma zostać wyjaśniony w 8 odcinku. 

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - jarod - 08-11-2016

Cytat:Niestety dużo głupotek

Oj tam zaraz dużo, na razie tylko zachowanie rudego mnie nurtuje ale skoro to poruszą później... Na chwilę obecną wszystkie wyjaśnienia jako tako trzymają się kupy a serial jest też bardziej "symboliczny" niż osadzony w twardej rzeczywistości - samo to że właściwie mamy tu park jako odrębny mikroświat i przez sześć odcinków nie pokazano "outside world" - więc też nie wymagam jakieś mega naukowej akuratności i realizmu i mogę akceptować efekciarskie pierdoły pokroju szklanych boksów czy Tajemnicy Naboi.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - f.lamer - 08-11-2016

(07-11-2016, 22:50)jarod napisał(a): NIE WYJASNILI NABOJA 1/10!!1!1!!!!1

a co gorsza nie zanosi się na to żeby roboty strzelały do ludzi :(

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - PropJoe - 08-11-2016

Z jednej strony rzeczywiście kilka nowych głupot. Jak już muszą być te szklane ściany to myślałem, że są m.in. po to, żeby kontrolować to, co się dzieje w środku i skoro dostają alerty o jakichś problemach w parku to tym bardziej takie akcje jak z Maeve nie powinny przejść. Tym bardziej jej spacer po budynku, który sam w sobie był spoko (Radiohead drugi raz w jednym odcinku! a w ogóle to przynajmniej trzeci raz), ale mam wrażenie, że mógł i powinien dawać większego emocjonalnego kopa. Nawet jeśli już coś wcześniej podejrzewała. Bo przecież na styku dwóch światów jest tu największy emocjonalny potencjał. Spacer Maeve i domek w lesie to i tak spory postęp, ale nadal trochę to letnie wszystko. Niemniej ciekawsze to niż wątek Dolores i Williama i ogólnie odcinek bardziej intrygujący niż poprzednie.

No i na całe szczęście teoria o kilku liniach czasowych coraz mniej prawdopodobna, nie? 

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - jarod - 08-11-2016

W ogóle fajnie że mamy kolejny orkiestrowy cover, chciałbym by było tego więcej, bo to fortepianowe pitu-pitu niby fajne ale jak dla mnie jest jednak trochę marnowaniem licencji. No i Nolan chyba naprawdę lubi Radiohead (finał trzeciego sezonu Poi - PAMIĘTAMY <3)

Co do spaceru

[Obrazek: mt_GpsFsI0SWpJh2ewCFQls4Vsqay9zKKKam49pq...ce58e5063c]
:)

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - tchopz - 09-11-2016

(08-11-2016, 02:44)kawa i papierosy napisał(a):
(07-11-2016, 20:45)jarod napisał(a): Thandie trochę przepakowali (jej wpływ na azjate kupuję ale rudy powinien był od razu spierdolic i nakablować IMO) ale z drugiej strony jest to jakoś tam wytlumaczone mimo wszystko,  no i przez jeden odcinek stała się ciekawsza postacią niż Dolores przez pięć. Levelowanie i drzewka dialogowe były piękne :)

Właśnie przeczytałem, że takie a nie inne zachowanie pracowników, którzy levelowali Maevae nie było przypadkowe. Ten wątek ma zostać wyjaśniony w 8 odcinku. 

Ja w zasadzie nie potrzebuję dodatkowych wyjaśnień.
Azjatę fascynują androidy (potwierdzał to epizod z wróbelkiem) i po prostu był ciekaw.
Rudy za to został w moment rozszyfrowany przed androida wyspecjalizowanego w rozpoznawaniu ludzkich ciągot. Maevae wyraźnie wspomniała, że koleś lubi coś czemu sprzyja przebywanie z androidami, którym można skasować pamięć (If you know what... Of course you know!). Albo boi się, że to się wyda, albo nie chce stracić dostępu, a najpewniej jedno i drugie.
A nie może po prostu wykasować jej pamięci i dopiero podkablować, bo już widzi, że coś w tym procesie nie działa i pamięć jednak zostaje, a hosty budzą się pomimo blokady.  

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 09-11-2016

(08-11-2016, 00:12)kawa i papierosy napisał(a): A ja zastanawiałem się, dlaczego Bernard powiedział "Arnold?".
Bo wygląda jak Arnold. Pytanie to raczej, dlaczego Ford uznaje te postac za swojego ojca, skoro zdjecie, ktore wrzucil wyzej jarod przedstawialo Arnolda.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - jarod - 09-11-2016

Nie pamiętam ale czy było jednoznacznie potwierdzone że typ ma zdjęciu to Arnold? Bo to mogła być zmyła równie dobrze.

Inna sprawa że to tłumaczenie Forda to dla mnie wyglądało jak "haha no patrz jestem samotnym dziadkiem, mam swoje dziwactwa, stworzyłem namiastkę rodziny, widzisz? A teraz idź sobie i przestań dalej kopać".

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - Gal Anonim - 09-11-2016

Moze mogla byc - bo nie pamietam dokladnie jak to wygladalo juz, czy Ford powiedzial wprost, ze to on na zdjeciu - ale

[Obrazek: File_000_picmonkeyed-c5230a52-a0a9-471d-...ormat&q=70]

Jest razem z młodym Fordem na zdjeciu przy rozmowie o Arnlodzie. Bernard tez myslal, ze to Arnold na zdjeciu. A na zdjeciu oczywiscie moze byc host-ojciec. Tylko IMO wydaje mi sie troche przesadnym gmatwaniem.

Inna rzecz, ze jesli tak jest - i naprawde nie wiemy jak Arnold wygladal to mozemy znow wrocic do teorii, ze Bernard jest "klonem" Arnolda.

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - raven.second - 10-11-2016

Piękne to. Zaczynam rozumieć narzekania innych (tak, również te dotyczące braku wyjaśnienia działania amunicji, podania jej kalibru, wagi, prędkości oraz pochodzenia i materiału z jakiego została wykonana), ale dla mnie to jest naprawdę świetna rzecz. Dopracowana, ale bez przesady, bo zostawia miejsce na własne domysły i snucie swoich teorii, czasem absurdalnych. Świetnie zagrana, nawet jeśli tylko Harris wybija się ponad wszystko (i oryginalny papa Abernathy w wiadomej scenie), a Hopkins przeważnie jedzie na autopilocie, to coś w tym jest, coś, co mnie przyciąga i nie pozwala się nudzić. A już to, że wszystko niejako dzieje się na płaszczyźnie "graczy" oraz "prowadzących" i "postaci niezależnych", z questami, punktami, rosnącym poziomem trudności, enpecami i problemami jest dla mnie cudowne - mogę to oglądać w ciemno, bez końca.
I tymczasowe porzucenie wątku Dolores, chociaż wydawała się być główną bohaterką, wyszło naprawdę na dobre - to, co się dzieje z Maeve i pracownikami z Delos bardzo mi się podoba. Taka mała odmiana, o!

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - kawa i papierosy - 10-11-2016

(10-11-2016, 10:48)raven.second napisał(a): a Hopkins przeważnie jedzie na autopilocie

RE: Westworld - 2016 - HBO [SPOILERY] - nawrocki - 10-11-2016

Wszystko fajnie, tylko że gość do analizy wybrał akurat najlepszą do tej pory scenę z Hopkinsem, w której ten wreszcie miał okazję zagrać coś konkretnego.