Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Rambo (1982-2019) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Rambo (1982-2019) (/Thread-Rambo-1982-2019--90)

- Oconnel - 12-10-2007

Zabijcie mnie, ale Ja lubię Rambo :) Może dlatego iż jest to jeden z pierwszych filmów, które oglądałem w kinie i sięgam to pamięcią. Mam sentyment do jedynki, dwójka też mi się podobała, trójka już nie co gorzej. Czekam z niecierpliwością na powrót Johna Rambo, mam jednak nadzieję że nie następuje to zbyt późno...

- Anonymous - 12-10-2007

Cytat:Zabijcie mnie, ale Ja lubię Rambo

:roll:

Zabilibyśmy gdybyś nie lubił :P

Tak z ciekawości - czemu piszesz "Ja" z dużej litery? 8)

- Glut - 12-10-2007

Gieferg napisał(a):
Cytat:Zabijcie mnie, ale Ja lubię Rambo

:roll:

Zabilibyśmy gdybyś nie lubił :P

Też mnie to zdziwiło. Każdy lubi Rambo. To jedyny film, którego trylogię oryginalną zakupiłem w formie packa (no tak, tani był). A nowy tyt. pasowałby do poprzednich części. A ta nowe wydaje mi się być taka bardziej poważna (tzn. jak poprzednie, ale czasami mieliśmy w nich do czynienia z niezamierzoną śmiesznością), dlatego John Rambo lepiej pasuje.

- Oconnel - 12-10-2007

Większość osób które znam nie przepadają za Rambo. W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób. Więc jeżeli chodzi o mnie, to jesteśmy w mniejszości :)

- tomashec - 12-10-2007

Oconnel napisał(a):Większość osób które znam nie przepadają za Rambo. W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób.

podaj ich nazwiska i adresy. przekaze je johnowi.

- Gal Anonim - 12-10-2007

Oconnel napisał(a):Większość osób które znam nie przepadają za Rambo. W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób. Więc jeżeli chodzi o mnie, to jesteśmy w mniejszości :)
Bo podobnie jak w przypadku "Rocky'ego" ludzie mają bardzo stereotypowe opinie na temat tych dwóch filmów - ot strzelają się, ot leją się po mordach, a to, że występuje Stallone ma być tylko kolejnym powodem dla których te filmy miałby być gniotami. Zwykła niewiedza. :)

A ja na tytuł polski proponuję: "Rambo 4.0" :) Chociaż to nie jest tak jak w przypadku "Die Hard", że tytuł mocno nawiązuje do tytułu trylogii. Także to "Rambo: To Hell and Back" i tak pewnie przetłumaczą na jakieś "Rambo: Tam i z Powrotem" albo "Rambo: Piekło" więc nie martwcie się. ;) Jak dla mnie fajny byłby po prostu "John Rambo", podobnie jak w przypadku zakończenia serii o "Rockym".

- Mefisto - 12-10-2007

Crov napisał(a):i tak pewnie przetłumaczą na jakieś "Rambo: Tam i z Powrotem" albo "Rambo: Piekło" więc nie martwcie się. ;)

niech jeszcze dorzucą smoka, to mamy z głowy ekranizację Hobbita :D

- Cassel - 12-10-2007

Oconnel napisał(a):W sumie słowo "Rambo" wywołuje zazwyczaj śmiech lub conajmniej uśmiech na twarzach wielu osób.
Crov napisał(a):Bo podobnie jak w przypadku "Rocky'ego" ludzie mają bardzo stereotypowe opinie na temat tych dwóch filmów - ot strzelają się, ot leją się po mordach
No ale co zrobić, skoro nawet W. Kopaliński w swoim "Słowniku wydarzeń, pojęć i legend XX wieku" tak charakteryzuje Rambo: symbol racji po stronie bezmyślnej siły; wizerunek niszczycielskich sił człowieka. :P W ogóle Rambo to dziwne nazwisko, chyba nawet jak na Amerykanów, ale tym bardziej zapamiętywalne i teraz z jednym tylko się kojarzące. Ciekaw jestem, co by było, gdyby niegdyś "Commando", inna modelowa rozwałka z biceps-manem w roli głównej, miała tytuł "Matrix", czyli tak, jak się nazywał główny heros. I potem mógł być sequel "Matriksa" z Arniem, i jeszcze jeden... Wachowscy mieliby nie lada problem. :)

- tomashec - 13-10-2007

jaja jak berety:
http://www.aintitcool.com/node/34423

powrocili do tytulu JOHN RAMBO.

- Gal Anonim - 13-10-2007

Jaja jak berety to ja zjadam na śniadanie! Dobrze, że znowu "John Rambo" jest, bo lepsze.

Swoja droga:

The title looks to be JOHN RAMBO and it looks like, this might not be his final adventure.

Czyżby nastepne czesci? Ee...

- tomashec - 13-10-2007

wlasnie, tez sie niestety obawiam... mysle jednak ze rozejdzie sie po kosciach i nic z tego nie wyjdzie. co za duzo to nie zdrowo.

- tomashec - 18-10-2007

3 x TAK:

1. ostateczna zmiana tytulu na proste RAMBO.
2. film otrzymal kateogrie R
3. w koncu oficjalny plakat:
[Obrazek: rambotohellandback20071gx6.jpg]

- D'mooN - 18-10-2007

Idealny.
Nie pozostaje nic innego niż oczekiwanie na premierę!

- Oconnel - 18-10-2007

Plakat jest bez zarzutu.

- Mental - 18-10-2007

Cytat:film otrzymal kateogrie R

uff, to dobrze. zwiastun sugerował PG-13 :)

- Eorath - 18-10-2007

Premiera krótko po moich urodzinach :) Zrobię sobie prezent i pójdę do kina :D

- Mental - 18-10-2007

uwielbiam postaci upozowane tak jak Stallone. podobnie upozowany jest Eastwood na plakacie Unforgiven. ciarki mnie przechodzą na sama myśl o premierze Johna Rambo (aka Rambo :))

- Anonymous - 18-10-2007

Plakat świetny, ale tytuł....hehehe... mamy tu tytuł pod jakim od dawna jest u nas znana jedynka, ciekawe jakiego tłumaczenia mozna się spodziewać po polskim dystrybutorze w takim razie , pewnie "Rambo: Decydujące Starcie", cóż, kto mógł przewidzieć, że po Rambo III nastapi Rambo, tym samym mamy do czynienia z najbardziej skopaną pd względem nazewnictwa serią:

First Blood
Rambo: First Blood Part II
Rambo III (powinno w zasadzie być Rambo II: First Blood Part III :lol: )
Rambo

:lol:

- tomashec - 18-10-2007

mysle ze monolith pojdzie po najmniejszej lini oporu i polski tytul bedzie z numerkiem IV.

- Mierzwiak - 18-10-2007

Plakat bardzo fajny w swej prostocie.

Sam tytuł Rambo to trochę dziwny wybór. Szkoda że nie są pewni czy będzie to ostatni film z serii, można by się pokusić o tytuł Rambo: The Last Blood, chociaż to nieco kiczowate :wink: