![]() |
|
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? (/Thread-Co-jeszcze-opr%C3%B3cz-Holi%C5%82ud-ze%C5%BCre-politykal-korektnes--1529) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
|
RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Snappik - 04-12-2024 Kobiety tak mocno chciały feminizmu, że dostały podwójną dawkę :) Modelką roku zostaje facet, w sporcie faceci biją kobiety na ringu. To się kiedyś odkręci w drugą stronę i panny poczują się tak zagrożone, że wrócą do swoich pierwotnych instynktów:
RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Mefisto - 04-12-2024 Tylko, że wtedy będą już stare i nikt ich nie będzie chciał :) RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - OGPUEE - 04-12-2024 Ale mogą na starość naprawiać moralnie zgniły świat i być bardziej papieskim od papieża jak Uplifters w Nietolerancji :). RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Bucho - 04-12-2024 Gdy Judeaizacja wjedzie za mocno: Here we go again: RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Bucho - 07-12-2024 Prawda czasu, prawda ekranu: https://pbs.twimg.com/media/GeFfwJNWoAAiThz?format=jpg&name=small :) RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - OGPUEE - 07-12-2024 W sumie coś w tym jest :) RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Lashly - 07-12-2024 Czy to nie jest ten koleś który zrobił też dokument "jak opuściłem ideologie anti-woke" czy coś? W sumie to z jednej strony tak ten ruch "anti" jest wkurzający i wielokrotnie tak bezmyślni jak ci, z którymi walczą. Ale z drugiej jak ci od "woke" chcą z nimi walczyć albo liczą, że więcej osób "przejrzy na oczy" jak ta ideologiczna wajcha przesunęła się ledwo 5 minut temu? Nawet samo słowo"woke" przeszło od internetowego czarnego slangu i pop kultury do mainstreamu i teraz jest normalnie używany przez komentatorów politycznych typu Ziemkiewicz. A jedynym nawiązaniem do pop kultury który oni kiedykolwiek używali były zawsze lektury szkolne, główne od Sienkiewicza. RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Bucho - 07-12-2024 To na 99% gdzies juz bylo u nas wrzucane, ale tego teraz nie widze, a jest mi potrzebne. Zbieram materialy ekstremalnych przykladny pedagogiki wstydu polaczonych z probami przelawania klasycznej neomarksistowskiej narracji, ktora od lat pochlania Zachod na cebulackie poletko. Ma jakis laskawca dostep do Gazowni i chec podrzucenia kopii tego wywiadu?! Gestosc musi byc spora, bo nawet czytelnicy czerstwej-czerskiej maja problem z przetrawieniem tego cuda: Agnieszka Szpila: Biały heteronormatywny ochrzczony Polak szkodzi planecie https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,28232815,szpila-bialy-heteronormatywny-ochrzczony-polak-szkodzi-planecie.html Lasia jest ogolnie cudowna: Szpila: Tryskam, więc jestem.Jeśli nie porzucimy starej seksualności, opartej na wyzysku i dominacji, będziemy nadal obciągać śmierci, zamiast tryskać życiem – mówi nam Agnieszka Szpila. https://krytykapolityczna.pl/kraj/octopussy-rozmowa-z-agnieszka-szpila/ Na 99% wspiera tez masowa imigracje z BW i Afryki, bo tam to oczywiscie wyzsze stany feministycznej swiadomosci. Czytam sobie jej rozne wpisy i wywiady, klasyczny woke-lewicowy pseudointelektualizm, ktory ma prawo bytu tylko w odgotnie sponosorowanym systemie medialno-kulturowym. RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Scheckley - 21-12-2024 Idea stojąca za tym filmem całkiem spoko, ale bądźmy szczerzy to film o gloryfikowanych listonoszkach, z którego starają się zrobić Kompanię braci. Jak ktoś trafnie zauważył: Marketing tego filmu woła o pomstę do nieba :P RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Pelivaron - 25-12-2024 Achhh, świąteczne odklejenie McKaya: https://www.worldofreel.com/blog/2024/12/24/adam-mckay-warns-trumps-america-might-ban-wicked-in-3-5-years RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - simek - 25-12-2024 Miło ze strony Trumpa, że poczeka z zakazem tego filmu na okres tuż po swojej prezydenturze :) RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - OGPUEE - 29-12-2024 Skorzystałem z Disney+ siostry i z czystej ciekawości rzuciłem oko na jedną z Silly Symphonies. Nie muszę mówić, że większość z nich nie jest dostępna i pewnie nikt z Disneya nie obraziłby się, gdyby ktoś inny wydał w celach komercyjnych. Anyway, przejrzałem Santa's Workshop. Oczywiście jest to ostrzeżenie (którego nie da się pominąć, ale trwa 15 sekund), że kiedyś złe stereotypy były akceptowalne, teraz nie itp. Akceptuję, bo kreskówka ma motyw z czarnoskórą lalką, który był ocenzurowany jeszcze w czasach, gdy ja oglądałem ją na Wieczorynce. Oglądam, a wersja z Disney+ jest bardziej pocięta niż za moich czasów (i podejrzewam, iż Austria raczej nie dostała eksluziwa)! Pod nóż poszedł cały segment stemplowaniem lalek przez Mikołaja. A także pochód zabawek, wśród których jest tańczący chasyd (sam do tej pory nie dostrzegłem, że to jakiś stereotyp, a co dopiero dziecko). Jak już dają ostrzeżenia, to niech będą konsekwentni i puszczą całość, a nie zedytowanego kastrata, bo potem człowiek myśli że czepiają murzyńskich ołowianych żołnierzyków prowadzący pochód zabawek (którzy, na tle innych etnicznych przedstawień z tego okresu, są bardzo łagodni). I szkoda, że oryginał to mogę jedynie ujrzeć na nielegalu: RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - shamar - 29-12-2024 Czyli dali ostrzeżenia przed, i tak, ocenzurowaną wersją? RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - OGPUEE - 29-12-2024 Tak. Zwłaszcza, że taki Steamboat Willie na Disney+ leci w pełnej nieocenzurowanej wersji. RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - shamar - 29-12-2024 RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Ted - 30-12-2024 Duma cię rozpiera. Murzyn pokazany dla odmiany jako zły szef korpo. W końcu uczciwych symetryzm w stosunku do białych złych szefów korporacji. Widziałem trailer tej bajki. Kreska zajebista do kwadratu, jak żywy retro komiks. Ale nie podobają mi się głupie zmiany w genezie - znów bardzo młoda ciotka jak w mcu, pająk gryzący Parkera będzie z portalu Dr Strange a nie laboratorium, nie widać wujka Bena, czyli tradycyjnie po mcu biały wujek uczący odpowiedzialności chyba jest już passe, i lepiej go wyciąć. Jeśli chcieli rozmiękczyć quasi konserwatyzm w rodzinie Parkera, mogli po prostu zrobić ciotkę May czarnoskóra, bo nie ma genetycznego związku z Parkerami, a nie kurwa wycinać kluczowa dla Spider-Mana postać, jaka jest stary wujaszek Ben. To tak jakby wyciąć rodziców Batmana, i zostawić tylko Alfreda. Jak przewracam oczami na wiele woke teorii, tak w przypadku wujka Bena faktycznie coś musi być na rzeczy, że oni go teraz nie lubią bo kojarzy się z stereotypem white mentor. Tylko że to wujek białego nastolatka a nie Milesa Moralesa. RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - marsgrey21 - 30-12-2024 Animacja brzydka, sztywna, pozbawiona emocji i życia, standard, czarny Osborn za to mnie cieszy, to dobrze, że postacie stworzone białe przez białych mogą przysłużyć się poprawieniu samopoczucia zakompleksionym i pozbawionym reprezentacji w mediach czarnym. Wracam oglądać DS9. RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - OGPUEE - 30-12-2024 Stan Lee był Żydem :). Co do czarnego Osborna, nie ziębi mnie (i sugerują, że wciąż będzie zły). I przynajmniej ta kretyńska fryzura z komiksów bardziej pasuje do czarnego. RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Corn - 30-12-2024 Odpaliłem zwiastun. Pierwszy biały ziomek poza Parkerem to oczywiście przestępca napadający na biedną hinduskę :) Wszędzie do okoła silne kobiety, tylko ten Parker taki fajtłapowaty. It's gonna be fuuuuuun! RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - marsgrey21 - 30-12-2024 Harry Osborn
|