Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams (/Thread-Star-Wars-The-Rise-of-Skywalker-2019-re%C5%BC-J-J-Abrams--4218)

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Lawrence - 13-01-2021

O to w ogóle byli Sithowie, gdyż wtedy to gryzłoby się z The Rule of Two?
A w ogóle to cała ta debata już traci sens jak się spojrzy na tego gifa poniżej:

[Obrazek: A27x.gif]

Jakim cudem możemy mówić w ogóle o jakiś ruinach drugiej Gwiazdy Śmierci i to z salą tronową, gdzie nawet szyby się ostały, kiedy wedle to tego co widzę w filmie, to raczej pył z niej został. 

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Corn - 13-01-2021

No to jest mega głupie, dlatego ten film ma u mnie 5/10 i wyżej nie podskoczy. Nie zmienia to jednak faktu, że z tej nowej trylogii jest dla mnie najlepiej skonstruowanym filmem ;).

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Dr Strangelove - 13-01-2021

(13-01-2021, 15:48)Lawrence napisał(a): O to w ogóle byli Sithowie, gdyż wtedy to gryzłoby się z The Rule of Two?
Nie wiem. Zresztą chyba nikt nie wie co to za jedni. Może nie Sithowie tylko jacyś kibice jak na Camp Nou czy Santiago Bernabeu Uśmiech

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Lawrence - 13-01-2021

(13-01-2021, 15:49)Corn napisał(a): No to jest mega głupie, dlatego ten film ma u mnie 5/10 i wyżej nie podskoczy. Nie zmienia to jednak faktu, że z tej nowej trylogii jest dla mnie najlepiej skonstruowanym filmem Oczko.

Jasne, rozumiem, to tak jak u mnie gdzie The Force Awakens ma 1/10 za ładne "Rey's Theme" Johna Williamsa, a The Last Jedi ma 0/10, to pewnie i Rise of the Skywalker miałby najwyższą notę, gdzieś może koło 2/10, czy 3/10. Oczko

(13-01-2021, 15:52)Dr Strangelove napisał(a): Nie wiem. Zresztą chyba nikt nie wie co to za jedni. Może nie Sithowie tylko jacyś kibice jak na Camp Nou czy Santiago Bernabeu Uśmiech

Wcale się nie zdziwię jak i sam JJ nie ma pojęcia kim oni są, ale wyglądają fajnie to ich dał. Uśmiech
Najbardziej to mi się w tym filmie podoba design tronu i już chciałem ich za coś pochwalić, a potem się dowiedziałem, że to był dawny design przygotowany na pierwsze wersje "Return of the Jedi". 

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Dr Strangelove - 13-01-2021

No więc pewnie dokładnie tak było. Dajcie mroczne trybuny z szumiącymi, mrocznymi kibicami bo będzie fajnie wyglądać. No to dali.

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - shamar - 13-01-2021

(13-01-2021, 13:53)Corn napisał(a): Tak było jak piszesz. Przeniósł swoje ciało do sklonowanej "kukły"

A klona trzymał wtedy w skrytce na klony?
Czy 30 lat jego duch straszył po resztkach stacji dopóki ktoś nie wpadł na pomysł żeby go sklonować?

Jakież to jest dno... A jak świetnie się zapowiadało (patrz teaser SW 7)

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - al_jarid - 13-01-2021

A co na tym teaserze niby było takiego szałowego? Znaczy... co oni tam pokazali, budzącego wysokie oczekiwania?
Bo rozumiem, że mowa o teaserze, w którym były tylko migawki Sokoła Millennium, Hana i Chewwiego, szturmowców i w ogóle wszystko, co już znamy + droid-piłka i dziwny miecz Kylo? Naprawdę po obejrzeniu tego miałeś wrażenie, że nowe "Gwiezdne Wojny" zapowiadają się świetnie? Dla mnie to było za mało, żeby z tego wnioskować cokolwiek o poziomie filmu.

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - marsgrey21 - 13-01-2021

Ja tylko pamiętam jak ludzie komentowali trailer i na widok sokoła krzyczeli "Han, Chewbacca!" no bo kto mógłby wykonywać takie manewry będąc ściganym przez Tie Fightery? No Rey.

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Corn - 13-01-2021

(13-01-2021, 20:01)shamar napisał(a):
(13-01-2021, 13:53)Corn napisał(a): Tak było jak piszesz. Przeniósł swoje ciało do sklonowanej "kukły"

A klona trzymał wtedy w skrytce na klony?
Czy 30 lat jego duch straszył po resztkach stacji dopóki ktoś nie wpadł na pomysł żeby go sklonować?

Jakież to jest dno... A jak świetnie się zapowiadało (patrz teaser SW 7)
Nie wymagam od ciebie oglądania z uwagą, bo już nie raz dałeś popis swojej inteligencji, ale było w tym filmie powiedziane, że po przeniesieniu swojej świadomości do nowego ciała potrzebował wiele lat by odbudować swoje siły. Snoke był jedynie jego tymczasowym projektem.

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Rozgdz - 13-01-2021

(13-01-2021, 14:58)Snappik napisał(a): Przecież cały pomysł z klonem Palpatine'a i ruin Gwiazdy Śmierci to jeden wielki nostalgia bit pozbawiony krzty kreatywności. Mamy nową trylogię, nowe postacie? A wrzućmy jako rozwiązanie coś, co zadziałało prawie 40 lat temu. Przecież fani to uwielbiają. Doprawmy do tego bitwą kosmiczną z milionami statków oraz starym pierdzielem siedzącym na tronie Oczko

Ostatecznym villainem powinien być Kylo i każdy w Disneyu to wie, ale przeczytali na Reddicie że fani czekają na motyw Reylo i zmienili zdanie Oczko

Ale co ma piernik do wiatraka ? Język

Motyw Reylo jest motywem wiodącym od pierwszej części i twórcy (i aktorzy) cały czas podsycali fanów.

W pierwotnej wersji patrząc na wątki z wszystkich części miało to wyglądać mniej więcej tak:

- Palpatine miał się pojawić ale pewnie symbolicznie, np jako hologram

- finał miał być w ruinach Gwiazdy Śmierci (i w sumie wciąż jest , bo kwestia Palpatine'a to w filmie zapychacz)

- Rey miała okazać się córką Snoke'a której ten się pozbył z powodu skłonności do wpadania w furię - Rey nie może się kontrolować gdy jest po Ciemnej Stronie. Była więc dla Snoke'a
bezużyteczna.

- Kylo miał być głównym villainem, palić, ścinać, zdobywać, zwalić Miasto w Chmurach (tak miał pojawić się Lando). I wszyscy z drogi.

- Kylo miał tak samo próbować zdobyć Rey i przeciągnąć ją na Ciemną Stronę

- Rey (tak jak w filmie) dałaby się opanować Ciemnej Stronie ale wpadłaby w furię i nie mogłaby się kontrolować (i np zasiekała Finna) więc Kylo musiałby walczyć na serio i ją zabić (jak na filmie)

- reszta jak na filmie - Kylo zabiłby Rey, ta - pewnie dzięki Lei by przed śmiercią "wróciła", powiedziałaby Kylo że go kocha i umarła. Kylo walnąłby na kolana i oddał jej swoje życie.

- w ostatniej scenie Rey przybyłaby na farmę Luke'a nie zakopywać miecze nie wiadomo po co ale tam zamieszkać i wychowywać dzieci - małego Luke'a i małą Leię.

Coś w tym stylu.

A potem ludzi u władzy w Disney'u trafił szlag ^^ I zaczęły się przeróbki i "łagodzenie" Oczko

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - shamar - 14-01-2021

(13-01-2021, 21:29)al_jarid napisał(a): A co na tym teaserze niby było takiego szałowego? Znaczy... co oni tam pokazali, budzącego wysokie oczekiwania?

To nie chodziło o żadne oczekiwania ale tam była magia. Nieopisane uczucie, że te postaci, ta historia toczy się dalej.
Nie zrozumisz

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Snappik - 28-01-2021

Też film można było jeszcze uratować w ostatniej minucie Oczko

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Bucho - 28-01-2021

Ten twist-roller na koncu cudowny Uśmiech

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Lawrence - 28-02-2021

https://rebe1scum.com/2021/02/28/rey-miala-nie-miec-zwiazku-ze-znanymi-postaciami-pochodzenie-bohaterki-zmieniono-podczas-produkcji-the-rise-of-skywalker/?fbclid=IwAR1-Sf3hcXtEXzQtwUgjnA2pJRdBENykTXGDqvxWZoPCsV_1SYCrmmndUXM

Cytat:„Powiedziałam Daisy Ridley jak bardzo podobała mi się Rey jako nikt, że była silna samodzielnie i że zasmuciło mnie powiązanie jej z Palpatine’em. Odpowiedziała, że też uwielbiała Rey znikąd i że przy pierwszych dwóch filmach »Powiedziano mi, że była nikim, więc tak, całkowicie to rozumiem. Rozumiem to.«.”

No coś takiego, ale jestem zaskoczony! Zupełnie jakby nie wiedzieli do końca co tworzą. <sarcasm off>

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Rozgdz - 28-02-2021

Lawrence, przecież jakby Johnson chciał to "przybić" to pokazałby wizję Kylo. A jedyne co pokazał to Kylo mówiącego coś do Rey... On celowo tego nie "domknął" Oczko

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Metatron - 28-02-2021

Z góry przepraszam że piszę takiego posta z gatunku "spam" ale chciałem się tym z kimś podzielić. Pamiętam scena po scenie większość filmów SW. A tego ostatniego, nie pamiętam kurde w ogóle. Utkwiła mi w pamięci tylko walka z Palpatinem z finału bo była tak żałosna i śmieszna. I nie pisze tego dla jaj, po prostu jest mi kurewsko smutno co się stało z Gwiezdnymi Wojnami, że po prostu widz jest na etapie, w którym nie pamięta o czym był finał nowej trylogii.

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Scheckley - 28-02-2021

Eee tam to nic. Po TLJ darowałem sobie "Gwiezdne wojny" (z wyjątkiem Mando) i jakoś mnie nie ciągnie do obejrzenia wysrywu Abramsa.

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Gieferg - 28-02-2021

Cytat:widz jest na etapie, w którym nie pamięta o czym był finał nowej trylogii.

Jakbym w ogóle obejrzał, to pewnie coś bym pamiętał, ale po TLJ nie jestem w stanie znaleźć powodu by to zrobić Język

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Rozgdz - 28-02-2021

O Reylo :p

RE: Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) reż. J.J. Abrams - Metatron - 28-02-2021

O licealnym romansie wysokiego bruneta bad boya z klasową kujonka szarą myszka. Wysoki brunet nie lubi starych, są dla niego obciachem, dlatego inspiruje się dziadkiem bad boyem.