Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 07-01-2022

Amazon bierze się za serial na podstawie gry Fallout

https://www.engadget.com/fallout-moving-forward-as-a-tv-series-on-amazon-prime-092535878.html

Jaram się okrutnie. Po pierwsze - te uniwersum (nawet w gorszych odsłonach od Bethesdy) jest wspaniałe, daje możliwości na kilka naprawdę dobrych sezonów. Po drugie - mam nadzieję, że nie zabraknie tam Bractwa Stali. Po trzecie - mam nadzieję, że Amazon da na to odpowiednie pieniążki bo jednak wastelandy, mutanty, retrotechnologia wymagają dobrych designerów i wykonawców. 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - yacajackowski - 07-01-2022

Kurde fajnie, w I i II grałem chyba raz z milion lat temu, ale III plus dodatki to dla mnie jedna z gier życia. New Vegas już nie grałem, IV słyszałem że niezła kupa więc też odpuściłem ale w sprawnych rękach może być sztosik.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Debryk - 07-01-2022

Na tę chwilę najbliższa ekranizacja Fallouta to "Book of Eli". Ma kilka motywów luźno powiązanych z grą i na tym polu dał radę. Ogólnie to też jeden z moich ulubionych filmów. Natomiast ekranizacji "per se" Fallouta to się boję. Jest nadzieja, oczekiwania ale wielkie obawy że wyjdzie z tego generyczny kupsztal.

Bo co jak co, ale świat w grach jest dość mroczny: dziwki, dragi, mutanci, śmierć na każdym kroku, bandy wszelakie. No, nie jest kolorowo.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - raven.second - 07-01-2022

Cytat:No, nie jest kolorowo.
W serialu pewnie będzie.

Cytat:mam nadzieję, że Amazon da na to odpowiednie pieniążki bo jednak wastelandy, mutanty, retrotechnologia wymagają dobrych designerów i wykonawców.
Expanse pokazuje, że się da. Kosmiczne bitwy, statki, różnego rodzaju stacje i ich wnętrza - to wszystko naprawdę spoko wygląda, tak, jak wyglądać powinno, schludnie i elegancko w przypadku ziemskiego pochodzenia, surowo i militarystycznie w przypadku marskańskiego i brudnie, chałupniczo wręcz, byle tylko działało w przypadku reszty. Nawet planety, choć może trochę skromnie, to jednak jakiś swój urok mają. Problemem może być coś innego.

Invasion od Apple pokazało, że worek pieniędzy, świetni aktorzy i jeszcze lepszy pomysł to za mało :) niby serial o inwazji obcych, pokazany z perspektywy żołnierza na Bliskich Wschodzie, japońskich naukowców, angielskich dzieciaków i amerykańskiej rodziny, a jednak... nudą i biedą wiało bardziej niż można to sobie wyobrazić. Paradoksalnie, mam też od Apple inny serial, For All Mankind, gdzie wszystko jest na kosmicznie (hehe) dobrym poziomie, a zabawa na Księżycu i historyczne zawieruchy dają radę :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Debryk - 07-01-2022

Da się zrobić serial dobry jakościowo pod względem scenografii, muzyki efektów - to inne czasy i seriale mają już budżety superprodukcji przeznaczonych na wielki ekran. Ja tutaj nie widzę problemu. Zdecydowanie też są inne czasy pokazania fabuły i jak wiemy, wszędzie poprawnośc polityczna, ugrzecznianie itd. Tego się obawiam - że fabularnie to będzie dno dla mas unikające wrażliwych rzeczy (bo sięudzie obrażo).

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 12-01-2022

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 12-01-2022

O kurwa, strach się bać. 

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - yacajackowski - 12-01-2022

The Witcher poważnie zagrożony xD

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 15-01-2022

Pierwsza zapowiedź tym razem serialowej (w 1976 roku był film pełnometrażowy z Davidem Bowie) ekranizacji powieści Waltera Tevisa - "Człowiek, który spadł na Ziemię". W roli przybywającego na naszą planetę Obcego - Chiwetel Ejiofor. W obsadzie także Naomie Harris.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 15-01-2022

O, widzę, że sami czarni w głównych rolach :)

Książka bardzo dobra. Serialu raczej nie bedę oglądał - Bowie był idealny :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 16-01-2022

Nie przesadzaj, mignął jakiś biały na 2 sekundy :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 18-01-2022

Drugi sezon "Młodego Wallandera" od 17 lutego...

Pełna zapowiedź "Severance". Premiera 18 lutego.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Trailery Srailery - 18-01-2022

Piracki serial komediowy luźno oparty na wydarzeniach z życia Stede'a Bonneta - żyjącego na początku XVIII wieku, rozpieszczonego luksusem arystokraty, który postanawia zostać piratem. W jego rolę wcieli się Rhys Darby. Na drugim planie m.in. Taika Waititi (także współproducent).

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Norton - 20-01-2022

Była doskonała gra, będzie serial:

Nie wiem, jak twórcy gry sprawdzą się w roli scenarzystów (Cuphead nie stał fabułą), niemniej chętnie obczaję, bo mam wielki "kredyt zaufania" do braci Moldenhauer. W najgorszym razie będą to miałkie historyjki w przepięknej oprawie - też dobrze.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - SonnyCrockett - 20-01-2022

Chłopcy bez dziewczynek już dyskutują o tym w tym temacie: https://forumkmf.pl/Thread-Trailery-filmowe--62?pid=708354#pid708354

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 21-01-2022

Ależ w tym Hollywood musi być scenariuszowa posucha :)

https://www.hollywoodreporter.com/tv/tv-news/gina-rodriguez-pedro-almodovar-women-on-the-verge-of-a-nervous-breakdown-apple-series-1235077674/

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kryst_007 - 27-01-2022

Mental już taki poularny, że doczekał się własnego serialu od Polsatu ;)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Corn - 27-01-2022

Mam nadzieję, że wśród pacjentów będzie gość głoszący prawdę o dindu, a lekarz zdiagnozuje u niego nową jednostkę chorobą "Rasizm paranoidalny" ;)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - SonnyCrockett - 27-01-2022

Niby Mental a widzę jakąś wychudzona Julkę. Sprzedał się.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - OGPUEE - 28-01-2022

Nie sprzedał, tylko został unieszkodliwiony i mamy do czynienia z pozorantami: