Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Scheckley - 25-12-2023

RE: Godzilla - OGPUEE - 27-12-2023

Wyświetlanie Godzilli w Multikinie odbywa się do 4 stycznia:
https://www.facebook.com/ryjowkablog/posts/pfbid0A4FXWvXLoWd5wP2YtwmhHZzzC6bjitPhJRsaQtekTmb54W76jDxzUDSQBh1JRRXgl

Tak więc Mental (i Mefisto) - biegiem do kina, bo ze sklepiku nie wypada.

RE: Godzilla - Lashly - 27-12-2023

Nic dziwnego. Za drugim razem (rzadko to robię ale chciałem mieć fizyczny bilet i zobaczyć logo Toho bo za pierwszym razem ktoś zaspał) było znacznie więcej osób całe rzędy z wyjątkiem najtańszych i najdroższych miejsc wypełnione po brzegi. Tyle nerdów. Za drugim razem mogłem na spokojnie obejrzeć i dostrzec rzeczy, których wcześniej nie widziałem (także coś co myślałem było trochę bez sensu) bez dziwnych wrażeń, których doświadczyłem za pierwszym razem a których wyraźnie doświadczał koleś siedzący obok.

RE: Godzilla - Mefisto - 27-12-2023

(27-12-2023, 01:01)OGPUEE napisał(a): Tak więc Mental (i Mefisto) - biegiem do kina, bo ze sklepiku nie wypada.

Nie obiecuję - do Multikina mi kompletnie nie po drodze, a w dodatku ich obecna polityka biletowa to dla mnie kuriozum. Ale dzięki za info.

RE: Godzilla - Gieferg - 27-12-2023

Też chętnie bym się wybrał ale się nie wybiorę bo multikino.
Za tradycyjny już rodzinny kinowy seans w przewie świątecznej będzie robił w tym roku Aquaman.

RE: Godzilla - first-pepe - 27-12-2023

(27-12-2023, 05:08)Mefisto napisał(a):
(27-12-2023, 01:01)OGPUEE napisał(a): Tak więc Mental (i Mefisto) - biegiem do kina, bo ze sklepiku nie wypada.

Nie obiecuję - do Multikina mi kompletnie nie po drodze, a w dodatku ich obecna polityka biletowa to dla mnie kuriozum. Ale dzięki za info.

Ja zrobiłem tak, że kupiłem bilet za 19,90, a siedziałem na miejscu za 29,90.

Z cwaniakami trzeba po cwaniacku. 

RE: Godzilla - shamar - 27-12-2023

Nikt tego gejowskiego serialu już nie ogląda?

RE: Godzilla - marsgrey21 - 27-12-2023

Jest przerwa do 29 grudnia.

RE: Godzilla - shamar - 27-12-2023

Ja ciągle nie widziałem 6,7

RE: Godzilla - marsgrey21 - 27-12-2023

Ja w ogóle nie widziałem ani jednego odcinka, miałem zamiar, potem się wahałem, a teraz czekam na klipy z jakichś walk.

RE: Godzilla - slepy51 - 28-12-2023

shamar napisał(a):Nikt tego gejowskiego serialu już nie ogląda?

A czytać umiesz? Pisałem o ostatnim odcinku parę postów temu.

slepy51 napisał(a):Btw - w najnowszym "Monarch" mamy kolejny odcinek opowiadający backstory, tym razem May, przez co nie jest to z całą pewnością ep, który będzie jakoś wysoko oceniany, raczej ludzie znowu będą płakać, że to zapychacz. Mimo wszystko to już chyba ostatni tego typu wyjaśniający co było kiedyś w życiu trójki "współczesnych" bohaterów odcinek i teraz trzy ostatnie zostaną poświęcone na to, na co ludzie czekają - mogę się też założyć, że spora część budżetu serialu poszła właśnie na te epizody i zobaczymy jakieś nakurwianie się tytanów. No a tutaj oprócz historii May mogliśmy choćby zobaczyć, jak jej cała historia łączy się z pewną firmą znaną z "Godzilla vs. Kong" a także wyjście Monarch do ludzi i inne tego typu smaczki rozbudowujące i wyjaśniające różne olewane w filmach aspekty monsterverse.

RE: Godzilla - Scheckley - 28-12-2023

Dla mnie ten serial to rozczarowanie i nie wiem co by musiely wyczinić w ostatnim odcinku by zmieniła się moja opinia. To po prostu niesamowite jak Russelowie podnoszą jego poziom, bo gdy braknie ich na ekranie po prostu wieje nudą. Te teen age dramy w serialu są całkowicie zbędnę, ale trzeba czymś wypełnić metraż w ten format rządzi się swoimi prawami.

RE: Godzilla - shamar - 29-12-2023

(28-12-2023, 01:04)slepy51 napisał(a): A czytać umiesz? Pisałem o ostatnim odcinku parę postów temu.

Nie czytam ślepych.

RE: Godzilla - marsgrey21 - 29-12-2023

[Obrazek: giphy.gif]

RE: Godzilla - slepy51 - 29-12-2023

shamar napisał(a):Nie czytam ślepych.

No widzisz (ba dum tss), a jakbyś czytał to byś nie zadawał głupich pytań i może przy okazji przestał robić z siebie debila.

Wracając do "Monarch" i tego, że jest rozczarowaniem - wg mnie na jego niekorzyść bardziej wpływa fakt, że trzeba czekać tydzień po tygodniu na kolejne odcinki, które odkrywają karty, ale robią to bardzo powoli i nie ma takiego pierdolnięcia, jakie było w pierwszych epkach. A tak wydaje się, że jest tych odcinków po prostu za dużo, bo treści nie jest tutaj tyle, żeby tego widza aż tak tym wszystkim zainteresować. Potwierdza to najnowszy epizod, który sam w sobie jest niezły, spoko się go ogląda, ale znów - nie ma w nim jakiejś spektakularnej akcyjki, to kolejny wolniejszy odcinek, który odkrywa kilka kart, dzięki którym te wszystkie kawałki układanki zaczynają się składać w jedną całość. Nawiązania do "Godzilla vs. Kong" są coraz mocniejsze i teraz ewidentnie widać, że chcieli w tym serialu bardziej ogarnąć cały ten motyw "pustej ziemi" przed zbliżającym się kolejnym kinowym filmem w tym uniwersum. I na tym zapewne skupią się dwa ostatnie odcinki - cały ten motyw wolnego starzenia (nie zdziwiłbym się gdyby okazało się, że Keiko gdzieś tam sobie żyje), zobaczymy tę "nieudaną" misję Shawa no i na koniec dostaniemy jakąś bitkę potworów, żeby ludzie nie narzekali.

RE: Godzilla - al_jarid - 29-12-2023

(29-12-2023, 13:02)slepy51 napisał(a): wg mnie na jego niekorzyść bardziej wpływa fakt, że trzeba czekać tydzień po tygodniu na kolejne odcinki, które odkrywają karty, ale robią to bardzo powoli i nie ma takiego pierdolnięcia, jakie było w pierwszych epkach.

W których niby epkach? Bo widziałem dwa pierwsze i niewiele się w nich działo. W tym serialu od początku wieje nudą, a jeżeli sugerujesz, że początkowe odcinki to te najlepsze, no to paaanie, cieszę się, że resztę serialu sobie odpuściłem.

RE: Godzilla - shamar - 29-12-2023

(29-12-2023, 13:02)slepy51 napisał(a):
shamar napisał(a):Nie czytam ślepych.

No widzisz (ba dum tss), a jakbyś czytał to byś nie zadawał głupich pytań i może przy okazji przestał robić z siebie debila.

Chcialem grzecznie przekazać, że zdanie chamów mnie nie interesuje. No ale skoro wolałeś brnąć :)

RE: Godzilla - slepy51 - 29-12-2023

al_jarid napisał(a):W których niby epkach? Bo widziałem dwa pierwsze i niewiele się w nich działo. W tym serialu od początku wieje nudą, a jeżeli sugerujesz, że początkowe odcinki to te najlepsze, no to paaanie, cieszę się, że resztę serialu sobie odpuściłem.

No nie każdy serial jest dla każdego i nie ma w tym nic złego. Mnie to całe uniwersum jako tako interesuje to i serial wydaje się być pewnie ciekawszy niż jest w rzeczywistości. Pisałem od samego początku, że dla widza który nie widział wszystkich kinowych filmów lub widział, ale niewiele z nich pamięta cała ta historia i zawarte w niej smaczki pewnie będą średnio angażujące i nie zatrzymają przy serialu. No i jak ktoś oczekuje walk potworów i ciągłej akcji to też raczej nie ten adres.

shamar napisał(a):Chcialem grzecznie przekazać, że zdanie chamów mnie nie interesuje.

RE: Godzilla - Lashly - 29-12-2023

Dość ciekawy epizod. Nie wiem czy jest w nim coś dla tych, którzy nie byli już wkręceni w ten świat. To po prostu taki łącznik między filmami (sezon 2, jeśli powstanie, będzie to kontynuował ale wg scenariusza będzie się toczył dwa lata później), fajnie, że nie był kręcony na green screenie tylko faktycznie na Alasce czy Hawajach czy na Pustyni (akurat w Stanach które udawały Algierię), ale opiera się nie na czystej akcji a sekretach i twistach. Ani Monarch nie okazuje się taki zły, ani pozytywni bohaterowie tacy bezbłędni, ani Godzilla nie jest ani zły ani bezmyślny ma po prostu swój plan (chociaż to wiemy z filmów). Nie mam pojęcia czy przeciętnego widza to zainteresuje, nie wiem ile osób to ogląda i czy wyniki są ok jak na Apple+. Ja mogę się sugerować tylko tym jak wygląda w rankingu na różnych stronkach streamujących filmy i seriale i w topce na grudzień jest na pierwszym miejscu (Reacher, który też ma nowe odcinki jest na miejscu ósmym).

RE: Godzilla - Rozgdz - 29-12-2023

Ja, można powiedzieć, nie jestem wkręcony w ten świat. W zasadzie jedyny dla mnie wartościowy film to pierwsza "Godzilla" Edwardsa, resztę oglądałem i może sobie być, może sobie nie być.
Ale serial mnie całkiem wciągnął :)

No, ale ja kiedyś grałem w erpegi w "Zew Cthulhu" ;)