Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams (/Thread-Star-Wars-Episode-VII-The-Force-Awakens-2015-re%C5%BC-J-J-Abrams--2932)

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Albertino - 01-01-2016

(30-12-2015, 15:21)Juby napisał(a):
(30-12-2015, 13:13)Lawrence napisał(a): P.S. Skąd macie informacje, że Lupita N'yong (zdobywczyni Oscara, ponoć) miała być beznadziejna podczas zdjęć? I nie żebym uznał, że jakoś w filmie super wypadła.

Zdobywczyni Oscara tylko dlatego, że Akademia nie lubi honorować dwa lata z rzędu tej samej osoby, a poza Jennifer Lawrence (która wygrała rok wcześniej) nie było za bardzo komu dać tej statuetki I dlatego, że od ponad 60 lat Akademia nagradzając filmy za najlepszy film daje tym filmom przynajmniej 3 nagrody w tym roku, więc trzeba było dać jakąś trzecią statuetkę i padło na beczącą Lupitę.

W tamtym filmie Lawrence była tak beznadziejna i totalnie niedopasowana do granej roli, że w normalnym świecie dostałaby Malinę. Na szczęście chyba Akademia przestała się nabierać na te jej wielkie aktorstwo i w tym roku jej nie wcisną. Rola Lupity nie była warta nagród, al przynajmniej była solidna i wypadła wiarygodnie.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Pitero - 01-01-2016

A ja bym dał wtedy Oscara June Squibb za świetną, zabawną rolę w "Nebrasce" i nie byłoby tematu Język

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Doppelganger - 02-01-2016

Grevious - to o tym pisałeś kiedyś? Przecież ich reakcja mówi wszystko...
Nie dziwne, że zaprzeczyli. Bo co mieli zrobić? Spoilować? Duży uśmiech
Gość ich zaskoczył pytaniem, widać było że oni rżną głupa. Kasdan udający, że nie wie kim był Plageuis?
I Abrams wycofujący się szybko z odpowiedzi... No i Daisey która woli nic nie gadać bo tak ma w kontrakcie.

Stanisław Anioł ująłby to tak: "Mądremu starczą dwa słowa, a głupiemu to i referatu mało..." Oczko

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Arahan - 02-01-2016

I cały misterny plan rozłożony na trylogie wziął w łeb przez jednego geeka Oczko

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - szopman - 02-01-2016

Swoją drogą ok, mamy ep 7, później 8-9, później zapewne 10-12 . Ciekawe jak długo będą stosowali system STAR WARS episode 9,10 etc.. Tj. jak myślicie, czy Disney kiedyś przejdzie na system, że po prostu STAR WARS: Podtytuł ? Uśmiech

Tylko ja uważam, że super tytułem dla Ep 8 byłoby "The First Order Strikes Back" ?Duży uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 02-01-2016

(02-01-2016, 12:57)Doppelganger napisał(a): Gość ich zaskoczył pytaniem, widać było że oni rżną głupa. Kasdan udający, że nie wie kim był Plageuis?
I Abrams wycofujący się szybko z odpowiedzi... No i Daisey która woli nic nie gadać bo tak ma w kontrakcie.
A kojarzy jakieś geek sytuację, żeby fan na konferencji prasowej zgadł jakiś twist w nadchodzącym filmie? Co wtedy mówili twórcy? Nie było dużo znaczących twistów w ostatnich produkcjach, no ale może.
A Daisy Ridley to myślisz, że dostała scenariusze od razu do całej trylogii, że to już wie?

Co do numeracji epizodów - obstawiam, że będzie kiedyś trylogia 10-12, ciekawszym pytaniem jest co zrobią jak postanowią zrobić trylogię przez Mrocznym Widmem Duży uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Juby - 02-01-2016

(02-01-2016, 16:21)szopman napisał(a): Tylko ja uważam, że super tytułem dla Ep 8 byłoby "The First Order Strikes Back" ?Duży uśmiech

[Obrazek: 1430216601865]

Tak.

Po wtórnym TFA ostatnie czego mi trzeba to kolejnego filmu, który kopiowanie z OT zacznie już od tytułu.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - zombie001 - 02-01-2016

(02-01-2016, 16:33)simek napisał(a): A Daisy Ridley to myślisz, że dostała scenariusze od razu do całej trylogii, że to już wie?

Co do numeracji epizodów - obstawiam, że będzie kiedyś trylogia 10-12, ciekawszym pytaniem jest co zrobią jak postanowią zrobić trylogię przez
W jednym  z ostatnich wywiadów mówiła, że czytała scenariusz do 8. Do 9 pewnie nadal piszą.

Co do gadki Abramsa i Kasdana Doppelganger ma rację. Nie można wierzyć w to co mówią. Nie zapominając jeszcze o tym, że robienie filmu to proces bardzo elastyczny. Na początku mogli sobie zakładać, że Snoke będzie nową postacią.. ale to jeszcze nie znaczy, iż finalnie tak się stanie.

(02-01-2016, 16:33)simek napisał(a): Co do numeracji epizodów - obstawiam, że będzie kiedyś trylogia 10-12,
Obstawiasz? Przecież, to oczywiste że będzie. Disney wydoi Star Warsy do cna.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - szopman - 02-01-2016

Wgl uważam, że mogli by przestać robić SW schematem trylogii. Wolałbym po prostu kontynuowanie historii bez dzielenia etapami/trylogiami. Nie chce nowego pokolenia i nowej fabuły w E10-12. Wolałbym, żeby ekipa z TFA zagrzała dłużej Oczko

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - zombie001 - 02-01-2016

A skąd założenie, że będzie nowe pokolenie w X-XII, skoro teraz bez problemu będą mogli kontynuować historię bohaterów z EPVII-IX?

Oczywiście tych, którzy przeżyją.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Arahan - 02-01-2016

http://naekranie.pl/aktualnosci/scenariusz-przebudzenia-mocy-zdradza-nowe-ciekawe-szczegoly-767283

Dziennikarze dostali w swoje łapy scenariusz. Można się dowiedzieć ciekawych rzeczy.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 02-01-2016

No przecież na poprzedniej stronie ktoś wrzucał i można sobie przeczytać w całości.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Lawrence - 03-01-2016

Jeden z moich znajomych stworzył coś takiego. Humor i artyzm może nie najwyższych lotów, ale ma coś w sobie Uśmiech

[Obrazek: 1012140_1004028492977224_692154871774017...e=571B4654]

Plus co do dalszych fanowskich rozważań a propos Snoke = Darth Plagueis:
I dalej sam nie wiem co o tym myśleć? Z jednej strony niby fajnie, że byłoby jednak jakieś nawiązanie do prequeli, a nie tylko wystawianie na nie tyłka i wydalanie. Ale z drugiej strony, to wtedy wynikałoby, że Palpatine nie zabił Plagueisa, czyli taki mega villainowski ruch w wykonaniu tej postaci zostałby umniejszony. A jak wspomniałem jestem fanem Palpatine'a i jednak wolałbym, aby jak już kogoś zabijał, to zabijał. Plus to jak Plagueis by sobie gdzieś żył, a Palpatine by go nie wyczuł, skoro jest w stanie wyczuć zachwianie Mocy przez Luke'a? I oczywiście też nie wiadomo, czy nie skończy się na tym, że to tylko kolejne fanbojskie spekulacje. Nie wspominając o tym, że Plagueis był Muunem, a to CGI coś co widzimy w The Force Awakens to wygląda rzeczywiście bardziej na Gary'ego Oldmana z "Hannibala", czy Inżyniera z "Promoteusza" niż na Muuna.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - simek - 03-01-2016

Cytat:Ale z drugiej strony, to wtedy wynikałoby, że Palpatine nie zabił Plagueisa
A tego jak to była naprawdę dowiemy się z prequel-prequel trilogy. Już w latach 2023, 2025 i 2027, Disney będzie trzaskał tą trylogię naprzemian z epizodami 10-12 w latach 2022,2024,2026 Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mefisto - 03-01-2016

(03-01-2016, 01:37)Lawrence napisał(a): Humor i artyzm może nie najwyższych lotów

Zacznijmy od tego, że nie ma tam ani humoru, ani artyzmu.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - smackey - 03-01-2016

(03-01-2016, 01:37)Lawrence napisał(a): Plus co do dalszych fanowskich rozważań a propos Snoke = Darth Plagueis:
I dalej sam nie wiem co o tym myśleć? Z jednej strony niby fajnie, że byłoby jednak jakieś nawiązanie do prequeli, a nie tylko wystawianie na nie tyłka i wydalanie. Ale z drugiej strony, to wtedy wynikałoby, że Palpatine nie zabił Plagueisa, czyli taki mega villainowski ruch w wykonaniu tej postaci zostałby umniejszony. A jak wspomniałem jestem fanem Palpatine'a i jednak wolałbym, aby jak już kogoś zabijał, to zabijał. Plus to jak Plagueis by sobie gdzieś żył, a Palpatine by go nie wyczuł, skoro jest w stanie wyczuć zachwianie Mocy przez Luke'a? I oczywiście też nie wiadomo, czy nie skończy się na tym, że to tylko kolejne fanbojskie spekulacje. Nie wspominając o tym, że Plagueis był Muunem, a to CGI coś co widzimy w The Force Awakens to wygląda rzeczywiście bardziej na Gary'ego Oldmana z "Hannibala", czy Inżyniera z "Promoteusza" niż na Muuna.

https://youtu.be/UxXmZgAD7Qk?t=8m15s

tutaj kilka słów większych nerdów niż ja, wydaje się całkiem sensowne

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Doppelganger - 03-01-2016

(03-01-2016, 01:37)Lawrence napisał(a): Ale z drugiej strony, to wtedy wynikałoby, że Palpatine nie zabił Plagueisa, czyli taki mega villainowski ruch w wykonaniu tej postaci zostałby umniejszony. A jak wspomniałem jestem fanem Palpatine'a i jednak wolałbym, aby jak już kogoś zabijał, to zabijał. Plus to jak Plagueis by sobie gdzieś żył, a Palpatine by go nie wyczuł, skoro jest w stanie wyczuć zachwianie Mocy przez Luke'a? I oczywiście też nie wiadomo, czy nie skończy się na tym, że to tylko kolejne fanbojskie spekulacje. Nie wspominając o tym, że Plagueis był Muunem, a to CGI coś co widzimy w The Force Awakens to wygląda rzeczywiście bardziej na Gary'ego Oldmana z "Hannibala", czy Inżyniera z "Promoteusza" niż na Muuna.

Jeśli czytałeś książkę Luceno "Darth Plageuis" (tak, wiem że nie jest to już kanon) to zauważysz, że Plageuis jest jeszcze większym villainem niż Palpi. Zabijał jakiegoś Bitha i ożywiał wielokrotnie tylko po to by sprawdzać słuszność swoich eksperymentów. Trzymał w ten sposób wiele istot przy życiu, tylko po to by je potem zabijać. Cały plan przejęcie galaktyki i załatwienia Jedi jest jego autorstwa, nie Palpiego. Przy całym geniuszu Palpiego, Plageuis wydaje się jeszcze bardziej przebiegły i inteligentny.

A że Palpi go nie wyczuł? To jest ten sam problem kiedy np Yoda nie wyczuł kim jest Palpi. Sithowie potrafili ukrywać swoją tożsamość w Mocy.

Z tym Muunem pewnie jakoś to wytłumaczą, np tym, że to już nie jest kanonem.
Na chwilę obecną jestem wręcz przekonany, że Snoke=Plageuis.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Grievous - 03-01-2016

A to przekonanie bazujesz na czym? Prawdopodobieństwo tego, że Snoke to Plagueis, jest takie samo, jako to, że jest to klon Dooku, Maul w przebraniu lub złowieszcza reinkarnacja Yody Język

Plagueis to postać o której się wspomina w jednej scenie, w filmie o wątpliwej jakości* Język Więc nawet jakby Snoke okazał Plagueisem, to byłby głupi strzał w zgaduj zgadule, a nie jakaś wielce przemyślana teoria, wsparta twardymi dowodami, których po prostu nie ma.

* lubię RotS, ale lwia część fanów nie podziela mojej opinii.

-----------------------------------------------------------

BTW. Czy tylko mi przeszła myśl w kinie, po tym jak się okazało że Snoke-olbrzym to hologram, że facet ma jakieś kompleksy i jest istotą nie wiele większą rozmiarami niż Yoda i Maz Kanata? Taki trochę Czarnoksiężnik z Krainy Oz?

[Obrazek: 010216-swfa-99999.jpg?itok=vCwT8pfT]

W filmie napakowanym postaciami w charakteryzacji, lub będącymi kukiełkami, akurat te dwie (chyba) są zrobione za pomocą mo-capu.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Doppelganger - 03-01-2016

Oczekujesz twardych dowodów na teorię która odnosi się do filmu który wejdzie do kina za 18 miesięcy? SERIO? Duży uśmiech

Dowód to dowód, argument to argument. Wszystko co się się tutaj pisze albo argumentuje w necie, to spekulacje. Jednak oparte głównie na:

- podobieństwie dwóch motywów muzycznych gdzie 95% nut jest dokładnie taka sama (ktoś zrobił nawet porównanie)
- kilku wątkom fabularnym które pojawiają się w filmach z NT i TFA

Dodatkowo, twierdziłeś niedawno że na jakimś spotkaniu z fanami, Kasdan i Abrams wszystkiemu zaprzeczyli. Nie zauważyłeś, że ten filmik o którym pisałęś a ja wkleiłem sugeruje coś wręcz przeciwnego? Duży uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - zombie001 - 03-01-2016

@Grievous
Gdzieś chyba mówiono, że Snoke jest bardzo chudą i wysoką postacią. Nie wydaje mi się, żeby tu chodziło o opis Snoke'a jako hologramu. Chociaż kto ich tam wie. Maz była robiona w CGI, bo miała na ekranie różne cuda wyczyniać - z tego względu kukiełki odpadały - ale Abrams większość wyciął =/

@Doppelganger
Akurat ten podkład muzyczny, to może być zwyczajny trolling Abramsa i podsuwanie fałszywych tropów. Kim jest Snoke dowiemy się pewnie w EPVIII.

Chociaż ja to widzę tak:
Snoke = Plagueis,
Potwierdza się teoria, że to on stworzył Anakina, bawiąc się midichlorianami,
Rey to Anakin 2.0 - kolejny, może tym razem przypadkowy, efekt eksperymentów. Wyjaśniało by się przynajmniej czemu jest taka silna..
I ładnie nam się spajają epizody EPI-EPIX, które tak naprawdę opowiadały by historię o "dzieciach" i "wnukach" Plagueisa Uśmiech