Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) (/Thread-DC-Vertigo-zapowiedzi-plotki-gor%C4%85ce-newsy-temat-og%C3%B3lny--3758)

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - OGPUEE - 04-03-2026

(04-03-2026, 21:40)zombie001 napisał(a): Mnie się na razie w miarę podoba. Choć kumam krytykę, że mało Green Lanterna w Green Lanternie i że pewnie uśmiercą Hala Jordana :D

Chyba to jest luźna adaptacja story arcu Hard-Travelling Heroes, gdzie obaj zieloniacy włóczyli po Ameryce i w każdym numerze dotykano ważnego problemu społecznego, który trafił ówczesne Stany (tak, polityka w komiksie to nie wymysł dzisiejszej libko-lewicy). W tym głośny zeszyt, gdzie okazało, że sidekick Green Arrowa uzależnił się od heroiny, co było po Green Goblin Reborn! drugą taką historią w komiksie superbohaterskim:
[Obrazek: 0.jpg?w=375&h=576&sharp=50&fit=fill&fill...Ccompress&]

I jak się nie mylę, to w tym arcu zadebiutował John Stewart jako nowy Green Lantern.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - szopman - 13-03-2026

(04-03-2026, 21:31)slepy51 napisał(a):

Trailer całkiem spoko, chętnie obejrzę pierwszy odcinek.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Paszczak - 13-03-2026

Już go widziałem, w 2014. Wtedy był lepszy, bo obaj protagoniści byli biali.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Żółte Krzesło - 31-03-2026

Nowy zwiastun "Supergirl".

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 31-03-2026

Kurde, tęsknię za Sashą Calle.. :/

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Paszczak - 31-03-2026

Gunn wyzyskujący sentymentalną słabość widowni do futrzanych zwierzątek? A to nowość.
A Momoa stara się najwyraźniej jak zwykle, czyli wcale.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Snappik - 31-03-2026

Gunn: mamy wolność kreatywną, każdy film z nowego uniwersum będzie inny!
Też Gunn: dlatego Supergirl będzie wyglądać ponownie jak połączenie Supermana i GotG.

Nawet Loki wygląda tutaj marnie.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - shamar - 31-03-2026

No. Obejrzałem cały zwiastun (a takowe oglądam bardzo rzadko). Więc nie muszę już oglądać całego filmu.

Komuś ta kobita się podobała, tam wcześniej w komentarzach. Cóż, jak dla mnie ona ma fize średniourodziwej menelicy. I w sumie menelicę gra.

GROZA.

PS: Ważniak będzie robił za klauna.

PS 2: nie tylko ja

https://x.com/GoToThePictures/status/2039239525105352859?s=20

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - SonnyCrockett - 02-04-2026

Czy przypadkiem Superman i jego podobni to swojej nadludzkiej siły nie zawdzięczali specyficznym warunkom na Ziemi? Zawsze żyłem w takim przekonaniu i dlatego motyw w ZSJL przejścia przez portal na końcu filmu i walki z Darksaidem wydawał mi się głupi.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Paszczak - 02-04-2026

Konkretnie to Superman czerpię siłę z żółtego słońca, jak chodząca bateria słoneczna.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 03-04-2026

Bez Słońca Superman traci moc. Tyle że od komiksu zależy w jakim tempie. W niektórych to szło naprawdę powoli (gdy podróżował po kosmosie, spotkał Draagę i Mogula i walczył jako gladiator :p) .. a w innych bardzo szybko (Superman vs Aliens).

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - SonnyCrockett - 03-04-2026

(02-04-2026, 20:20)Paszczak napisał(a): Konkretnie to Superman czerpię siłę z żółtego słońca, jak chodząca bateria słoneczna.

Kobiece odpowiedniki są już zajebiste zawsze i wszędzie? Typowe. :)

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Mefisto - 03-04-2026

(02-04-2026, 20:20)Paszczak napisał(a): Konkretnie to Superman czerpię siłę z żółtego słońca

A to mamy jakieś inne?

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - SonnyCrockett - 03-04-2026

My na Ziemi nie ale w innych miejscach kosmosu mają.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - slepy51 - 03-04-2026

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - slepy51 - 22-04-2026

Nie wiem co z tego wyjdzie, pewnie kasztan, ale zwiastun naprawdę niezły.

DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - zombie001 - 22-04-2026

Mniejsza skala i ograniczony budżet sprawiają, że wygląda zdecydowanie lepiej niż Supergirl.
Ale.. z drugiej strony, co nie wygląda lepiej niż Supergirl :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Paszczak - 22-04-2026

Watkins imituje Cronenberga jak Phillips Scorsese. Ale to lepszy reżyser od Phillipsa, więc jakieś tam szanse na udany produkt są.

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 22-04-2026

Jakby.. coś mi to przypomina..

RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Paszczak - 22-04-2026

Równie dobrze mógłbyś wstawić to:

Albo to:

Albo to: