![]() |
|
Prison Break - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Prison Break (/Thread-Prison-Break--131) |
- picek - 01-12-2007 ja stosuję zasadę Azgaroth. ale prawda jest jedna: Prison Break to straszna dziecinada... - Bart - 01-02-2008 Dopiero dziś przeczytałem "50 prawd" Hopsa i klęczę :] Hops, jesteś boski :D Nawet jeśli jedziesz na Amerykanów oszczędzając niesłusznie śmieciowidzów innych narodowości, to i tak to, co napisałeś, jest niezmiernie ważne. - nexus - 16-02-2008 3x12 Po prostu arcydzieło jedyne w swoim rodzaju :lol: Spoilery Mieli uciec w ciemnościach - uciekli w pełnym świetle z masą strażników dookoła. Jak to zrobili? Prosta sprawa. W jednym ujęciu Michael i spółka leżą pod ciężarówką, w drugim ujęciu biegną w buszu. Ważne jest aby w pierwszym ujęciu kamerzysta pokazywał tylko uciekinierów. Jeśli w kadrze nie widać strażników można przyjąć że ich nie ma. Świetny plan, opierający się na podobnej zasadzie, że gdy zamkniesz oczy to inni ciebie nie widzą :shock: :lol: Biegniemy dalej.. Młody recywidysta krzyczy że kiepsko pływa.. Nieważne. Wszyscy wskakują do morza i płyną wpław cholernie wie jak daleko, w każdym razie tak daleko, że nie widać ich przez lornetkę. Płyniemy dalej.. Michael i spółka ukrywają się w jakiejś ruderze. Od frontu są ostrzeliwani przez goryli Firmy. Co robi pan "Zmruż oczy i mów szeptem"? Włącza boomboxa z nagranymi strzałami i ucieka tylnymi drzwiami. Koniec spoilerów To dość dużo absurdów jak na jeden odcinek nawet jak na ten serial. Polecam wszystkim, to trzeba zobaczyć. Spoilery Ach zapomniałem o ojcu młodego recywidysty, który wypływa łodzią w morze na chybił trafił i trafia w dziesiątkę :) Koniec spoilerów - Mierzwiak - 16-02-2008 nexus napisał(a):Co robi pan "Zmruż oczy i mów szeptem"? Włącza boomboxa z nagranymi strzałami i ucieka tylnymi drzwiami.:lol: :lol: :lol: Inspiracja "Kevinem samym w domu" widoczna aż nadto :twisted: - Azgaroth - 03-03-2008 Spojler Tyle planowania genialnej ucieczki, a jak się okazało wystarczy przeczołgać się pod równo zaparkowanymi ciężarówkami i nikt tego nie zauważy ;) - Tyler Durden - 28-03-2008 No nie, to już jest niewyobrażalna żenada, jeżeli naprawdę do tego dojdzie, ten serial sięgnie ostatecznego dna... - mikisiki09 - 28-03-2008 na wszelkich portalach związanych z tym serialem informacja o jej powrocie jest traktowana, już nie jako spekulacja, ale jako pewnik. idiotyczny patent wymyślili scenarzyści - Eorath - 30-03-2008 Tyler Durden napisał(a):No nie, to już jest niewyobrażalna żenada, jeżeli naprawdę do tego dojdzie, ten serial sięgnie ostatecznego dna... Z basha, jakże śliczne: <zieli> W IV sezonie PB Scofield będzie wyciągał kraje III Świata z biedy - Azgaroth - 27-11-2008 Obejrzałem pierwszy odcinek 4 sezonu i brak mi słów. Scenariusz jednego odcinka jest głupszy od wszystkich poprzednich sezonów razem wziętych. - Tyler Durden - 27-11-2008 No ja nawet na obejrzenie tego jednego odcinka nie miałem już odwagi :) Jakimś cudem dobrnąłem siłą przyzwyczajenia do finału trzeciego sezonu klnąc na siebie pod nosem podczas oglądania i dochodząc do wniosku, że za czwarty sezon już się nie zabiorę. Może jeszcze trochę się wahałem ale z chwilą gdy przed wakacjami dowiedziałem się kto "zmartwychwstanie" w czwartym sezonie do końca utwierdziłem się w przekonaniu, że szkoda mojego czasu na tą żenadę. - Azgaroth - 27-11-2008 Spojlery Zmartwychwstanie Sary to najgorszy pomysł na jaki mogli wpaść scenarzyści. Inny przykład głupoty - postanowiono pozbyć się tatuażu Scofielda, więc co zrobiono? Wypalono jakimś dziwnym urządzeniem :) Scofield był tak twardy, że odmówił znieczulenia :lol: A tego typu głupot jest więcej (a to pierwszy odcinek). Ja skończyłem oglądać, może jak puszczą na Polsacie to spojrzę, żeby dowiedzieć się jak to się skończy. - Tyler Durden - 27-11-2008 Shit, ty wiesz, że mnie teraz paradoksalnie tym zaciekawiłeś, to może być od teraz tak złe, że aż zabawne :) No tak, nie dziwię, że w końcu zaczęli kombinować z usunięciem tatuażu. Tak jak na początku był atrakcyjnym patentem tak później był dla ekipy prawdziwym wrzodem na tyłku. Każdorazowe przygotowanie tatuażu zajmowało kilka godzin, więc ograniczano się zazwyczaj co najwyżej do ramion a i to nie zawsze (stąd Scofield był takim hardcorowcem, że nawet w upalnym regionie, gdzie inni latali bez koszulek i ledwie żyli, musiał latać w koszulach z długimi rękawami). - Azgaroth - 27-11-2008 Jak się zdecydujesz oglądać, to pamiętaj, że robisz to na własną odpowiedzialność :) 4 sezon PB jest gorszy od Kronik Sary Connor ;) - Tyler Durden - 28-11-2008 Nic z tych rzeczy, jako, że to przez ciebie zacząłem się lekko wahać odpowiedzialność za ewentualne nerwy podczas oglądania spada na twoje barki :) A Kronik Sary Connor nie widziałem i nie wiem czy kiedykolwiek się za ta zabiorę. Wracając jednak do PB to realnie patrząc wątpię, żeby dało się to już przetrawić nawet jako serial "tak zły że aż dobry", bardziej spodziewam się przejmującego odczucia żenady z tego co widzę jak przyjemnego zbijania się z oglądanych głupot, więc chyba jednak oszczędzę ci stresu związanego z wyżej wspomnianą odpowiedzialnością ;) - picek - 20-12-2008 haha, rozbroił mnie ostatni odcinek. prison break próbuje być ambitny i w ostatnim odcinku pojawiają się surrealistyczne, ambitne, symboliczne i tajemnicze wizje Michaela. wow! ble, niech wreszcie to skończą. - Gal Anonim - 20-12-2008 Oglądacie to dla was kręcą. :P - simek - 20-12-2008 Sądzisz, że twórcy sumiennie monitorują ruch w P2P i ku uciesze internautów z Polski kręcą następne odcinki :P ? - Gal Anonim - 20-12-2008 A to Prison Break leci jeszcze w TV?! Myslalem, ze oni kręcą już tylko dla ludzi ściągających z P2P. :) - Azgaroth - 22-10-2009 Jestem hardcorem i obejrzałem cały serial :) Czas na krótkie podsumowanie: Sezon 1 - fajny pomysł wyjściowy, odcinki trzymające w napięciu i kilka ciekawych postaci. Minusem było umiejętności aktorskie większości obsady i idiotyzmy w scenariuszu, na szczęście jednak nie przeszkadzające w oglądaniu. Jeszcze jednym minusem był rozpoczynający się wątek Firmy, choć w pierwszym sezonie na szczęście niezbyt rozwinięty. Sezon 2 - uciec z więzienia to jedno, pozostać ma wolności to drugie. Sezon drugi był logiczną kontynuacją poprzednika. Niestety z odcinka na odcinek było coraz gorzej, a od trafienia bohaterów do Panamy serial stracił ma klimacie. Sezon 3 - Idiotyzm goni idiotyzm, więzienie jest nudne, a plan ucieczki i jego wykonanie strasznie debilne. Sezon 4 - LOL :) Tak absurdalnej fabuły dawno nie widziałem. W tym sezonie mamy dwa przypadki zmartwychwstania . Do tego Michael już nie tylko walczy z Firmą. ale także . Ponad to będzie musiał się zmierzyć z . Co ciekawe serial zaczynający się od ucieczki z więzienia kończy się na próbie . Niestety wątek szybko porzucono i nigdy nie dowiem się jak to się skończyło. Oczywiście wszelkie rodzaju idiotyzmów jest więcej, a co najgorsze ten sezon jest niesamowicie nudny, z wielkim trudem udało mi się dobrnąć do końca. Jest jeszcze film pełnometrażowy, ale po kilku minutach wyłączyłem, wystarczą mi 4 sezony serialu :) - XITERS - 08-11-2009 Pstrykałem sobie po kanałach i trafiłem na prisona na polsacie. Oglądałem 1 i 2 serię. Teraz leci chyba 4 czy któraśtam :D i mam jedno pytanie: Gdzie podziały się wszystkie tatuaże głównego bohatera ? |