![]() |
|
Vikings [History] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Vikings [History] (/Thread-Vikings-History--3347) |
RE: Vikings [History] - slepy51 - 08-02-2022 ![]() Haakona Matata ;) RE: Vikings [History] - Mental - 08-02-2022 japierdole. Już nawet odległa przeszłość nie jest wolna od tego gówna. Jak przecwelą średniowiecze, zastaniemy z niczym - tylko III Rzesza pozostanie biała i nieskażona feminizmem :) RE: Vikings [History] - Corn - 09-02-2022 Nie no, to nie może być prawda. To musi być żart :D Zmianę koloru skóry powiedzmy, że jeszcze bym rozumiał, ale zmiana płci jest nie do obrony :D RE: Vikings [History] - Pelivaron - 09-02-2022 Netflix po prostu wie o co kaman:
RE: Vikings [History] - shamar - 09-02-2022 (09-02-2022, 10:07)Corn napisał(a): Nie no, to nie może być prawda. To musi być żart :D A co jest do zrozumienia w "zmianie koloru skóry"? Swoją drogą: widzę bardzo nielicznie komentarze Norwegów, którzy są wściekli. Jest też petycja. Ale coś słabo idzie m https://www.change.org/p/netflix-petition-to-remove-caroline-henderson-from-viking-valhalla?redirect=false RE: Vikings [History] - Corn - 09-02-2022 Cytat:A co jest do zrozumienia w "zmianie koloru skóry"?To, że netflix jest zjebany i takie akcje to już normalka. Zmiana płci historycznych postaci to już novum, kolejne przesuwanie granicy RE: Vikings [History] - shamar - 09-02-2022 A ile takich przypadków było do tej pory? I tego nie można uznawać za normę bo zaraz stanie się czymś powszechnym. RE: Vikings [History] - Kluski - 09-02-2022 Moja przygoda z serialem zakończyła się chyba gdzieś w połowie drugiego sezonu, być może na początku trzeciego, przy powtórce też dotarłem chyba tylko do drugiego, później następuje zmęczenie materiału. In Eggers we trust. RE: Vikings [History] - simek - 09-02-2022 U mnie podobnie, ale ja chyba dojechałem do trzeciego sezonu, akcja już się przeniosła gdzieś do Paryża. Wątpię, czy wiele straciłem, ale pierwsze dwa sezony jak najbardziej warte uwagi. RE: Vikings [History] - Pelivaron - 09-02-2022 Odcinek z atakiem na Paryż akurat warto nadrobić bo sporo tam epy :) RE: Vikings [History] - Corn - 09-02-2022 (09-02-2022, 12:55)shamar napisał(a): A ile takich przypadków było do tej pory? I tego nie można uznawać za normę bo zaraz stanie się czymś powszechnym.Nie wiem, nie dbam o to, mam ważniejsze rzeczy na głowie niż przejmowanie się takimi bzdurami. To już jest powszechne i nic z tym nie zrobisz RE: Vikings [History] - michax - 10-02-2022 Wikingowie to najlepszy przykład serialu, który stał się ofiarą własnego sukcesu. W przypadku Walhalli można być pewnym, że nie spotka serial Netflixa to co Wikingów, czyli po sukcesie pierwszych serii Hirst postanowił wydłużyć sezony krótkie z 9, 10 odcinkami do 20 odcinków które miały przerwy półroczne/roczne po emisji pierwszej dziesiątki. No i fabuła tak mocno zwolniła, że w 18,19 z 20-u odcinków dosłownie nic się nie działo, były to same zapychacze, a działo się coś dopiero w finałach pierwszej połowy albo drugiej połowy. Do dzisiaj pamiętam jak Floki odkrył nowy ląd i przez 3, 4 lata emisji , przez 40, 50 epizodów, w każdym odcinku pokazywali jak siedział na wyspie, nic nie robił, tylko marudził na pogodę i to jak się go nikt nie słucha. Podobnie o wiele za długi był wątek z ćpaniem Ragnara z azjatką i wiele innych. A skoro Netflix to raczej jest pewne, że 1 sezon i kolejne będą miały góra 10 odcinków, dzięki czemu skończą się 18-odcinkowe zapychacze i sztuczne przedłużanie historii. Ale akurat tego sequela/spinoffa jestem ciekaw, bo nie odpowiada za niego autor oryginału Michael Hirst (choć kiedyś pisał fajne kostiumowe dzieła jak Tudors czy Elizabeth z Cate Blanchett), tylko Jeb Stuart. A jeśli coś Wam nazwisko mówi, to nie dziwię się, bo pisał scenariusze do wielu fajnych filmów z lat 80 i 90, głównie sensacji, czyli Die Hard 1, Leviathana z Peterem Wellerem (to akurat SF/horror), Osadzonego ze Stallone, 48 godzin 2, Ściganego, W słusznej sprawie z Seanem Connery i Edem Harrisem, Switchback z Danny Gloverem, Dennisem Quaidem i młodym Jaredem Leto. RE: Vikings [History] - Krismeister - 21-11-2022 Ja pierdolę jaki chad!!! RE: Vikings [History] - Trailery Srailery - 14-12-2022 RE: Vikings [History] - Bucho - 04-01-2023 Koncze za chwile doku o Bizancjum i od razu odpalam to: Narracja, aktorstwo, kostiumy, rozmach, zdjecia i ogolne kwestie technicznie, pierwsza klasa. Edit. |