Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - Juby - 23-07-2016

TO JEDNAK ON! XD

#ZackSnyderdiditagain

RE: Justice League (2017) - szopman - 23-07-2016

Szeryf Gieferg vs Szpeku the Kid 4:0 :)

RE: Justice League (2017) - Danus - 23-07-2016

W tym konkretnym przypadku to akurat pan G. się kompromituje, ale co ja tam wiem:)

RE: Justice League (2017) - Predator895 - 23-07-2016

zombie001

I tak oto upada dom Wayne'ów :( Na pocieszenie w pon przyjdzie mi BvS UC z Włoch na Blu-ray na otarcie łez :P

RE: Justice League (2017) - Arahan - 23-07-2016

Ej, to wygląda świetnie! Jest lekko, a jednocześnie styl jest całkowicie inny niż u Marvela. Flash genialny, Batman/Wayne też, to samo Aquaman. Cyborg standardowo - fatalnie.
Morda mi się cieszyła :)

RE: Justice League (2017) - SonnyCrockett - 23-07-2016

Ja tam nie wiem jaki będzie cały film ale ten zwiastun to marvelizacja pełną gębą. I stwierdzenie że styl jest całkowicie inny to samooszukiwanie się. :P

RE: Justice League (2017) - raven.second - 23-07-2016

A może role się odwrócą? Może teraz to Marvel będzie robił mhroczne i ponure kino, w końcu pierwszy zwiastun Dr Strange'a nie był wesoły i radosny, a Thor 3 to gladiatorzy w kosmosie, piekło i tym podobne cuda...

RE: Justice League (2017) - SonnyCrockett - 23-07-2016

I wyjdzie że DCU zawsze na bakier z współczesnymi trendami. ;)

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 23-07-2016

E, to ja wolę mhroczność, kij w tyłku, powagę i szarość od czegoś takiego. Przynajmniej się czymś te filmy DC od Marvela wyróżniały. A tak marvelizacja postępuje. Ale ludzie chcieli kolorków, coolskości, żarcików, luzu i cukiereczków, no to mają. Ja jednak podziękuję, cześć.

RE: Justice League (2017) - RysuMack - 23-07-2016

U Flasha widać silną inspirację kostiumem ze zwiastunu gry DC Online, mnie się to szalenie podoba, za to Aquaman dziwnie wygląda z tymi białymi tęczówkami, pół ryba/pół wilkołak, szczególnie, że w BvS miał brązowe/czarne oczy :P

Ale Flash wygrywa, strój jak z gry, wygląda epicko moim zdaniem, odważnie przeniesiony ten strój z kart komiksu.
[Obrazek: screen-shot-2016-07-23-at-4-13-27-pm.png]

No i podoba mi się to jak wyjaśnili błyskawicę u Flasha, bo w serialu pojawiały się wtedy kiedy akurat twórcy chcieli, a tutaj wygląda to na wyładowania elektryczne gdy zagina prawa fizyki, to jest super.

RE: Justice League (2017) - Craven - 23-07-2016

Jak dla mnie straszny paździerz. Batfleck, chyba jedyna świetna rzecz w BvS tutaj... zupełnie go nie kupuję. Scena jak ląduje z przykucnięciem - koszmarek.

RE: Justice League (2017) - zombie001 - 23-07-2016

Mnie bawi scena z Flashem i Batfleckiem. Jej opis brzmiał jakoś lepiej.

Gdyby Flash nie miał odpowiednich zdolności (a Batman przecież nie wie jakie ma), to Gacek by go zabił tym batarangiem.. LOL.

RE: Justice League (2017) - shamar - 23-07-2016

[przyszedł z tematu WW]

Jednak wali się co niektórym w dupach. Gdzie zmienili ton? Jaki Marvel? 3 sceny na krzyż a ci już wiedzą jaki będzie wydźwięk całego filmu? O DZIWO! Sceny z Flashem mogą zawierać suchary! Odkryli Atlantydę! Poza tym... Jak sobie wyobrażacie film z takimi postaciami całkiem "serio"?
Już pomijam to, że najpierw płakali o "kij w dupie" w BvS a teraz płaczą, że będzie mniej powaznie... A ićta w...

To samo z formatem. Przecież to na razie jakiś surowy materiał...

Aquaman wyglada nieźle choć ciągle uważam, ze lepszy byłby jako Lobo.

PS - byłbym zapomniał - Batman ciągle wygląda jakby chodził w worku po ziemniakach. Ten BARDZO komiksowy strój to było kiepskie posunięcie

No ale przecież wie i o to mu chodziło by pokazał swoją szybkość, może po BvS tego nie widać (bo zrobili z Batmana lunatyka który najpierw działa, a potem myśli), ale w komiksach Batman to ktoś kto nigdy nie przegrywa i nigdy nie robi czegoś, czego nie jest pewien.

Mnie zaskoczyła miejscówka, z opisu miałem w głowie zwykłe mieszkanie, a tutaj taki mniBatcave :D

RE: Justice League (2017) - Mierzwiak - 23-07-2016

^ To co pisze Craven. Gra Afflecka w tym trailerze jest... bolesna.

(23-07-2016, 23:28)zombie001 napisał(a): Mnie bawi scena z Flashem i Batfleckiem. Jej opis brzmiał jakoś lepiej.

Gdyby Flash nie miał odpowiednich zdolności (a Batman przecież nie wie jakie ma), to Gacek by go zabił tym batarangiem.. LOL.

Jak nie wie? A pliki o metaludziach z kompa Luthora?

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 23-07-2016

(23-07-2016, 23:26)Craven napisał(a): Jak dla mnie straszny paździerz. Batfleck, chyba jedyna świetna rzecz w BvS tutaj... zupełnie go nie kupuję. Scena jak ląduje z przykucnięciem - koszmarek.

Specjalnie sobie odświeżyłem (o ja biedny) ten trailer, dla tej sceny i... a niech to, masz rację! Wygląda to koszmarnie, nieelegancko i w ogóle nie pasuje do takiej postaci jak Batman. I tutaj się dziwię, gdyż nawet jak scenariusze leżały, to jednak Zack Snyder zwykle się przykładał, aby właśnie takie ujęcie wyglądały jak najbardziej cool. A tutaj totalne przeciwieństwo.

Może i bolesna, ale odnoszę wrażenie, że po drętwej mowie (tej na pogrzebie) z Dianą, gdzie miałem wrażenie, że jest zmęczony grą i sam nie wie co Snyder robi z tym filmem, tutaj widzę absolutną radochę całej obsady, a to zwiastuje już coś dobrego.

RE: Justice League (2017) - raven.second - 23-07-2016

Cytat:Już pomijam to, że najpierw płakali o "kij w dupie" w BvS a teraz płaczą, że będzie mniej powaznie... A ićta w...
Nie widzisz problemu w tym, że BvS to film tak mroczny i ponury, że można dostać depresji, a JL to jasny film, gdzie śmieszkują o rozmawianiu z rybą, przyjaciołach i sucharzą ogółem? Przeginają albo w jedną, albo w drugą stronę.

(23-07-2016, 23:33)RysuMack napisał(a): Może i bolesna, ale odnoszę wrażenie, że po drętwej mowie (tej na pogrzebie) z Dianą, gdzie miałem wrażenie, że jest zmęczony grą i sam nie wie co Snyder robi z tym filmem, tutaj widzę absolutną radochę całej obsady, a to zwiastuje już coś dobrego.

A czy Batman zawsze musi lądować przy aplauzie nietoperzy i półmroku? przecież Batman Nolana w gorszych przykuckach lądował i było dobrze, a tutaj kontekst sceny może być taki, że gacek czegoś szuka i skacze gdzieś w dół, to przecież nie zrobi tutaj atmosfery jak z dreszczowca.

Już w BvS z tym przesadził, gdzie bębny brzmiały dosłownie wszędzie, czy Batman szedł, czy stał, czy drapał się po klejnotach :D

Amen.