![]() |
|
The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu (/Thread-The-Revenant-2015-re%C5%BC-Alejandro-Gonz%C3%A1lez-I%C3%B1%C3%A1rritu--3673) |
RE: The Revenant (2015) - Juby - 09-01-2016 ![]() Wkrótce takie memy będą nieaktualne. :) RE: The Revenant (2015) - Norton - 09-01-2016 Serio Leo taki dobry, czy po prostu konkurencja w tym sezonie średnia? RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 09-01-2016 Konkurencja raczej średnia, chyba tylko Cranston jak Trumbo może mu zagrozić. A rola bardzo dobra, wymagająca wiele fizycznego wysiłku i poświęcenia, ale miewał lepsze. RE: The Revenant (2015) - Albertino - 09-01-2016 Znów mu ktoś zapierdoli tę statuetkę, zobaczycie. Specjalnie obejrzę transmisję dla jego miny :D RE: The Revenant (2015) - Cator - 11-01-2016 Pytanie do tych co oglądali: Ma ten film trochę mięsa na kości, czy to po prostu ładne zdjęcia, super aktorstwo i surowy klimat? Bo widzę sporo backlashu w necie z powodu tego, że Revenant zgarnia główne nagrody z najlepszy film, gdy według wielu jest po prostu ładną, stylistyczną wydmuszką przy której ciągle się pieprzy jak ciężka byłą do zrealizowania i nakręcenia (jakby to miało jakieś znaczenie). I muszę przyznać, że patrząc na wszystkie zapowiedzi, mi też troszkę zalatuje d Revenant takim obrazem. W sensię pięknie zrealizowanym i klimatycznym, ale scenariuszowym pustakiem. RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 11-01-2016 Scenariuszowo film jest prościutki i odarty z wątków pobocznych. Całość skupia się na survivalu i zemście. Nic głębokiego w każdym razie. RE: The Revenant (2015) - PropJoe - 11-01-2016 Tym lepiej, nie? RE: The Revenant (2015) - simek - 11-01-2016 To nie jest prosta dychotomia: albo bogata fabuła, albo wydmuszka. Powoli do szału doprowadza mnie takie rozumowanie, że albo złożona, wielowątkowa najlepiej historia, albo prostota i wtedy film to tylko przerost formy nad treścią. Fabuła filmu może być prosta jak budowa cepa, możliwa do opowiedzenia w jednym zdaniu, a mimo to może to być arcydzieło, z drugiej strony można do filmu napakować tyle treści co w całym Władcy Pierścieni, a będzie to kupa, możliwe są też wszystkie stany pośredni. Ja tam nie liczę na fajerwerki, ale opinia Mentala, że to takie Apocalypto na mrozie mnie niesamowicie kręci, zresztą zemsta to najlepszy filmowy temat, mi nic więcej do szczęścia nie jest potrzebne. Tak a propos, to Barbara Hollender z Rzepy komentując wyniki Złotych Globów właśnie na to narzeka: zamiast fabuł wygrywa rozmach i perfekcyjna realizacja, hollywoodzki "przemysł". Szkoda, że w Revenant poniewierany przez towarzyszy i los nie jest jakiś czarnoskóry, bo wtedy byłaby to "poważna rozmowa z widzem" jak w 12 Years a Slave, a cierpienia białego to tylko techniczna wydmuszka :) RE: The Revenant (2015) - Mental - 11-01-2016 "Revenant" byłby jeszcze lepszy, gdyby go kręcił Gibson, wiadomo, ale i tak jest zajebisty. Dałem 10/10 i nie cofam tej oceny. To jest survival i kino zemsty i koniec. I wielu ludzi to wkurwia, a to DOBRY ZNAK :) edit aha, potwierdzam, ze DDL byłby idealny do roli głównej. Nie wyobrażam sobie nikogo lepszego. Leoś zagrał przekonująco i pewnie w końcu dostanie Oscara, ale ciągle uważam, że nagradzają go na siłę. RE: The Revenant (2015) - Cator - 11-01-2016 http://www.chud.com/171545/movie-curiosities-the-revenant/ RE: The Revenant (2015) - Proteus - 11-01-2016 Panowie. Zakładka kickass torrents ze screenerem filmu wisi w przeglądarce i mnie kusi. Powiedzcie, że warto wytrzymać do 29. RE: The Revenant (2015) - Cator - 14-01-2016 To ja mam jeszcze jedno pytanie do tych co widzieli. Innaritu "moje filmy należy oglądać w świątyni" ma opinię jednego z najbardziej pretensjonalnych łosiów pracujących obecnie w Hollywood i dużo widzę opinii jadący po filmie, nie tyle dlatego, że jest prosty czy banalny, tylko właśnie dlatego, że ponoć jest tam sporo pseudo-poetyckich, pseudo-filozoficzych wtrętów o niczym, które zahaczają o kicz. To brzmi dla mnie jak coś co kłociłoby się z tą niby surową, męską gatunkowością. Jak jest? RE: The Revenant (2015) - vast - 14-01-2016 Totalna bzdura. Takiego materiału jest tam może z 5 minut, przy czym film trwa chyba 2 godziny 20 minut z tego co pamiętam. Sen z kościołem, sen z kometą. I to chyba tyle tych pseudofilozoficznych wtrętów. I nie przeszkadzały mi one w ogóle. RE: The Revenant (2015) - nawrocki - 14-01-2016 Te "pseudofilozoficzne wtręty" to majaki rannego, ledwo żyjącego człowieka. Nie ma tego dużo, a jak już jest, to całkiem nieźle wpasowane w fabułę. RE: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - nawrocki - 15-01-2016 RE: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - szopman - 16-01-2016 "The Revenant" w końcu obejrzany :) Bardzo fajny film, super zdjęcia, rewelacyjnie odwzorowane tamte czasy. Na + realistycznośc i taka "surowość" filmu. Największy plus filmu wg mnie to Tom Hardy i jego postać :) Dawno w kinie nie widziałem takiego skończonego sku*wysyna. Jeszcze Musze się zgodzić z opinią Jubego : za dużo survivalu (chociaż jest to bardzo ciekawe, Bear Grylls to przy tym gościu cipa :D ) a za mało zemsty. Scena z niedźwiedziem jest po prostu MEGA !! Fajną rolę ma tu także ten rudy co grał Huxa w TFA ;) Ogólnie oceniam na 8/10. Leo jakoś mi do takich ról nie pasuje, nie wiem czemu. Gra dobrze, film ogląda się świetnie (zwłaszcza pierwszą połowę), ale no po prostu nie do końca mi w takiej roli leży DiCaprio :) Mimo wszystko, życzę mu aby w końcu dostał tego Oscara, zasłużył ;) Jeśli chodzi o aktora drugoplanowego, to napewno bd kibicował Hardy'emu ;) Btw. Czy tylko mi akcentem, sposobem mówienia, stylem, typem roli itp. Hardy przypomina Jacka O'Connella ? :) RE: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - nawrocki - 16-01-2016 Cytat:Btw. Czy tylko mi akcentem, sposobem mówienia, stylem, typem roli itp. Hardy przypomina Jacka O'Connella ? :)Prędzej samego siebie z "Lawless". RE: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - Ransack - 16-01-2016 Mi Hardy bardziej przypominał Bane'a. xD Ogólnie film mi się bardzo podobał. Świetne role Leo i Toma, bardzo dobre zdjęcia i rewelacyjna scena z niedźwiedziem - najlepsza w całym filmie. ;) Tylko jedna rzecz mi nie do końca przypasowała. Ostateczna ocena to 8/10. RE: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - nawrocki - 16-01-2016 RE: The Revenant (2015) reż. Alejandro González Iñárritu - Ransack - 16-01-2016 W sumie to wszystko wyjaśnia. Cóż, moje przeoczenie. xD |