![]() |
|
Gladiator (2000) & Gladiator II (2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Ridleya Scotta (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Ridleya-Scotta--62) +---- Wątek: Gladiator (2000) & Gladiator II (2024) (/Thread-Gladiator-2000-Gladiator-II-2024--786) |
Gladiator (2000) - Pitero - 02-05-2023 "Lucjusz. Gladiator - historie" Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka RE: Gladiator (2000) - shamar - 02-05-2023 (02-05-2023, 00:46)Ted napisał(a): Shamar, znasz scenariusz do sequela Gladiatora napisany przez Nicka Cave'a? Ciekaw jestem co byś o takiej kontynuacji mówił, skoro bezpieczny sequel w konwencji jedynki jak rozumiem cię nie interesuje. Tak źle, tak niedobrze. Bo to wygląda na maksymalnie wysilony pomysł. RE: Gladiator (2000) - Kryst_007 - 02-05-2023 (02-05-2023, 08:46)Pitero napisał(a): "Lucjusz. Gladiator - historie" Bardziej "Lucjan. Gladiator - historie" ))
RE: Gladiator (2000) - marsgrey21 - 02-05-2023 Będzie klasycznie, albo Gladiator. Przebudzenie. Albo Gladiator. Odrodzenie. RE: Gladiator (2000) - Kerev - 02-05-2023 Po angielski Gladiator: Retribution, a po polsku Gladiator: jak zostać gladiatorem ;p RE: Gladiator (2000) - Reno - 02-05-2023 (02-05-2023, 10:42)marsgrey21 napisał(a): Będzie klasycznie, albo Gladiator. Przebudzenie. Albo Gladiator. Odrodzenie. Też o tym myślałem, bo jak by to był prequel to wiadomo, Gladiator: Geneza albo Gladiator: Początek. RE: Gladiator (2000) - Snappik - 02-05-2023 Gladiator Powstaje Gladiator: Mroczne wieki Gladiator: Upadły Na nic sensownego nie liczę
RE: Gladiator (2000) - Ted - 02-05-2023 (02-05-2023, 10:26)shamar napisał(a):(02-05-2023, 00:46)Ted napisał(a): Shamar, znasz scenariusz do sequela Gladiatora napisany przez Nicka Cave'a? Ciekaw jestem co byś o takiej kontynuacji mówił, skoro bezpieczny sequel w konwencji jedynki jak rozumiem cię nie interesuje. Ale ciekawy, i używający jeszcze nie zmęczonego (choć obecnego) w popkulturze tropu o nieśmiertelnym w naszym świecie. Ogromne tu pole do zabawy konwencją, wejście w psychikę takiej postaci. Łatwo to zmarnować, ale duża szansa na coś genialnego. A moja propozycja na tytułu to "O Gladiatorze, w ramach Gladiatora, w Gladiatorze". RE: Gladiator (2000) - Mental - 02-05-2023 "Gladiatorzy kontra Wikindzy" "Gladiator: ponad bezprawiem" "Zemsta gladiatora" "Gladiators" (coś jak "Aliens", no wiecie ALIEN$ hehe) "Gladiator: totalne unicestwienie" "Gladiator 2: Soldado" RE: Gladiator (2000) - Bucho - 02-05-2023 Soldado wygralo
RE: Gladiator (2000) - Dr Strangelove - 02-05-2023 W sumie pierwszy Gladiator to przecież żywcem wzięte "Sicario" (albo tam na odwrót). Potężny kartel/cesarz zabił mu rodzinę/rodzinę a on się mści/mści. Więc sequel "Gladiator Soldado" jak najbardziej pasuje ![]() Na Forum Romanum dochodzi do rzezi obywateli rzymskich. Wpływowy senator wynajmuje gladiatora, żeby rozpętał wojnę między barbarzyńskimi plemionami, które przemycają do Rzymu terrorystów. Gladiator z kumplami robi rozpierduchę w Germanii. Zabijają między innymi wpływowego druida. Potem okazuje się, że to jednak nie terroryści i senator zawiesza akcję. W międzyczasie gladiator zostaje rozpoznany na granicy rzymsko-germańskiej a następnie ranny przez germańskiego chłopca. Germański chłopiec ma wyrzuty sumienia. Po roku wraca do swojej chatki gdzie czeka na niego gladiator i pyta się go czy chce zostać gladiatorem. Napisy końcowe. RE: Gladiator (2000) - shamar - 19-05-2023 Wraca kolejna postać z oryginału https://variety.com/2023/film/news/gladiator-sequel-may-calamawy-fred-hechinger-1235618118/ RE: Gladiator (2000) - Mefisto - 19-05-2023 Ale ten film będzie zły. RE: Gladiator (2000) - marsgrey21 - 19-05-2023 Zły to by był jakby Chalameta zaangażowali. RE: Gladiator (2000) - Spoilerowo - 16-06-2023 nie ma wątku dla dwójki? Cytat:Główną rolę gra Paul Mescal. Wciela się on Lucjusza, który w pierwszej części był dzieckiem. Według informacji Collidera był on spadkobierca cesarza Commodusa (Joaquin Phoenix), ale nie chciał obejmować władzy. Szczegóły jego roli i jak zostanie tytułowym gladiatorem nie są znane. Spekuluje się, że Lucjusz mógł pójść w ślady Maximusa i zostać generałem, który dowodzi legionami rzymskimi w Afryce Północnej. RE: Gladiator (2000) - Ted - 16-06-2023 A ktoś czeka? Jakby wykorzystali scenariusz Nicka Cave'a, który był popieprzonym (tzn dla normików filmowych, bo np. dla ludzi czytających komiksy nie byłby to wielki szok) i odważnym konceptem pewnie byłoby większe zainteresowanie. Tak przewiduję generyczny legacy sequel w stylu nowego Indiany (nie widziałem, w sieci głównie takie opinie słyszę). RE: Gladiator (2000) - srebrnik - 16-06-2023 Kompletnie nie czekam. Wydaje się to zbędne z każdej możliwej strony. Co tu w ogóle rozwijać? Świat przedstawiony nie jest tak oryginalny jak jakiś Blade Runner choćby, żeby go wykorzystywać. O starożytnym Rzymie można robić filmy niekoniecznie związane akurat z Gladiatorem. Bez sensu to wszystko. Tak jak złe jak jakieś Star Warsy 19 i Indiana Jones 24 to pewnie nie będzie, bo nawet Scott w najgorszym wydaniu jest lepszy od tych produktów filmowych. Niemniej i tak mam zerową potrzebę oglądania tego. Ale kto wie. Miami Vice w 2006 też nie wydawało się potrzebować nowego spojrzenia, a wyszło coś genialnego, co było polemiką ze starym serialem. Gdyby tu była podobna nić, to byłoby spoko. RE: Gladiator (2000) - Spoilerowo - 16-06-2023 czyli tradycyjnie, nikt nie czeka każdy obejrzy bo to film dziadka Ridleya i w dobie zapychaczy komiksowych obejrzy coś innego RE: Gladiator (2000) - simek - 16-06-2023 (16-06-2023, 15:12)srebrnik napisał(a): O starożytnym Rzymie można robić filmy niekoniecznie związane akurat z Gladiatorem. Bez sensu to wszystko.Popatrz na to z innej strony: może Ridley po prostu chce nakręcić coś o starożytnym Rzymie, ale na nową fabułę trudniej dostać hajs, więc przykleja metkę z Gladiatorem, da na trzecim planie dwie postaci z jedynki, a reszta filmu i tak będzie o czym tylko chce
RE: Gladiator (2000) - shamar - 16-06-2023 (16-06-2023, 15:20)Spoilerowo napisał(a): czyli tradycyjnie, nikt nie czeka każdy obejrzy bo to film dziadka Ridleya i w dobie zapychaczy komiksowych obejrzy coś innego Wszystko zależy od... zwiastunów. No i opinii. Ja ten film mam w doopie ale jeśli będzie wyglądał świetnie, to czemu nie? |