Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? (/Thread-Co-jeszcze-opr%C3%B3cz-Holi%C5%82ud-ze%C5%BCre-politykal-korektnes--1529)

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Pelivaron - 06-03-2026

(06-03-2026, 11:27)Dr Strangelove napisał(a): Nie no kurła, już pal diabli kolor skóry ale przecież 70 latek nie powinien grać 30 latka :D

CO TO ZA AGEIZM USKUTECZNIASZ?

Unia Europejska powinna się tym zając. Natychmiast, zanim Denzel kopnie w kalendarz.

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - OGPUEE - 06-03-2026

(06-03-2026, 10:54)Pelivaron napisał(a): Także z hollywoodzkich gwiazd idealny byłby Oscar Isaac. 

Przy okazji Issac też miał okazję Józefa z Nazaretu w Narodzeniu:
[Obrazek: MV5BMmQ0YjBlZmEtOGFmOC00ZTU2LThkYzQtY2Q0...@._V1_.jpg]

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Mefisto - 06-03-2026

Heh, niby człowiek oglądał, a jakoś nie zarejestrował:

Cytat:in the initial Theatrical Release of "The Last Crusade", Walter Donovan points to a Chest of Gold Items and says to the Sultan of Hatay "... donated by the finest Jewish families in Germany." In all subsequent releases of the film, the word "Jewish" has been edited out of the dialogue.

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - zombie001 - 06-03-2026

(06-03-2026, 11:27)Dr Strangelove napisał(a): Nie no kurła, już pal diabli kolor skóry ale przecież 70 latek nie powinien grać 30 latka :D
Miałem napisać dokładnie to samo, ale później stwierdziłem, że w sumie nie wiem jaki jest pomysł na film, może coś tam się zmieniło na przestrzeni lat i Denzel gra ostatecznie starego Hanibala w ostatnich miesiącach życia. :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Rudy102 - 06-03-2026

Reklama z AI na początku bezcenna. Nie jest dobrze w Holly:

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Dr Strangelove - 06-03-2026

(06-03-2026, 14:04)zombie001 napisał(a):
(06-03-2026, 11:27)Dr Strangelove napisał(a): Nie no kurła, już pal diabli kolor skóry ale przecież 70 latek nie powinien grać 30 latka :D
Miałem napisać dokładnie to samo, ale później stwierdziłem, że w sumie nie wiem jaki jest pomysł na film, może coś tam się zmieniło na przestrzeni lat i Denzel gra ostatecznie starego Hanibala w ostatnich miesiącach życia. :D

No w tym co Pelivaron wrzucał jak byk stoi, że:
"The story is expected to cover the pivotal battles he led against the Roman Republic during the Second Punic War"

Więc ponad 70-letni Denzel pasuje tu tak sobie :)

No i ciekawe jak ogarną te epickie jakby nie było bitwy (same Kanny to grubo ponad 100k luda). Albo budżet będzie kosmiczny, albo będzie walić kompem na kilometr, chyba, że do tego czasu AI jakoś się rozwinie, żeby to pokazać.

(06-03-2026, 11:29)Pelivaron napisał(a): Unia Europejska powinna się tym zając. Natychmiast, zanim Denzel kopnie w kalendarz.
Cesarstwo Rzymskie wprowadzi zakaz urywania przykrywek od amfor z winem i oliwą, Kartagina się sprzeciwi i będzie wojna.

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Bucho - 06-03-2026

No chyba, ze pokaza go juz w tej wersji sprzed smierci - dramat upadku genialnego wodza, a dalej to wspominki wielkosci, zwycieskich bitew oraz rozne inne flashbacki, gdzie mlodego Hannibala zagralby jego syn. I spoko, nawet by to moglo byc. Lub w ogole niech to synowi odda w takim razie. Tylko znowu, jest to smieszne Kangzerowanie i tyle.

Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - zombie001 - 06-03-2026

No jeżeli opis prawdziwy to raczej średnio z tym Denzelem, ale zawsze jest nadzieja, że na razie powielają jakiś stary, z poprzedniej wersji scenariusza. Denzel to się chyba buja obok tej roli z 15-20 lat. Wiele wersji mogło się przewinąć przez jego ręce.

Co do bitew to albo wiedzie AI, albo artsy-fantasy i całość nakręcą w czerni i bieli, w jednej lokacji - "namiocie" Hanibala, czy coś

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Dr Strangelove - 06-03-2026

Liczę naiwnie rzecz jasna na coś podobnego:

Ja bardzo lubię. Nie jest to film bez wad, ale ma niesłychanie epickie momenty.

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Bucho - 06-03-2026

(06-03-2026, 14:33)Dr Strangelove napisał(a): Cesarstwo Rzymskie wprowadzi zakaz skladania dzieci w ofierze dla Baala i Zy...

Poprawilem :)

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Pelivaron - 06-03-2026

(06-03-2026, 14:54)Dr Strangelove napisał(a): Liczę naiwnie rzecz jasna na coś podobnego:

Ja bardzo lubię. Nie jest to film bez wad, ale ma niesłychanie epickie momenty.

Tam wrzuciłem też drugiego newsa o Aleksandrze właśnie - Netflix robi serial hehe.

@zombie pamiętaj, że to robi Fuqua wiec nie ma co się spodziewać żadnych artsy-fartsów. Będzie murzyński rap i Denzel jadący na słoniu z glockiem. 

(06-03-2026, 14:59)Pelivaron napisał(a): Tam wrzuciłem też drugiego newsa o Aleksandrze właśnie - Netflix robi serial hehe.
Wykończą nas tymi murzyńskimi adaptacjami :D

Ta będzie gejowska. Robi ją koleś od serialu o hokeistach gejach i opowie o relacji Alexandra z Arystotelesem :D

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - shamar - 08-03-2026

Dobre. Ciekawe czy juz go gnoją.

https://twitter.com/Variety/status/2030403506960842787?t=QAgrrtaQYEULzMWezsszmw&s=19

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Pelivaron - 10-03-2026

Ci ludzie są pojebani:

https://www.filmweb.pl/news/Quentin+Tarantino+odpowiada+na+s%C5%82owa+Rosanny+Arquetty+o+rasizmie+w+%22Pulp+Fiction%22-165541

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Albertino - 10-03-2026

Jak Quentin kogoś jebie to dobrze, jak jego jebią to niedobra. Kogoś wam to przypomina?

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - shamar - 10-03-2026

Niech się żrą, KLAUNY.

Wczoraj widzialem, że syn/corka (?) N. Watts to trans.
Ponoć Theron ma kilkoro stransowanych (w tym adoptowane),. To jest tak zgnile srodowisko, że...

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Bucho - 10-03-2026

Zdecydowanie nalezy zabronic uzywania slowa "czarnuch" w kontrolowanym przez Zydow przemysle filmowym, a zwlaszcza muzycznym. Oni tyle przecierpieli z powodu nienawisci i powinni wiedziec lepiej, i nie powinny dawac platformy dla takich bebe slow/okreslen.

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Mefisto - 10-03-2026

Spoko, nasze elytki nie lepsze :)

RE: Co jeszcze oprócz Holiłud zeżre politykal korektnes? - Nemo - 11-03-2026

(10-03-2026, 09:48)Pelivaron napisał(a): Ci ludzie są pojebani:

https://www.filmweb.pl/news/Quentin+Tarantino+odpowiada+na+s%C5%82owa+Rosanny+Arquetty+o+rasizmie+w+%22Pulp+Fiction%22-165541
Przecież przed angażem przeczytała scenariusz tak?

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk