Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Witcher (Netflix, 2019-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The Witcher (Netflix, 2019-) (/Thread-The-Witcher-Netflix-2019--4992)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - marsgrey21 - 18-10-2025

Wiecie co? Na ten moment to już wolałbym bieda reboot wiedźmina od tvp, przynajmniej było swojsko, a nie gen z/tik tok production.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Snappik - 18-10-2025

Wiedźmin od takiego Kawulskiego byłby na swój sposób zajebisty. Na bank miałby ten szorstki, słowiański klimat. To coś powyżej wygląda jak spęd fanów ze wszystkich stron świata, którzy przebierają się za postaci i odgrywają jakąś scenkę w środku lasu. Morfeusz jako Regis to jest jakiś niewiarygodnej skali miscast.

No nie wiem, on nawet nie potrafił wykrzesać swojskiej magii z Kleksa, tylko zrobił typowy netflixowy szrot, ja to miałem na myśli niskobudżetowy serial od tvp w stylu korony królów, realizacyjna bieda bo bez wyrafinowanych cgi efektów, ale naturalnie, a nie jak w weiślixie, że każdy wygląda, jakby miał dostęp do siłowni, prysznica i makijażystek zaraz za krzakiem.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Dr Strangelove - 18-10-2025

Akurat wizualnie ten serial bardzo przypomina "Koronę królów" :D
A już zdjęcia wewnątrz lokacji są żywcem wyjęte z tego serialu.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Mefisto - 18-10-2025

Lol, ta skośna to niby jest Milva? xD
Bo Fishburne generalnie dalej gra na czitach z Matrixa.

(18-10-2025, 23:10)Dr Strangelove napisał(a): Akurat wizualnie ten serial bardzo przypomina "Koronę królów" :D
A już zdjęcia wewnątrz lokacji są żywcem wyjęte z tego serialu.

W wieślixie, wygląda to jak przepuszczone przez filtry, nienaturalnie, sztucznie. 

[Obrazek: uid_7afab54a06c94edcae5dd2b0965f680e_wid...ht_720.jpg]

[Obrazek: 9f3zzCWKN3DNKzxVRZJom7.jpg]

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 19-10-2025

Fishburne w sumie i tak wypada lepiej niż się spodziewałem i to w sumie dla mnie najmniejszy problem z tego co do tej pory widziałem. Z azjatycką Milvą też nie mam problemu, w S3 była ok.
Anyway, resztę i tak się naprawi (mam nadzieję). Na tę chwile znowu najgorsze jest Netflix-fiction odnośnie Yennefer, która większość tego sezonu powinna spędzić zamieniona w statuetkę, no ale wiadomo, zrobili z niej główną bohaterkę i hooy.

Mefisto napisał(a):Lol, ta skośna to niby jest Milva? xD

Przespałeś ostatnie kilka lat?

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Mefisto - 19-10-2025

Nie oglądam tego gówna po 1 sezonie już :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - simek - 19-10-2025

Przepraszam że się powtórzę, ale ja po dwóch odcinkach wiedziałem że to gówno i nie dokończyłem nawet pierwszego sezonu.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Bartholomew - 21-10-2025

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Dr Strangelove - 21-10-2025

Ufff...
No to dzięki Bogu, to będzie zajebisty sezon. Ludzie z tęczy, ludzie znad tęczy i ludzie spod tęczy :D

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Paszczak - 21-10-2025

A w finale tęcza z ludzi.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - marsgrey21 - 21-10-2025

Morfeusz osiągnął nowy poziom matrixa, pierdoli od rzeczy, a następnie używa bełkotu jako przykładu w tym pierdoleniu, to jak pierdolenie inside pierdolenia.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - OGPUEE - 21-10-2025

(18-10-2025, 22:12)Snappik napisał(a): Wiedźmin od takiego Kawulskiego byłby na swój sposób zajebisty. Na bank miałby ten szorstki, słowiański klimat.  

Mówimy o tym samym Kawulskim, który w pełni polskim panu Kleksie umieścił akcję w NOWYM JORKU? A uczniów Akademii zrobił uczestników globalnego erasmusa?

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Norton - 21-10-2025

Trudno spodziewać się racjonalnego myślenia po gościu, od którego lepszą "karierę" aktorską ma w ostatnich latach umiłowana córa Montana "Cippy-Dick" Fishburne.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Paszczak - 21-10-2025

Aż sprawdziłem. Cóż, mniej więcej tego się spodziewałem.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - slepy51 - 21-10-2025

Nie wiem czego wy chcecie, gość po porostu szczerze wymienia wszystkie największe wady tego serialu :)

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Snappik - 21-10-2025

(21-10-2025, 12:35)OGPUEE napisał(a):
(18-10-2025, 22:12)Snappik napisał(a): Wiedźmin od takiego Kawulskiego byłby na swój sposób zajebisty. Na bank miałby ten szorstki, słowiański klimat.  

Mówimy o tym samym Kawulskim, który w pełni polskim panu Kleksie umieścił akcję w NOWYM JORKU? A uczniów Akademii zrobił uczestników globalnego erasmusa?

Tak, ten sam. Kleks mu nie wyszedł i tu pełna zgoda. I wciąż uważam, że nadałby się do Wiedźmina w wersji polskiej, z niższym budżetem.

A co do tego wywiadu z Morfeuszem - nie ma to jak kompletnie rozpie..lić resztki nadziei, że MOŻE tam być coś fajnego, jakaś pojedyncza scena, motyw. Nie, będzie w pytę tęczowo! 

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - slepy51 - 21-10-2025

Dr Strangelove napisał(a):Ludzie z tęczy, ludzie znad tęczy i ludzie spod tęczy

To będzie wspaniały sezon, szykuje się prawdziwa uczta.

RE: The Witcher (Netflix, 2019-) - Gieferg - 24-10-2025

Zaczałem sobie powtórkę przed S4, oczywiście wersji przemontowanych własnej produkcji., bo w oryginalnej postaci to strata czasu i skuteczny środek nasenny.

Pierwszą częśc (obejmujące S1E01-05) widziałem ostatnio jakieś cztery lata i wręcz zaskoczyło mnie teraz jak to się przyjemnie ogląda (choć są sceny, gdzie muzyka, którą podłożyłem już mi nie gra i ogólnie naładowałem jej tam za dużo). Oczywiście jak się nie zna książek to to i owo nie ma za bardzo sensu bo genialni scenarzyście Netflixa nie mieli pojęcia co wyciąć, a co zostawić, żeby to grało jak należy.
Postać Yennefer, która normalnie wkurza mnie strasznie, gdy jest wprowadzona tak jak trzeba (tzn wtedy gdy Geralt ją poznaje) i dawkowana w odpowiednich ilościach jest w sumie spoko i nawet aktorka mi już w ogóle nie przeszkadza (a w dodatku w swoim debiucie ma to i owo do pokazania, potem już oczywiście nie). Boli tylko wykastrowany odcinek z diabołem, gdzie histporię upchnięto w jakieś 12 minut żeby było miejsce na denny nextfl-xfiction, który oczywiście w całości wyciąłem.