Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 21-02-2023

Hmm, niestety ten artykuł wydaje się nieprecyzyjny. Z mojego researchu wynika, że Spielberg w dalszym ciągu stoi za tym projektem jako producent, w innym znalezionym przeze mnie tekście nie ma ani słowa o reżyserii. Oby jednak nie, bo wątpię żeby dało się znaleźć kogoś kto podejdzie do tego z równym sercem.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 21-02-2023

Najlepiej jakby Steven sam wziął stery w swoje ręce, ale nie pogardzę takim serialem zrobionym przez kogo tam wybiorą, byle HBO.

Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zombie001 - 21-02-2023

W sumie to nic nowego i nic konkretnego. Oo, takie przypomnienie, że pomimo PRowych problemów Fukunagi, który miał za tym stać, oni wciąż planują to zrobić. Pewnie nawet i bez niego...

Ehhh, ja też jestem zdania, że Spielberg, z wielu względów, byłby najlepszy do tej roboty. Ale pewnie skończy się tylko na funkcji producenta :/

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 27-02-2023

Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 28-02-2023

Gruba baba bije Arnolda, świat się kończy :(

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Kryst_007 - 28-02-2023

(28-02-2023, 11:24)slepy51 napisał(a): Gruba baba bije Arnolda, świat się kończy :(

To jeszcze nic. Pamiętam jak w jednym wybornie syfiastym horrorze puszczanym na Tele5 Danny Trejo został pobity przez spanikowaną teenage blondi xD

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - yacajackowski - 28-02-2023

Kozak w świecie, pizda w necie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - OGPUEE - 28-02-2023

(28-02-2023, 11:24)slepy51 napisał(a): Gruba baba bije Arnolda, świat się kończy :(
A to pierwszy raz?

:)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - slepy51 - 28-02-2023

No ale Sharon Stone to nie była gruba baba wtedy :(

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - marsgrey21 - 28-02-2023

Ale przeżywacie suchar o biciu w kulki, sam serial też będzie tyle warty.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Daner - 28-02-2023

W marvelu co drugi facet dostaje w krocze, jakby odwrócić płcie to by był kwik na pół internetu, te podwójne standardy:)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - marsgrey21 - 28-02-2023

(28-02-2023, 14:45)Daner napisał(a): W marvelu co drugi facet dostaje w krocze, jakby odwrócić płcie to by był kwik na pół internetu, te podwójne standardy:)

[Obrazek: bije-bity-mozna-sie-przyzwyczaic-janek-koza.jpg]

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Dirk - 28-02-2023

(28-02-2023, 14:35)slepy51 napisał(a): No ale Sharon Stone to nie była gruba baba wtedy :(

Wtedy? Nadal nie jest.

[Obrazek: 60652669-11045191-image-a-96_1658725792638.jpg]

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snappik - 28-02-2023

No ale porobiony biuścik ma, niestety.

Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - zombie001 - 01-03-2023

Serialowa Diuna traci za jednym zamachem:
- reżysera 2 pilotażowych odcinków,
- jedną z głównych aktorek,
- co-showrunnera,

https://deadline.com/2023/02/dune-the-sisterhood-director-johan-renck-shirley-henderson-exit-hbo-max-series-1235273486/

Dziwne fatum ciąży nad tym projektem. Najpierw bardzoooo długi okres przygotowań, w międzyczasie jeden showrunner też odszedł, a teraz to.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 01-03-2023

Bo w ogóle pomysł żeby równocześnie robić filmy i serialowy prequel był bardzo karkołomny, ja wieszczyłem problemy od samego początku, a teraz to nie wiem czy to w ogóle powstanie, nadal zbytniego sensu nie widzę. Może za parę lat.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Albertino - 01-03-2023

Obecnie showrunnerkami tego serialu były jakieś dwie kobietki, z dorobkiem tak wybitnym, że nikt nawet nie wie kim są. Resztę sobie dopowiedzcie sami :)

Jedna zwinęła żagle, ale najwyraźniej i tak szykuje się Wiedźmin bis. Wszystkie sensowne osoby już uciekły z tego tonącego statku (Renck, wcześniej Spaiths i Villeneuve też chyba już za wiele z tym wspólnego nie ma).

HBO raczej nie robi seriali na pół gwizdka jak Netflix, który ma projekty ważne oraz takie, że zupełnie mu nie zależy na jakości, więc obstawiam niedługo zupełną rezygnację z tej Diuny.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Daner - 01-03-2023

Szkoda to uniwersum ma mega potencjał, mogła być nowa gra o tron, pierwszy film Villeneuve też jednak zawodzi w niektórych aspektach, może od razu powinien robić serial i tyle mięsa nie wycinać.

Szkoda, ale Diuna jest piekielnie ciężka do zekranizowania, tam musiałoby się połączyć wszystko: genialny scenariusz przekładający jakimś cudem tę kobyłę na ekran, mnóstwo pieniędzy na wykonanie, długi czas ekranowy, czyli kilka filmów lub serial, porządna reżyseria i obsada.