![]() |
|
Miami Vice (2006) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Michaela Manna (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Michaela-Manna--65) +---- Wątek: Miami Vice (2006) (/Thread-Miami-Vice-2006--130) |
- Luis Cyfer - 14-07-2009 ja widzialem MV tylko raz i generalnie bylo ok, tak na 7/10 ale bez szalu, ale ponoc dir cut lepszy wiec dam temu filmowi jeszcze jedna szanse i wydam ostateczny werdykt! Watpie, ze Mann kiedykolwiek nakreci cos na poziomie Hit - Mental - 14-07-2009 Koleś napisał(a):Nagle się dowiaduję o rzeszy zajadłych przeciwników filmu i małej grupie wybrańców tej planety, którzy potrafią w pełni docenić MV :wink: źle. na świecie są dwa rodzaje ludzi: ci, którzy widzieli MV raz, i ci, którzy widzieli więcej niż raz. i błagam, nie wyjeżdżajcie mi z "kultem Manna", bo to nie robi na mnie żadnego wrażenia. przez ten topic przewinęło się już parę osób, które z "kultem Manna" nie miały i nie mają nic wspólnego i nie przeszkodziło im to w stwierdzeniu rzeczy oczywistej, takiej mianowicie, że przy drugim-trzecim podejściu akcje MV idą w górę. to już zjawisko potwierdzone naukowo. proszę więc: bez sarkastyczno-uszczypliwych tekstów o wybrańcach i prolach pod moim adresem. nigdy nie użyłem takiego rozgraniczenia. rozgraniczenie jest, ale innego rodzaju. - Koleś - 14-07-2009 Tu nie mam jak się nie zgodzić. Masz 100% racji. Tylko, że mi drugie obejrzenie niestety w niczym nie pomogło. Owszem, minęło uczucie rozczarowania jakie miałem po pierwszym obejrzeniu, ale oprócz tego niestety niewiele się zmieniło. Szkoda, bo rzeczywiście dobrze temu filmowi życzyłem długo przed premierą. - Mental - 14-07-2009 mnie również drugie obejrzenie niewiele dało, szczerze mówiąc. dopiero za 4 razem coś chwyciło to chyba bardziej zależy nie od ilości obejrzeń, ale od nastroju w danym momencie, bo ten film ma tak cholernie specyficzny nastrój, że czasami po prostu trudno się weń wstrzelić, ale jak już się wstrzelisz, to...
- Koleś - 14-07-2009 Czyli mam oglądać tak długo dopóki mi się nie zacznie podobać? Obawiam się, że w taki sposób każdy film jest mi się w stanie spodobać :razz: - Mental - 14-07-2009 Koleś napisał(a):Czyli mam oglądać tak długo dopóki mi się nie zacznie podobać? nie. po prostu... poczekaj na dogodny moment ![]() kiedyś przeczytałem fajny tekst o MV (znajdę cytat, wrzucę go na forum): "MV nie jest filmem, który zabiega o poklask wśród publiczności" według mnie autor trafił w sedno. - Anonymous - 14-07-2009 Mental napisał(a):mnie również drugie obejrzenie niewiele dało, szczerze mówiąc. dopiero za 4 razem coś chwyciło Jak Ci nie wstyd - mi MV spodobał się za pierwszym razem.
- Tyler Durden - 14-07-2009 Kusiło mnie kilka razy żeby to wytknąć Mentalowi, ale za dużo później tłumaczenia, że 6/10 w twoim wykonaniu, to przynajmniej 7/10 w porywach do 8/10 u kogoś z "normalnym" systemem oceniania
- Anonymous - 14-07-2009 Tyler Durden napisał(a):Kusiło mnie kilka razy żeby to wytknąć Mentalowi, ale za dużo później tłumaczenia, że 6/10 w twoim wykonaniu, to przynajmniej 7/10 w porywach do 8/10 u kogoś z "normalnym" systemem oceniania A skąd pamiętasz ile dałem?
- Tyler Durden - 14-07-2009 A to dawałeś dobrym filmom jakieś inne oceny jak 6/10? ;) Po prostu w recenzji sprawdziłem i dobrze bo byłem przekonany, że dałeś 7/10. - Mental - 14-07-2009 tyler, zamiast rozkładać system oceniania solo na czynniki pierwsze, może zdradzisz mi, co sadzisz o MV?
- Anonymous - 14-07-2009 Tyler Durden napisał(a):A to dawałeś dobrym filmom jakieś inne oceny jak 6/10? Dałem 9/10 dwa razy niedawno. ![]() A MV dostało 6/10, faktycznie. Chyba trochę nisko, ale zamierzam to zweryfikować, bo film muszę sobie kupić w końcu. Ten klimacik serialowy jest słodki... - Tyler Durden - 14-07-2009 Mental napisał(a):tyler, zamiast rozkładać system oceniania solo na czynniki pierwsze, może zdradzisz mi, co sadzisz o MV?:)Na ten tydzień mam zaplanowane, długo odkładane, obejrzenie Directors Cuta (uwaga, to będzie ten "magiczny" drugi raz), jeżeli do tego dojdzie, to może i nawet napiszę tutaj moją opinię ;) - Mental - 14-07-2009 ok, ale mam prośbę. napisz tylko opinie pozytywną. negatywną sobie daruj, bo i tak wiem, jaka ona będzie: sztampowa jak wszystkie negatywne odnośnie tego filmu:) - Tyler Durden - 14-07-2009 Problem w tym, że pozytywne tutaj też są nudne i sztampowe, więc może po prostu nic nie napiszę i będzie luz
- Anonymous - 14-07-2009 Mental napisał(a):napisz tylko opinie pozytywną. Heh, jasne - innych o filmach Manna tutaj się nie toleruje. - Hitch - 14-07-2009 A reszta zdania ci uciekla, czy celowo ja pominales, Padme? - Anonymous - 14-07-2009 O ile pamiętam, to jest cytat całego zdania, o ile wiesz co to zdanie.
- Hitch - 14-07-2009 Wybacz, musze sobie kupic nowe okulary. Myslalem, ze ta kropka to przecinek, a reszta zdania faktycznie to mi uciekla :) - Anonymous - 14-07-2009 Trzeba znać określenie "wyrwane z kontekstu", poszłoby ci lepiej Jar Jar. |