Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Harry Potter and the Deathly Hallows - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Harry Potter and the Deathly Hallows (/Thread-Harry-Potter-and-the-Deathly-Hallows--1605)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - simek - 03-07-2011

Jakby we wszystkich Potterach losowo wymieszano muzykę z różnych części to ja nawet bym się nie zorientował.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Mickey - 06-07-2011

Trzy nowe klipy:

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Azgaroth - 06-07-2011

Nie rozumiem wypuszczania tony klipów przed premierą filmu, tylko psuje to oglądania.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Mierzwiak - 06-07-2011

Dla mnie mogą wypuścić ich nawet 40 i tak żadnego nie obejrzę.

Dobra wiadomość: z filmu wyleciał epilog z postarzonymi aktorami. I bardzo dobrze, to byłaby porażka.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Azgaroth - 06-07-2011

Widmo

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Lawrence - 07-07-2011

Co?! Nie będzie tego momentu w filmie? To po jasną cholerą dzielą ten film na dwie części, aby potem wycinać tak ważną dla serii i całej tej historii scenę?
Bardzo w książce ją lubiłem. I w sumie ten moment to J.K. Rowling napisała na długo przed tym zanim całkowicie napisała "Deathly Hallows".

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - jarod - 07-07-2011

I dzięki Bogu że go nie będzie, bo jak dla mnie to był zdecydowanie najbardziej żenujący fragment całego cyklu. Albus Severus, psia mać...

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Craven - 07-07-2011

Żenada to było gadanie w niebie/głowie czy innych zaświatach...

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Khet - 10-07-2011

Sprawdziłem z ciekawości repertuar w najbliższym Heliosie - tylko wersja 3D. Grejt :|

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Mierzwiak - 10-07-2011

Napisy mnie nie ratują. Gdyby chociaż kręcili w 3D to bym poszedł do IMAXa i po problemie, nie chcę sobie nawet wyobrażać jak wyszła im konwersja tych wszystkich ciemnych scen i pojedynków na czary.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Khet - 10-07-2011

Jakoś to przeboleję, czasu na to mieli kupę, więc może da się oglądać. Inna sprawa, że to idiotyzm puszczać teraz part II jedynie w 3D, podczas gdy pierwsza część była "normalna" :P

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Khet - 12-07-2011

Mierzwiak, skąd Ty wziąłeś to wcześniejsze info o wyciętym epilogu? Zerknąłem właśnie na recenzje filmu i wynika z nich jasno, że to zakończenie zostało w filmie.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Mierzwiak - 12-07-2011

Rany nie pamiętam gdzie to było, to był chyba wywiad z kimś.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Khet - 12-07-2011

No to w takim razie nic z tego chyba:) Swoją drogą nie mogę się doszukać żadnej sensownej opinii o jakości tego pseudo 3D, chyba trzeba poczekać więcej ogarniętych ludzi film obejrzy.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Fryta - 13-07-2011

(06-07-2011, 17:53)Mierzwiak napisał(a): Dobra wiadomość: z filmu wyleciał epilog z postarzonymi aktorami. I bardzo dobrze, to byłaby porażka.

Nie wyleciał i jak dla mnie wypadł nawet przyzwoicie.

Byłem wczoraj na pokazie w Multikinie. Wersja dubbingowana, oczywiście 3D.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Bogdan - 13-07-2011

Jak wypada zatem 3D?
O dubbing nie pytam, bo idę i tak na napisy.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Fryta - 13-07-2011

Mimo konwersji, wypada całkiem nieźle. Film był wyświetlany na ogromnym ekranie, obraz czyściutki i ostry. Chyba jednak skoczę do Imaxa, jeżeli tam grają Pottera.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Mierzwiak - 13-07-2011

Zostałem wmanewrowany i idę w piątek :P

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Bogdan - 13-07-2011

Fryta - dobrze wiedzieć. Ja idę w piątek na 19.00, a właśnie przed chwilą zrobiłem sobie rewatcha Part I, i w sumie zrobił na mnie dokładnie takie samo wrażenie, jak po wizycie w kinie - a więc pozytywne, po raz kolejny dobrze się bawiłem. Wciąż razi mnie brak rozwinięcia historii Dumbledore'a i wciąż mam nadzieję usłyszeć o tym więcej w Part II, brakuje mi także wyjaśnienia kwestii Tabu (co, o zgrozo, mamy w usuniętych scenach!), ale poza tym to przyjemnie spędzone dwie godziny z hakiem. W moim rankingu na drugim miejscu, po Więźniu.

RE: Harry Potter and the Deathly Hallows - Khet - 14-07-2011

Wybieram się dopiero we wtorek, ale opinia Fryty nieco mnie uspokoiła. Niestety, tym razem mam możliwośc zaliczenia jedynie Heliosa, więc nadal obawiam się o jakość samego obrazu (nie miałem jeszcze do czynienia z 3D Heliosowskim).