Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Justice League (2017) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55)
+---- Wątek: Justice League (2017) (/Thread-Justice-League-2017--3624)

RE: Justice League (2017) - zombie001 - 23-07-2016

Eee? A jaką mowę miał mieć Batman na.. pogrzebie? No nie załamujcie mnie... Depresyjny Batfleck pasował do "BvS". Baa... on idealnie odzwierciedlał komiksowy "imidż" z komiksów Millera. Tutaj wciskają nam Starka w przebraniu o.O ŻAL.

@Arahan
Na nagraniu nie widać co dokładnie robi Flash. Tylko błyski. Skoro Batfleck wie o szybkości, to czemu i tak jest zaskoczony mocami Flasha?

RE: Justice League (2017) - SonnyCrockett - 23-07-2016

Bo to Batman ze słabego filmu i mało wie. :P

RE: Justice League (2017) - Arahan - 23-07-2016

Ale czy Batman nie był właśnie takim Starkiem? Zebrał grupę, zapewnił zaplecze, itp.
Widać, że stoi obok lodówek, w momencie napadu znika, a po powaleniu napastnika wraca na miejsce.
Poza tym, być może Bruce ma więcej materiałów, nie wiemy co było przed tą sceną.

RE: Justice League (2017) - Lawrence - 23-07-2016

(23-07-2016, 23:50)zombie001 napisał(a): Eee? A jaką mowę miał mieć Batman na.. pogrzebie?

Ja coś czuję, że niektórzy pewnie oczekiwali czegoś w tym stylu:

RE: Justice League (2017) - RysuMack - 23-07-2016

No ale Batfleck w BvS cały film każde kwestie wypowiadał z uczuciem, a potem... razem z Gal Gadot wyglądali jak na szkolnym teatrze gdzie wymieniali się szybko kwestiami... ja przynajmniej czuję kontrast w jego grze, tak jakby uleciała z niego para i radość, same dialogi też nie pomagały "zawiodłem go w życiu, nie zawiodę w śmierci"... przecież go nie znał...

Batman po BvS, powinien wiedzieć już wszystko o Barrym Allenie i Flashu, stąd to wszystko wie. Jak powiedziałem, w BvS zrobili z Batmana idiotę, w komiksach po dostaniu gazety z napisami hahaha, pozwoliłeś zabić swoją rodzinę, zacząłby badać tą gazetę, sprawdził kto ją wysłał itd. A w filmie zaś batman zaciska wargi i postanawia utłuc Supermana... to było tak bardzo nie batmanowskie.

Więc jeśli teraz Batman zyskał swój charakter to on już na tym etapie wie wszystko i o wszystkich.

RE: Justice League (2017) - zombie001 - 23-07-2016

No tak... ale on i tak w tym zwiastunie jest zaskoczony mocami Flasha. Przecież to głupie xD

Ja tam wole klasycznego Batmana outsidera, który zawsze trzymał się na uboczy JL, bo lubił działać samemu i po swojemu. To w zwiastunie, to nie jest mój Batman.. to Tony Star w stroju nietoperza.

RE: Justice League (2017) - RysuMack - 24-07-2016

Gdy wygłasza swoją notkę o tym, że szuka ludzi do walki, brzmi już normalnie, więc to szukanie dziury w całym, że jest pod wrażeniem czegoś nadprzyrodzonego, co innego widzieć na filmie, a co innego własnymi oczami, nie jest zaskoczony, że złapał batarang, tylko jak wyglądają jego umiejętności w rzeczywistości.

Batman był outsiderem? na początku, a potem sam założył JL razem z supermanem. To jest z resztą część rozwoju jego postaci, gdy na początku im nie ufa i z tego powodu gdy im zaufał, w komiksach na każdego założył akta i sposoby pokonania co ktoś potem wykorzystał :) JL Babel.

ps: mnie Batfleck bardziej skojarzył się z Nickiem Fury, niż ze Starkiem, ale ciężko takim porównaniom uciec, gdy Marvel wprowadzi "swojego" Supermana, czyli Hyperiona, albo Sentry'ego (już podobno znaleźli aktora), to wtedy też będzie się kojarzyć.

RE: Justice League (2017) - Arahan - 24-07-2016

Po pierwsze raczej nie wygląda na zaskoczonego, mówi tylko, jakby dla potwierdzenia - więc jesteś szybki, po drugie rzuca batarangiem OBOK niego, a nie w niego.

[Obrazek: 69612627.jpg]

RE: Justice League (2017) - shamar - 24-07-2016

(23-07-2016, 23:33)raven.second napisał(a): Nie widzisz problemu w tym, że BvS to film tak mroczny i ponury, że można dostać depresji, a JL to jasny film, gdzie śmieszkują o rozmawianiu z rybą, przyjaciołach i sucharzą ogółem? Przeginają albo w jedną, albo w drugą stronę.

Celowo nie zauważyłeś fragmentu o "3ch scenach"? Wam to k... a jednak nie dogodzi... Tak źle, tak niedobrze. DC hejterzy :)

Affleck urodził się do tej roli i czułem to już wtedy gdy u Kimmela opowiadał o tym jak czytał komentarze, typu "o nie, tylko nie on" :)

RE: Justice League (2017) - Arahan - 24-07-2016

Miałem to samo. Poza tym lubię DD :)
Solowym filmem, gdzie będzie miał pełną kontrolę artystyczną dowali do pieca.
Mark my words.

RE: Justice League (2017) - Gal Anonim - 24-07-2016

Zwiastun całkiem spoko. Nie powiedzialbym, ze bardzo fajny, ale zapowiada sie znacznie lepiej niż BvS i znacznie lepiej niż plastikowa Wonder Woman. Format obrazu mnie zaskoczyl, ale zobaczymy - to Conowe wideo, wiec moze to zmienia jeszcze. Z drugiej strony moze maja na to jakiś pomysł (poza: "w Avengers tez tak było!" ;)) Jedynie Aquaman, ktory jest podowodnym Thorem dla mnie jest raczej meh. Właściwie... poza Flashem i Batmanem to nikt nie wydal mi sie ciekawy w tym zwiastunie. Cyborg, Aquaman, Wonder Woman - nuda. A kostiumy oni wszyscy maja cienkie. Ale moze nawet sie przejde do kina, jezeli dalsze zwiastuny nie popsuja wrazenia.

(23-07-2016, 21:54)Huntersky napisał(a): Dziwnie to wszystko wygląda bez kija w dupie. Ale jestem dobrej myśli.
W sumie jest pewien dysonans. :) Mnie chyba sie podoba, dlatego że nie przypomina BvS (inaczej niż Wonder Woman).

(23-07-2016, 21:56)zombie001 napisał(a): MoS i BvS przynajmniej było innym podejściem do adaptacji komiksów. Teraz otrzymamy copy-past MCU =/
Innym? Masz przeciez cala trylogie Nolana. Inne nie znaczy lepsze. A przede wszystkim nie znaczy wierne oryginalowi. "Irredeemable" mogliby zaadaptowac, a nie robic Supermana na jego wzor... Czy na wzor ojca Invincible.

(23-07-2016, 21:59)szopman napisał(a): ZACK SNYDER - gość, który od Watchmen stoczył się do JL ;O
Raczej Dawn of the Dead.

RE: Justice League (2017) - OGPUEE - 24-07-2016

No i jednak JL powstało znacznie wcześniej niż sądziłem :).

Co do zwiastuna. Niby taki luz, pogodniejsza muzyczka, dowcipkujący Flash (scena całkiem fajna), ale brak koloru jest, brodaty Bat z kijem w tyłku, Aquaman jako żulman i w praniu zapewne wyjdzie gromkopierdyzm.  

Aha, Cyborg wygląda beznadziejne, zarówno od strony technicznej jak i dizajnu... 

RE: Justice League (2017) - Albertino - 24-07-2016

Jezu, to wygląda jeszcze gorzej niż Batman w Supermanie - nie przypuszczałem, że to możliwe ;(

RE: Justice League (2017) - Negatywny - 24-07-2016

Mnie tam się podobuje. Dam Zackowi jeszcze jedną szansę ;)

RE: Justice League (2017) - raven.second - 24-07-2016

RE: Justice League (2017) - Juby - 24-07-2016

(24-07-2016, 01:00)Phil napisał(a):
Ten mem tylko przypomniał mi, jak bardzo fajnie Afffleck wygląda w masce. Widzę Batmana, nie aktora. Sorry, Juby.

Sorry, ale tak jak uwielbiam kostium z BvS, tak w tym trailerze Affleck wygląda fatalnie. Powyższe ujęcie jest komiczne, jakby zrobili mu maskę o 2 rozmiary za małą.

A tak w ogóle to Warner chyba pobił rekord. Rok temu po wycieku niezłego nagrania z SDCC trzyminutowego zwiastuna do SS, opublikowali go w sieci, mimo że do premiery pozostał ponad rok. Teraz wypuścili trailer do swojego filmu na 16 miesięcy przed premierą! :P No i oczywiście trailer to, tak jak dwa ostatnie do BvS, zlepek kilku, niemal pełnych scen (czyt. clipów) z filmu. Sceny z Waynem i Aquamanem są okej, reszta jest...
[Obrazek: tumblr_nrg1md4dzk1qetpq0o4_250.gif]

Czekam na wytłumaczenia czemu zdecydowano się na 1,78 : 1 i mam nadzieję, że nie będzie to "bo Avengers byli w takim formacie", a Snyder nie zauważył, że już przy drugiej części Marvel to zmienił.

RE: Justice League (2017) - Negatywny - 24-07-2016

@raven.second

Dokładnie :D

Jestem łatwy ;(

RE: Justice League (2017) - Snappik - 24-07-2016

Na początku myślałem, że to tylko jakaś zgrywa dla fanów, materiał nakręcony na szybko (coś jak gościnne występy w skeczach u Kimmela). Ale nie, to jest oficjalny materiał JL :)

Snyder - weź sobie urlop, nie nadajesz się do tego typu rzeczy.