![]() |
|
X-Men: Apocalypse (2016) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: X-MEN UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-X-MEN-UNIVERSE--63) +---- Wątek: X-Men: Apocalypse (2016) (/Thread-X-Men-Apocalypse-2016--4540) |
RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Pelivaron - 18-04-2016 RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Pelivaron - 18-04-2016 Ale przecież (PODOBNO) Last Stand został wymazany z linii czasowej, więc nie widzę problemu. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Gieferg - 18-04-2016 Jak doliczyć X2, który zaczal ten wątek, to nawet trzeci. Owszem, gdyby kiedyś tam zrobili WIERNĄ adaptację łącznie ze starciem ze strażą imperialną Shi'ar chętnie bym zobaczył, ale teraz na pewno nie pora na to (nawet Hellfire Club nie da się już z tym połączyć w taki sposób jak w komiksach). I serio, nie ma już w X-Universe żadnych ciekawych historii do zekranizowania? RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Pelivaron - 25-04-2016 Final trailer wyciekł http://fdb.pl/wiadomosci/25195-finalowy-zwiastun-filmu-x-men-apocalypse na razie w jakimś chińskim odtwarzaczu, na yt jeszcze niedodany, czyli jednak Charlesa nie będzie za dużo. Mystique weźmie na siebie ogarniecie eksów. No i kocham Psylocke <3 No i duży spoiler odnośnie zwiastuna to Kurde, niepotrzebny ten spoiler w trailerze. Ale chyba zdawali sobie sprawę, że na razie sporo pcioczenia. Musieli jakoś podjarać publikę. EDIT: DObra, jest w HD RE: X-Men: Apocalypse (2016) - srebrnik - 25-04-2016 Niepotrzebny, ale jakoś morda się mi ucieszyła jak zobaczyłem to ujęcie. Fajnie to wypadło w zwiastunie. Ogólnie jednak nadal nie czuję tego filmu. Skala tych wydarzeń to będzie przesada, nawet jak na ten świat przedstawiony. No i czuję, że rozwiązanie całej historii będzie bardzo tanie. Mimo wszystko będę w kinie na 100% i to w premierę. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Gieferg - 25-04-2016 Plastic! Plastic everywhere! Mortal Kombat Annihilation do kwadratu. Naprawdę niefajnie to wygląda, mordy niektórych strasznie mnie irytują... No nie potrafię się tym jarać, po prostu nie potrafię, ale... do kina i tak pójdę. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - raven.second - 25-04-2016 Cytat:Skala tych wydarzeń to będzie przesadaApocalypse w końcu, no nie? Do samej skali nic nie mam, ale już do tego jak to jest przedstawione - owszem. Zbyt wiele razy coś takiego widziałem, wolałbym już coś naprawdę biblijnego, jakieś wielkie zaćmienie słońca, plagi, czy coś takiego, a nie rozsypywanie się wszystkiego w pył. No i więcej Lawrence się nie dało wcisnąć, tak coś czuję... totalnie jej nie widzę w roli przywódczyni X-Menów ani nawet nauczyciela w szkole Xaviera. Logan jest w tym filmie (chociaż pewnie jego rola ograniczy się do cameo tak jak było w First Class), więc można było coś z nim zrobić, ale nieeee. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Szpeku - 25-04-2016 I pomyśleć, że pierwsza zapowiedź DOFP tak mi się podobała, że do dzisiaj mam ją na kompie i brak w niej praktycznie akcji, tutaj z kolei takie ye baka, pa daka, że szkoda gadać. I znowu zamiast pokazać Cyklopsa jako młodego przywódcę, to dają to nieszczęsną księżniczkę JLaw którą generalnie rzygam, bo ani nie ma wdzięku, ani talentu by móc pociągnąć film i do dzisiaj wielką tajemnicą jest jak ona osiągnęła sukces, bo w takim razem Jai Courtney powinien dzisiaj być gwiazdą nr1, a dopiero raczkuje. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Kusy - 25-04-2016 (25-04-2016, 15:33)Szpeku napisał(a): do dzisiaj wielką tajemnicą jest jak ona osiągnęła sukces, bo w takim razem Jai Courtney powinien dzisiaj być gwiazdą nr1, a dopiero raczkuje. Holywood jak i wszyscy ludzie po pewnym wydarzeniu znanym jako The Fappening wiedzą czemu najwyraźniej zawdzięcza sukces
RE: X-Men: Apocalypse (2016) - srebrnik - 25-04-2016 Chodzi mi o skalę wydarzeń w kontekście dotychczasowych filmów z tej serii. Mam jakieś wrażenie, że nie przygotowano w x-universe kinowym gruntu pod taką postać jak Apocalypse. Jedynie w DoFP były wątki tych wszystkich zabaw z czasem a jak dobrze pamiętam z Apocyalypsem mocno były związane wszelkie tematy alternatywnych rzeczywistości i innych tego typu bajerów. Jest też szansa, że nie pójdą w tym kierunku, tylko wtedy pytanie się pojawia po co wprowadzono Apocalypsa. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Szpeku - 25-04-2016 To jest właśnie słowo klucz, oglądając np. marvelowe produkcje, zawsze są jakieś wskazówki i przygotowywanie atmosfery pod pewne wydarzenia, tutaj tak z mańki walnęli "a teraz Apoalypse" i już pomijając, to że wygląda nędznie, nie wiem czemu zamiast szarej skóry ma niebieską, bo absolutnie nie przypomina mi na pierwszy rzut oka Apo. To nawet go w tym trailerze nie pokazali praktycznie, jedna scenka gdzie mu wybielili oczka i powiększyli, ale to raczej scena w głowach Apo i X'a i to wszystko, tyle Apocalypse'a, najwięcej oczywiście JLaw która po prostu psuje każdy moment, mam jej dość serdecznie. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - shamar - 30-04-2016 RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 01-05-2016 Rzuciłem okiem na ostatni trailer i jestem już nieco spokojniejszy. Wciąż zalatuje plastikiem, ale po raz pierwszy poczułem tu singerowskich X-Menów, a i poprawa CGI cieszy, bo w poprzednich materiałach było z tym słabo. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - zombie001 - 07-05-2016 Jakby kogoś interesowało w poniedziałek 9.05.2016r. kończy się embargo na recenzje. Ktoś, gdzieś w inernetach rzucił hasło, że "najlepszy film z serii X-men".. no ale zobaczymy =/ RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Snappik - 08-05-2016 Zawsze tak piszą, zwłaszcza opłaceni ćwierkacze - to chyba największa zaraza produkująca marketing i hype na film przed premierą. Przypomnę, że BS był już obwieszczony gamechangerem i najlepszym filmem komiksowym ever Poczekajmy, ja jestem spokojny. Może jakości DoFP nie będzie, ale czuję dobre filmidło.
RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 08-05-2016 Snappiku, jedna z pierwszych twitterowych opinii o BvS mówiła, że to najlepszy film ever. Nie komiksowy, ale po prostu film
RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Gal Anonim - 08-05-2016 No i tak jest. Nie wiem o co chodzi, fanboje Marvela. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - zombie001 - 09-05-2016 (07-05-2016, 23:56)zombie001 napisał(a): Ktoś, gdzieś w inernetach rzucił hasło, że "najlepszy film z serii X-men".. no ale zobaczymy =/ Oh.. ah.. eh.. nevermind. Wygląda na to, ze Singer to jednak spi.. tzn. spartolił. Akurat w jego przypadku, po bardzo udanym "DoFP", to dość zaskakujące i... no cóż, mega rozczarowujące. RE: X-Men: Apocalypse (2016) - nawrocki - 10-05-2016 Mnie tam nie zaskakuje fakt, że koleś mający w dorobku takie gnioty jak "Superman Returns" i "Jack the Giant Slayer" nakręcił kolejnego. Bardziej byłem zaskoczony, że "DoFP" mu wyszedł.
RE: X-Men: Apocalypse (2016) - Mierzwiak - 10-05-2016 X1 i X2 niby mu nie wyszły? |