Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach (/Thread-ALARM-NADCHODZI-KOLEJNY-REMAKE-czyli-wszystko-o-remake-ach--652)

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Gal Anonim - 27-07-2014

Tu jest o tym rimejkowaniu ZERO HOUR

http://www.cracked.com/blog/4-insane-unknown-backstories-behind-famous-movies_p2/

i wyglada na to, że tak - ZAZ po prostu wynaleźli parodie filmowa, jaka znamy do dziś. :P

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Ash - 28-08-2014

http://hatak.pl/artykuly/powstanie-reboot-serii-underworld

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - shamar - 28-08-2014

Wali im się tam już na łby. Bo to już nie są rimejki, co kilka lat, filmów, które się nie udały.
To jest jakaś obsesyjna wręcz absencja pomysłów.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mierzwiak - 28-08-2014

E tam, pomysł na reboot Underworld jest akurat bardzo dobry, bo daje szerokie pole do popisu przy zmianie konwencji.

Ja na przykład zrezygnowałbym z postmatriksowskiej stylistyki na rzecz popularnej ostatnio konwencji "young adult" i PG-13. Odwróciłbym też role, i tak główna bohaterka nie byłaby wojowniczą wampirzycą, ale wrażliwą uczennicą liceum. Teraz wyobraźcie sobie, że zakochuje się (z wzajemnością) w wampirze, dodajmy do tego wilkołaków i gotowe.

Zaraz...

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - simek - 29-08-2014

Znak czasów: zaczynają tworzyć rebooty filmów, których już pierwotne wersje miałem w dupie, bo wydawały mi się odgrzewanym kotletem (nawet jeśli sama franczyza była nowa).

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - shamar - 29-08-2014

Nie pamiętam 2 (a raczej pamiętam źle) ale 1 i 3 oglądało się przyjemnie. 4 to był jakiś badziew.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Gieferg - 30-08-2014

Już jedynka to był badziew, pozostałych nie widziałem i nie obejrzę. Rebootujcie sobie do woli :) Couldn't care less.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Megaloceros_____ - 30-08-2014

(28-08-2014, 19:45)Mierzwiak napisał(a): E tam, pomysł na reboot Underworld jest akurat bardzo dobry, bo daje szerokie pole do popisu przy zmianie konwencji.

Zgadzam się, pierwszy Underworld mi się podobał ale mam wrażenie że nie wykorzystano potencjału do końca.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Megaloceros_____ - 04-09-2014

A teraz robią hoolywodzki remake Ghost in the Shell. Porażka Oldboy'a nic ich nie nauczyła.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mefisto - 04-09-2014

biorąc pod uwagę, że remake Akiry obija się w Holly od jakichś 10 lat bez skutku, byłbym spokojny

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - OGPUEE - 17-09-2014

Powstanie nowa wersja "Koszmaru minionego lata"!

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - shamar - 17-09-2014

Yep. Nowa wersja horrorka, który był wtórny do bólu i przeciętny. To ma sens...

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mierzwiak - 17-09-2014

Gdyby nie to, że sparodiowano to w Strasznym filmie, oraz że czasem telewizja puści to gdzieś późno w nocy, nie pamiętałbym że ta powstała na fali popularności Krzyku miernota w ogóle istnieje. Jeśli już rimejkować to może coś dobrego dla odmiany?

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Grievous - 17-09-2014

Głupie rozumowanie. Jak coś jest dobre to nie potrzebuje żadnych rimejków czy rebootów. Jak się zabierać za nowe wersje, to właśnie pod warsztat brać wszelakie miernoty, średniaki, bo a nuż coś z tego gówna da się sensownego jeszcze ulepić. A jak wyjdzie kolejne gówno, to chociaż nie będzie profanowało imienia oryginału, bo przecież nie będzie czego profanować.

Ewentualnie można się by brać za filmy które może w swoim czasie jakoś się prezentowały, ale teraz się całkowicie zestarzały- najlepszy przykład to "Krull", świetny soundtrack i całkiem fajny pomysł, ale ciężko się to momentami ogląda.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - OGPUEE - 17-09-2014

(17-09-2014, 16:43)Mierzwiak napisał(a): Gdyby nie to, że sparodiowano to w Strasznym filmie, oraz że czasem telewizja puści to gdzieś późno w nocy, nie pamiętałbym że ta powstała na fali popularności Krzyku miernota w ogóle istnieje.

Mierzwiak, jest jeszcze "Koszmar następnego lata" i jeszcze jeden sequel, o którego istnieniu dowiedziałem się przy okazji planów rimejka.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Mierzwiak - 17-09-2014

Wiem, oglądałem. Ale o trzeciej części pierwsze słyszę :P

@Grievous: Widziałeś jakiś dobry remake złego filmu? Bo ja nigdy.

Dla Mierzwiaka "Koszmar kolejnego lata"

Co do dobrych remake'ów słabych filmów:

Znany i lubiany "The Thing" Carpentera
[Obrazek: 455715_1281234927237_500_365.jpg]

i "The Thing from Another World".

No i "Mucha" Cronenberga zjada wg mnie i wyrzyguje oryginał z Vincentem Price'em.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Hitch - 18-09-2014

Cytat:Widziałeś jakiś dobry remake złego filmu? Bo ja nigdy.

"Karate Kid" z Jackie Chanem :)

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Grievous - 18-09-2014

"Rise of the Planet of the Apes". I nie wyskakujcie mi z tym że to reboot, bo ten termin znaczy tyle co nic.

RE: ALARM! NADCHODZI KOLEJNY REMAKE! czyli wszystko o remake'ach - Hitch - 18-09-2014

I którego filmu konkretnie jest to niby remake?