![]() |
|
LOST (ABC, 2004-2010) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: LOST (ABC, 2004-2010) (/Thread-LOST-ABC-2004-2010--77) Strony:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
|
- Mierzwiak - 23-03-2007 Skusiłem się ostatni raz (przyrzekam!) zresztą nic takiego tam nie było, bardzo chaotyczny montaż. Chciałbym mieć w sobie tyle silnej woli żeby nie oglądać co tydzień tylko odczekać do końca sezonu i obejrzeć ciurkiem, rewelacyjnie się tak ogląda seriale. - Mush Room - 23-03-2007 To prawda, ale to niewykonalne ;) Jeśli już serial Cię wciągnął, to nie ma szans, żeby się powstrzymać przed oglądaniem kolejnych odcinków, jeśli masz świadomość, że są właściwie na wyciągnięcie ręki :D - Spirit - 23-03-2007 Po kilku odcinkach nudy wreszcie zaczęło się coś dziać, tyle, że po takim zaskoczeniu znowu akcja siądzie, cały czas się tak dzieje.Locke mnie zaczął wkurzać, bo nie wiem o co mu biega, a Bena kombinatora chętnie osobiście bym zatłukła :twisted: . - Khet - 23-03-2007 Ostatni odcinek ponownie był świetny. I niezłe zakończenie. W końcu sezon po półmetku, powinno się coś zacząć dziać. I ciekawe co znowu Ben kombinuje, bo przecież nie będą teraz sobie wszyscy żyli długo i szczęśliwie :p Zaciekawiła mnie jedna uwaga Locke - dlaczego na Bena "lecznicze właściwości" wyspy nie działają ? - Mierzwiak - 23-03-2007 Ben sam się nad tym zastanawia i widać nie jest mu z tym dobrze. - picek - 23-03-2007 Odcinek rewelacyjny choć scenarzyści poszli na łatwiznę jeśli chodzi o wytłumaczenie jak Locke trafił na wózek. Nie mówili o tym przez 3 sezony i oczekiwałem na jakieś tajemnicze, zaskakujące wytłumaczenie... Teraz pozostaje tylko pytanie... Jak ojciec Johna Locke'a znalazł się na wyspie..? Jednak plotki głoszą... Jak podaje LA Times, zarówno Johna Locke'a, jak i jego ojca, fani zobaczą dopiero za pięć tygodni. Na pocieszenie producenci dodają, że wraz z ich pojawieniem rozpocznie się szczyt formy tego sezonu. A teraz z innych ciekawostek: ABC podało listę programów, których nowe sezony będzie można oglądać w tej stacji od jesieni (sezon 2007/2008). Wbrew obawom niektórych fanów, LOST nie został zdjęty z anteny z powodu spadającej oglądalności. Czwarty sezon został oficjalnie potwierdzony. A tutaj według czytelników http://darkufo.blogspot.com/ ranking odcinków:
- Jakuzzi - 28-03-2007 3x13 - bezapelacyjnie najlepszy odcinek trzeciego sezonu. W koncu cos sie rusza: rozwiazan fabularnych jest w nim wiecej niz w dwunastu poprzednich (inna rzecz, ze wraz z niektorymi odpowiedziami powstaja dodatkowe pytania, ale to juz normalka przy tej serii). Dwa tylko zgrzyty (a tym samym spoilery): - Kwestia lodzi podwodnej. Dowiadujemy sie o niej stosunkowo niedawno, wiadomosc dosc rewolucyjna, jeszcze bardziej plan Locka, zeby wspomniana lodz wysadzic. I co? I cala operacja 'wysadzenie lodzi' zajmuje raptem piec minut. Locke bez zadnego trudu rozwalil (rzekomo) jedyna rzecz, dzieki ktorej mozna sie z tej wyspy wydostac. Czy takie cos nie powinno byc chociaz w minimalnym stopniu strzezone? - Koncowe sceny z retrospekcji Johna. Skladam brawa scenarzystkom, ale krece glowa wobec rezysera. Dramaturgia kuleje. Niektore momenty mogly byc pod wzgledem intensywnosci emocjonalnej powalajace, a zostale nakrecone w sposob: 'pokazmy to wreszcie i mamy spokoj'. Mimo wszystko odcinek swietny. - Mierzwiak - 28-03-2007 Jakuzzi napisał(a):Czy takie cos nie powinno byc chociaz w minimalnym stopniu strzezone?Halo! Cały teren otaczają słupy emitujące śmiertelne ultradźwięki czy co to tam było. A dramaturgia była jak trzeba. W połączeniu z aktorstwem O'Quinna wyszło wspaniale. - Jakuzzi - 28-03-2007 Mierzwiak napisał(a):Halo! Cały teren otaczają słupy emitujące śmiertelne ultradźwięki czy co to tam było. A jednak teren pilnuja uzbrojeni w bron straznicy, wszedzie pelno kamer. Tylko jeden obiekt jakos dziwnie zapomniany. - Gal Anonim - 29-03-2007 hops napisał(a):SPOILER! (po obejrzeniu 14 odcinka)Mierzwiak napisał(a):Szkoda tylko że musimy poczekać dwa tygodnie na kontynuację tego wątku - następny odcinek będzie o Nikki i Paulo.Wiedziałem, że to co zobaczyłem, było zbyt piękne. O rany, wiedziałes! :D Koniec SPOILERA Nawet niezły odcinek, fajne nawiazania do niektórych wydarzeń i świetnie wmontowane i dokręcone (bo chyba Nikki i Paulo nie byli na planie od pierwszego odcinka) nowe sceny. Mocne, moim zdaniem, zakończenie - ciekawe czy będzie coś z niego wynikało. Szkoda tylko, że nie ma kontynuuacji wątku Locke'a. - hops - 29-03-2007 Naprawde dobry odcinek. Nie spodziewałem się czegoś podobnego :) Ten serial naprawdę ma moment zwyżki :) - massbadass - 29-03-2007 hops napisał(a):Ten serial naprawdę ma moment zwyżki :) mogę się zgodzić, że zwyżki, ale ponad swój 3 sezonowy mierny poziom - nie trudno więc o zwyżkę ;) ; patrząc na całość to zacytuje rozmowę z gg z moim bardzo tolerancyjnym kumplem(o 13 odcinku) SPOJLER "...i powiem tyle, no tylko tam, w ym serialu można lansować tezę, że w autralii to już wszyscy rozmawiali z ojcem Jacka, tlyko nie on sam, i jeszcze zajebiście, ze jack i claire są rodzeństwem...", "..... a już o idiotyzmie Locka to nie wspomnę, ten gostek mi działa na nerwy, przez niego ten serial ma te 5 serii..."; nic dodać, nic ująć KONIEC - Dr_Bakier - 30-03-2007 s03 14 ofkorz spojlery Oglądam i zastnawiam się gdzie podział się ten mierny poziom z początku 3 sezonu;) Bardzo fajny odcinek, taka przypowieść nie popychająca akcji do przodu ale mimo wszystko fajnie zrobiona. Mamy wydarzenia z innej perspektywy i okazuje się że Nikki i Xerxes to banda egoistów. Świetne było to że przez kilkanaście minut sugerowano widzowi żę parka współpracowała z innymi, okazało się ze on tylko znalazł krótkofalówkę ale i tak podobał mi się ten wątek. Nie sądze żebyśmy zobaczyli ich w kolejnych odcinkach, hehe, ale krótkofalówka na pewno znajdzie zastosowanie. No i doszła kolejna interesująca tajemnica wyspy: nowe gatunki owadów, z jednej strony Artz jest "tylko" nauczycielem w liceum a nie światowej klasy entomologiem ale z drugiej widać że znał się na rzeczy (wieda o medusa spider). - military - 30-03-2007 Nie widziałem ani jednego odcinka, ale jak czytam wasze posty, wygląda na to że Lost to serial skomplikowaniem przypominający brazylijskie telenowele - Antonio kręcił z Luizą, ale wtrącił się Julio i wydawało się, że razem spiskują przeciwko Juanowi. ;) - Mush Room - 30-03-2007 Military - bredzisz człowieku :) A co do odcinka 14. No zakończenie mnie wryło w ziemię prawdę mówiąc, takiego motywu w tym serialu się naprawdę nie spodziewałem. Gdyby Hitchcock żył i oglądał Lost - zakochałby się w tym odcinku ;) Bez kitu, jestem w ogólnym szoku jeśli chodzi o poziom tego sezonu. W sezonie drugim nie było tyle znakomitych odcinków pod rząd, zawsze było tak - jeden, dwa odcinki masakryczne, kolejny odcinek - drastyczny spadek, po to, żeby w następnym znowu zaskoczyć. Tutaj z kolei od odcinka 8 (pomijając 9 i trochę 10) wysoki poziom cholernie się trzyma. Ba, w niektórych momentach nawet znacznie wzrasta, jak np mocna końcówka tego odcinka. Czekamy dalej ;) - Mierzwiak - 30-03-2007 Odcinek rewelacyjny. Nikki i Paulo okazali się całkiem miłą parką i nie tak nudną jak mogłoby się wydawać. Świetne byłe mtugnięcia okiem na poczatku, te wszystkie teksty będące aluzją do seriali i telewizji, no i bardzo miłe cameo Lando Calrissiana :) Bardzo lubię takie odcinki. jasne że oderwane od głównej akcji, a jednak fajnie się z nią łączące (Ben i Juliet w Perle) i przy tym niesamowicie rozrywkowe. Końcówka wymiata, ale i tak niestety domyśliłem się co będzie -- ostatnim razem jak byłem na blogu chaotic.blox.pl tylko rzuciłem z ciekawości na spis tytułów ostatnich notek - a tam jak wół "pogrzebani żywcem" :evil: Przeczytałem gdzieś że teraz już reszta odcinków do końca sezonu będzie na tak wysokim poziomie, i raczej mnie to nie zaskoczy. Wydaje mi się że szykuje się coś wielkiego. - picek - 30-03-2007 Po tym odcinku mogę bez wątpliwości stwierdzić, że 3 sezon jest najlepszy ze wszystkich sezonów Losta... Scenarzyści naprawdę są mądrzy ale nieco chorzy :P - Akaki - 30-03-2007 Czy bylibyście w stanie wytłumaczyć komuś "z zewnątrz", kto nie ogląda tegoż serialu, o co chodzi? :) Czy może konieczne byłoby przybliżenie moralnych rozterek pana X względem pani Y i tym podobnych...? :) - Mierzwiak - 30-03-2007 Ja byłbym w stanie wytłumaczyć, to bardzo proste. A opisy większości seriali wydają się mocno telenowelowate. Dla przykładu, LOST tak opisany (jeśli ktoś mówi o postaciach, a nie o tym o czym ten serial faktycznie jest) brzmi mocno kiczowato, a taki np. PB cholernie intrygująco. I co ciekawe, to LOST jest genialnym serialem, a PB łopatologiczną, idiotyczną bułą. - picek - 30-03-2007 Akaki napisał(a):Czy bylibyście w stanie wytłumaczyć komuś "z zewnątrz", kto nie ogląda tegoż serialu, o co chodzi? :) Czy może konieczne byłoby przybliżenie moralnych rozterek pana X względem pani Y i tym podobnych...? :) Ja próbowałem opowiedzieć co wydarzyło się w 3 sezonie osobie która oglądała tylko 2 sezony i potrafiłem wydusić tylko jedno: 'Kate przespała się z Sawyerem" bo resztę tak dokładnie nie da się powiedzieć :twisted: |